DayTrading: Środa 28.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 28 lis 2012, 23:48

1.3100
4
4%
1.3050
5
5%
1.3000
10
11%
1.2950
13
14%
1.2900
22
23%
1.2850
31
33%
1.2800
10
11%

Liczba głosów: 95

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 28.11.2012

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pkubiu pisze:to jak wchodzić w długą na SP500 ?
ja bym długiej przy tak silnym oporze na sp500 nie dotykał - chyba ze kilku godzinna gra Cię kręci i spacer nad przepaścią ;)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

chetnie ci oddam zonę :D ale kapitał zostrawie dla siebie i co z dekiem odbił od 1,2936 i leci w dół coś się stało?
chciwość jest dobra

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Dybek pisze:
Nowy123 pisze:12880- 88 i niech nie kombinuja hhihi
dla mnie 1,2875-1.288 jest nieuniknione i jest to nastepny przystanek, tak wg mnie.

ta płynność mnie wykańcza, siedzę z pozycjami od piątku a z jedną od czwartku ;/

Jak jest nieuniknione to dlaczego nie wejdziesz za całą wartość depozytu teraz w eSkę ? Dobre miejsce na ten scenariusz.

Ja jednak jestem innego zdania. Biorąc pod uwagę fakt że wczoraj się nie przebili, przy okazji formując dość ciekawą świeczkę.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ale edek coś nie chce spadać, chociaż wczoraj właśnie celowałem w tamte rejony.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

pkubiu pisze:chetnie ci oddam zonę :D ale kapitał zostrawie dla siebie i co z dekiem odbił od 1,2936 i leci w dół coś się stało?
nic sie nie stało... giełdy ruszyły ;)
jak zmienisz interwałna m5 to co chwila coś sie będzie działo...a jak zrobisz analizę pod h1, h4 lub d1 to takich ruchów nawet nie zauwazysz ;)

Klimek84
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Klimek84 »

jesli to ta z awatara to dawaj ;)
inna kwestia że usd/jen może już dzisiaj do góry nie podejść jeśli przebije 81.7 :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:
Dybek pisze:
dla mnie 1,2875-1.288 jest nieuniknione i jest to nastepny przystanek, tak wg mnie.

ta płynność mnie wykańcza, siedzę z pozycjami od piątku a z jedną od czwartku ;/

Jak jest nieuniknione to dlaczego nie wejdziesz za całą wartość depozytu teraz w eSkę ? Dobre miejsce na ten scenariusz.

Ja jednak jestem innego zdania. Biorąc pod uwagę fakt że wczoraj się nie przebili, przy okazji formując dość ciekawą świeczkę.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ale edek coś nie chce spadać, chociaż wczoraj właśnie celowałem w tamte rejony.
a ja uważam że nawet jeśli ruszy w górę to tylko kilkadziesiąt punktów i tylko dlatego że zakończy pierwszą falę korekty... a potem 1.2830 i dopiero można myślec o ataku na 1.31-1.32 i byc może wyżej, ale to subiektywna ocena

po prostu 23.6 % zniesienia wzrostów z ponad dwóch tygodni nie przemawia do mnie - 38.2 lub 50 to cel dla korekty
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 10:11 przez atlanticos, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Dybek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dybek »

Mpapiez pisze:
Dybek pisze:

Wczoraj o tym była dyskusja, nie ma żadnej pewnej strategii, dlatego nie wejdę, jak ty nie wejdziesz w elkę.
Tak samo może wywalić up jak i w dół, tylko że wg mnie większe prawdopodobieństwo jest 1.288-1.275 niż w góre, a ta świeczka o której mówisz to ktoś sprzedał po prostu, lub broker...

tylko moje zdanie w w/w temacie, za 2h będziemy wiedzieć :564:
---------------------------------------------------------------------
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

atlanticos pisze:
edek.jpg
a co powiecie na taki kanał na h4? Mnie zaczął dawać do myślenia
Spójrz sobie niżej na H1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

klimokrates pisze:
atlanticos pisze:
edek.jpg
a co powiecie na taki kanał na h4? Mnie zaczął dawać do myślenia
Spójrz sobie niżej na H1
brałem to równiez pod uwage, tylko spójrz jakiego przyspieszenia dostał rynek po przebiciu kanału który narysowałem h4... i powracając do niego też miał przebicie intensywne...uważam że to silny sygnał, rynek pewnie zweryfikuje ;)

a dla tych którzy nie wierzą w dalsze spadki:
http://biznes.onet.pl/wypowiedz-senator ... news-detal
http://biznes.onet.pl/bezrobocie-w-hisz ... news-detal
http://biznes.onet.pl/fitch-obnizyl-rat ... news-detal

Awatar użytkownika
Robert
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robert »

Ja teraz nie wchodzę bo strasznie to wszystko płynne i słabe. Moim zdaniem dzisiaj bedzie jeszcze zejście do 1.2820-1.2805 (gdzies w te okolice) i potem odbicie. Ale nie jestem pewien i po bęckach jakie oberwałem w nocy trzeba trochę ochłonąć. Jesli się to sprawdzi to wtedy wejde na buy. Ale czytam te niektóre wpisy na forum i tak sobie pomyślałem, że rynek to nie czary. W nocy wszedłem idiotyczne na buy przy 1.2947 i już po chwili wiedziałem ze to chybiony strzał. Zamiast zamykać pozycję i spać to ja dałem SL którego mi wybiło z większą stratą. Może nie tak bolesną ale jednak... :569:
Zawsze mam cele nad którymi pracuję - musisz do czegoś dążyć (Kevin Keegen)

Zablokowany