Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
manygridi
Gaduła
Gaduła

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

napisałeś kiedyś że nie ważny jest kształt świecy, ważne jest właściwe zachowanie ceny i czas w jakim cena się zmienia.
o jakie zachowanie chodzi?

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

klonmarcin pisze:Aktualnie 1/4 S od 29653 tp na 29170. Wejście o godz. 0:53.

Odpowiedzi będą wieczorem. :)
Siema, można wiedzieć dlaczego TP na poziomie 29170??

Awatar użytkownika
MaciejK
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MaciejK »

fx-emery92 pisze:

Czy nie dlatego, że to poziom odpowiadający zl UP na 4h?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

MaciejK pisze:
fx-emery92 pisze:

Czy nie dlatego, że to poziom odpowiadający zl UP na 4h?
Myślę, że jak najbardziej tak, według mnie TP powinno być nawet dwa pipsy niżej 2915, wczoraj idealnie doszli siedziałem w tym tradzie ale przestraszyłem się jednego PB z M15 i niestety wyszedłem z pozycji ręcznie, jak się potem okazało niesłusznie ale kolejnej rzeczy mnie to nauczyło :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Artur M.
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Artur M. »

Witam wszystkich
czytam ten dziennik i podziwiam :)
mam pytanie do autora tego forum

Marcin mozesz mi strescic Twoj Money Managment?
z tego co wyczytalem z dziennika to wchodzisz 1/4 pozycji, czyli dzielisz cala pozycje na 4 czesci...
Jesli mozesz mi przedstawic bardziej szczegolowo caly system Twojego zarzadzania kapitalem. Nie chodzi mi o wielkosci jakimi wchodzisz (loty czy nie loty) tylko kiedy wchodzisz.
co robisz jak masz pozycje stratna, co jak masz dodatnia. Kiedy dokladasz pozycje (1/4 czy wiecej?)
z gory wielkie dzieki za odpowiedz.

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

Czerwieniek milo Ciebie widziec:) Dawno Cie nie bylo, myslalem,ze juz sie dorobiles i zapomniales o nas poczatkujacych:)

Awatar użytkownika
J_K
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: J_K »

Napięcie rośnie......niczym w ostatnich odcinkach Pokemonów (których podtytyłem jest IMO inspirowany tytuł niniejszego dziennika).

Autor obiecał wszystkim lamerom kilka dni temu, z samego wieczora (u niego klasycznie), objawić wreszcie tajemnice jak podwajać kapitał co miech, by za rok w swojej willi na Bahama klepać po pupciach miss świata i po bułki jeździć Bentleyem....

Jako wierny czytelnik (od kilku miechów, a co) obstawiam, że w następnej kolejności pojawią się wrzuty kilku udanych zagrań i ignorowanie tego co wcześniej się w wątku działo.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

J_K pisze:Napięcie rośnie......niczym w ostatnich odcinkach Pokemonów (których podtytyłem jest IMO inspirowany tytuł niniejszego dziennika).

Autor obiecał wszystkim lamerom kilka dni temu, z samego wieczora (u niego klasycznie), objawić wreszcie tajemnice jak podwajać kapitał co miech, by za rok w swojej willi na Bahama klepać po pupciach miss świata i po bułki jeździć Bentleyem....

Jako wierny czytelnik (od kilku miechów, a co) obstawiam, że w następnej kolejności pojawią się wrzuty kilku udanych zagrań i ignorowanie tego co wcześniej się w wątku działo.

Oj, czekałem na takiego posta!

Choćby nie wiem jak człowiek chciał pomóc, to zawsze znajdzie się ktoś taki jak Pan J.K. Po sposobie w jaki napisałeś swojego posta wnioskuj, że pewnie słabo Ci idzie, bądź nie tak dobrze jak niektórym. Jesteś wściekły bo jeden daje rade, a drugi ( w tym pewnie TY) nie :) Czepiasz się Mirka, Shadiego, Marcina bo pokazują dobre wejścia? Jeśli nawet ich dzienniki to ściemy, to dlaczego by nie przefiltrować wpisów i wyciągnąć tylko to, co dla nas dobre.

Lubię takich ludzi jak Ty, dzięki takim jak Ty wiele można się nauczyć.
( sam post ciekawie napisany, nawet się uśmiałem :mrgreen: )

Skoro już piszę, to słówko do Ciebie Marcin. Ładnie postępujesz dzieląc się z innymi, szlachetny gest z Twojej strony, co się chwali. Pytań nie mam, powodzonka.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Mam pytanie. Czy stosujesz ZL na m5 jako potwierdzenie kierunku zagrania z m15 ? Jeśli wchodzisz na m15, to jaki interwał głownie analizujesz, h1 ?
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
J_K
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: J_K »

Mandis podobnie jak i Ty znam niektórych z wymienionych prywatnie.

Skoro taki jesteś kozak to napisz publicznie po co chłopaki po forach kreują ściemy, jednocześnie obrażając takich (np. Juliusz-a) który podobnymi ściemami próbowali budować sobie fame...

W załączeniu mój ostatni stats. za listopad.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 16:02 przez J_K, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ