cena na tej parze lata w kanale dol 0,8105 gora 0,8243 i ten poziom bedzie oporem , spojrz na W1 (wielokrotnie od tego poziomu cena odbijala sie jak pilka - widac to dokladnie na H4).. dopiero po przebiciu tego poziomu cena ma droge otwarta na 0,8470.. na D1 widac ze cena lata w konsoli... pytanie czy pokona gore 0,8243 czy odbije sie i poleci na 0,8105 oraz na LT ( swieca LL z dnia 01.06 Pin Bar (pozytywny) odbity od S/R ktory stworzyla swieczka w dniu 23.05 tworzac tez Pin Bara (pozytywnego) druga LL z dnia 16.11 Pin Bar (pozytywny) ..jasiu86 pisze:w takim razie coś napiszę
zamieszczałem swój setup już w innym wątku, tam przeszedł bez większego komentarza, więc jego kontynuację zamieszczę tutaj, tym bardziej, gdy zapraszasz do udzielania się
co sądzisz o możliwości kontynuacji wzrostów na kiwi? trejdujesz w ogóle na tej parze?
imo dalsze wzrosty są bardzo prawdopodobne - a potencjalne przeszkody, na które trzeba uważać, zaznaczyłem na rysunku
pozdrówki
Z nedzy do pieniedzy ..:)
Re: Z nedzy do pieniedzy ..:)
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
- bartek1916
- Pasjonat
andy11, mozesz wrzucic jakis wykres jak sobie wyznaczasz setupy do obserwacji? jakis czas temu wrzucales troche screenow to widzialem Twoje HH/LL. grasz czasami na wybicia z lokalnych HH/LL czy czekasz na dodatkowe potwierdzenia?
wczoraj wrzucilem wykres gbp/jpy....bartek1916 pisze:andy11, mozesz wrzucic jakis wykres jak sobie wyznaczasz setupy do obserwacji? jakis czas temu wrzucales troche screenow to widzialem Twoje HH/LL. grasz czasami na wybicia z lokalnych HH/LL czy czekasz na dodatkowe potwierdzenia?
przedwczoraj S/R na pary walutowe..
dzisiaj poziom setupu na gold...
Dane 29 listopada
11.30 - Anglia -BOE / raport na temat inflacji
Wlochy - aukcja obligacji
14.30 - Ameryka - 3Q PKB
14.30 - Ameryka -Raport tygodniowy o zasilku dla berobotnych
16.00 - Ameryka - Sprzedaz domkow
16.30 - Ameryka - Raport tygodniowy na temat gazu ziemnego ( produkcja, stan, magazynowanie, etc )
11.30 - Anglia -BOE / raport na temat inflacji
Wlochy - aukcja obligacji
14.30 - Ameryka - 3Q PKB
14.30 - Ameryka -Raport tygodniowy o zasilku dla berobotnych
16.00 - Ameryka - Sprzedaz domkow
16.30 - Ameryka - Raport tygodniowy na temat gazu ziemnego ( produkcja, stan, magazynowanie, etc )
- bartek1916
- Pasjonat
gbp/jpy widzialem. ale gold i S/R nic nie widze. nawet przewertowalem jeszcze raz. moze ja jakos sie zagapilem... , mozesz mi wskazac gdzie?
w tym tygodniu widzialem tylko gbp/jpy stad moj post.
btw. ale na gbp/jpy nie grales? masz jakis screen z tym co wykorzystales?
1) gold - http://forex-nawigator.biz/forum/z-nedz ... -2510.htmlbartek1916 pisze:gbp/jpy widzialem. ale gold i S/R nic nie widze. nawet przewertowalem jeszcze raz. moze ja jakos sie zagapilem... , mozesz mi wskazac gdzie?
2)S/R - http://forex-nawigator.biz/forum/z-nedz ... -2500.html
gbp/jpy gralem dzisiaj SS podawalem poziom .. pozycja byla na plusie niestety skonczona na minusie
eur/usd
ciekawa sytuacja:
H1 podwojny szczyt (swieczka 18.00 HH 1,29435 , nastepna swieczka Pin Bar -pozytywny, nastepna swieczka robiaca 1,29436 czyli podwojny szczyt...
H4 poprzednia swieczka przykrywajaca spadkowe szczyt 1,29435 , obecna jak do tej pory podwojny szczyt ale ale do konca jest jeszcze 1,5godziny ....
D1 Pin Bar (pozytywny ) zostalo mu 1,5 godziny aby nie bylo zanegowania..
co sie stanie z cena majac takie dane...?
co powinien zrobic trader, jak zachowac , jak prowadzic pozycje ..?
ciekawa sytuacja:
H1 podwojny szczyt (swieczka 18.00 HH 1,29435 , nastepna swieczka Pin Bar -pozytywny, nastepna swieczka robiaca 1,29436 czyli podwojny szczyt...
H4 poprzednia swieczka przykrywajaca spadkowe szczyt 1,29435 , obecna jak do tej pory podwojny szczyt ale ale do konca jest jeszcze 1,5godziny ....
D1 Pin Bar (pozytywny ) zostalo mu 1,5 godziny aby nie bylo zanegowania..
co sie stanie z cena majac takie dane...?
co powinien zrobic trader, jak zachowac , jak prowadzic pozycje ..?
- bartek1916
- Pasjonat
dobra, juz wszystko jasne. myslalem ze wrzucales to z wykresem. wpisy widzialem. dziekiandy11 pisze:1) gold - http://forex-nawigator.biz/forum/z-nedz ... -2510.htmlbartek1916 pisze:gbp/jpy widzialem. ale gold i S/R nic nie widze. nawet przewertowalem jeszcze raz. moze ja jakos sie zagapilem... , mozesz mi wskazac gdzie?
gbp/jpy gralem dzisiaj SS podawalem poziom .. pozycja byla na plusie niestety skonczona na minusie
bartek1916 pisze:dobra, juz wszystko jasne. myslalem ze wrzucales to z wykresem. wpisy widzialem. dziekiandy11 pisze:1) gold - http://forex-nawigator.biz/forum/z-nedz ... -2510.htmlbartek1916 pisze:gbp/jpy widzialem. ale gold i S/R nic nie widze. nawet przewertowalem jeszcze raz. moze ja jakos sie zagapilem... , mozesz mi wskazac gdzie?
widzisz szybciej mi napisac niz robic screen i wrzucac...
pozycja zamknieta 1,29489 (zadzialal TS) zysk +31 pipekandy11 pisze:5) LL eur/usd 1,29174, S/L 1,29054, TP 1,29724