o FX, w "D.Formacie", w "G.Wyborczej"
-
- Gaduła
Re: o FX, w "D.Formacie", w "G.Wyborczej"
wydałem 10zł aby przeczytać artykuł o niczym,
pojawiła się informacja (od przedstawiciela KNF) że brokerzy typu MM są drugą stroną transakcji, a brokerzy ECN są już cacy bo pobierają prowizję i nie występuje konflikt interesów.
edit:
już dawno nie odczuwałem takiego bólu straty 10zł,
zostałem upokorzony...
nie raz sponsorowałem podobną kwotą żula pod marketem, aby mi nie porysował auta... wydaje mi się że ta inwestycja miała zdecydowanie większą wartość...
beeeeeee
pojawiła się informacja (od przedstawiciela KNF) że brokerzy typu MM są drugą stroną transakcji, a brokerzy ECN są już cacy bo pobierają prowizję i nie występuje konflikt interesów.
edit:
już dawno nie odczuwałem takiego bólu straty 10zł,
zostałem upokorzony...
nie raz sponsorowałem podobną kwotą żula pod marketem, aby mi nie porysował auta... wydaje mi się że ta inwestycja miała zdecydowanie większą wartość...
beeeeeee
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 18:38 przez imperator_wszechswiata, łącznie zmieniany 1 raz.
Po pierwsze nie 10 zł...,tylko 2zł...imperator_wszechswiata pisze:wydałem 10zł aby przeczytać artykuł o niczym,
Po drugie ,jak czytasz między wierszami // to uważam prywatnie.. że jest to najważniejsze oświadczenie KNF od początku ich istnienia/// .Pamiętaj że trzeba to wszystko czytać między wierszami...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
-
- Gaduła
zakupiłem najtańszą wersję piano (mieszkam na wsi)zz pisze:Po pierwsze nie 10 zł...,tylko 2zł...
yyy noo, gdzie to jest?daromanchester pisze:Ale mi się humor poprawił, tak właśnie wygląda dziennikarstwo które trzeba omijać szerokim łukiem.
Ciekawe ile osób z forum ostatnio naprodukowało się do wywiadu z Newsweekiem i zobaczyli jedną linijkę tekstu albo wcale.

Panowie,nie róbmy jaj...Stforex pisze:yyy noo, gdzie to jest?daromanchester pisze:Ale mi się humor poprawił, tak właśnie wygląda dziennikarstwo które trzeba omijać szerokim łukiem.
Ciekawe ile osób z forum ostatnio naprodukowało się do wywiadu z Newsweekiem i zobaczyli jedną linijkę tekstu albo wcale.
to w tym tygodniu? jakoś nie miałem czasu się zainteresować. Może ktoś podrzucić skan tego artykułu?
Wreszcie po 22latach są POWAŻNE oświadczenia KNF // między wierszami.ale zawsze...//
Jest po 22 latach wskazanie przez KNF ..,normalnej bankowości...
Nie deprecjonujmy tego...
Pozdrawiam.
- mysje_hood
- Gaduła
Wiadomosci na tvp1 ktos ogladal? Ostrzegali przed forexem! 

Trzeba kategorycznie rozróżnić ,ostrzeganie przez forex em przez KNF,a wpieraniem i uświadamianiem o bankowości inwestycyjnej...mysje_hood pisze:Wiadomosci na tvp1 ktos ogladal? Ostrzegali przed forexem!
Pozdrawiam.
- SzykownyJac
- Stały bywalec
http://www.tvp.pl/publicystyka/programy ... l-dzialaja
To jest porażka na całej lini.. Jeden z drugim, trzecim jak i może czwartym dobrali się do stworzenia jakże dennego materiału i.. niby jako przestrogę wrzucił giełdę walutową do jednego worka z (grosikami czy amberami). W tym materiale forex ukazany jest jako wielki stwór który dobierze się do twojej kieszeni czy tego chcesz czy nie n/c

To jest porażka na całej lini.. Jeden z drugim, trzecim jak i może czwartym dobrali się do stworzenia jakże dennego materiału i.. niby jako przestrogę wrzucił giełdę walutową do jednego worka z (grosikami czy amberami). W tym materiale forex ukazany jest jako wielki stwór który dobierze się do twojej kieszeni czy tego chcesz czy nie n/c

Bo forex dobiera się do naszych kieszeni każdego dnia... Czy myślisz, że benzyna którą zalewasz do baku kosztuje w złotówkach? A kiedy kupujesz komputer?
Zresztą przekaz jest dopasowany do odbiorcy. Większość ludzi postrzega giełdę jako zło i większość ludzi ogląda też wiadomości...
Zresztą przekaz jest dopasowany do odbiorcy. Większość ludzi postrzega giełdę jako zło i większość ludzi ogląda też wiadomości...
- mysje_hood
- Gaduła
Przedmiotem prezentacji byl sam fakt kuszenia roznymi reklamami o szybkich zyskach. Z tego co kojarze to nie bylo slowa o knf. Jednym slowem ostrzegali przed naiwnymi inwestycjami na fxzz pisze:Trzeba kategorycznie rozróżnić ,ostrzeganie przez forex em przez KNF,a wpieraniem i uświadamianiem o bankowości inwestycyjnej...mysje_hood pisze:Wiadomosci na tvp1 ktos ogladal? Ostrzegali przed forexem!
Pozdrawiam.