DayTrading: Środa 28.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 28 lis 2012, 23:48

1.3100
4
4%
1.3050
5
5%
1.3000
10
11%
1.2950
13
14%
1.2900
22
23%
1.2850
31
33%
1.2800
10
11%

Liczba głosów: 95

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 28.11.2012

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Robert pisze:Ja teraz nie wchodzę bo strasznie to wszystko płynne i słabe. Moim zdaniem dzisiaj bedzie jeszcze zejście do 1.2820-1.2805 (gdzies w te okolice) i potem odbicie. Ale nie jestem pewien i po bęckach jakie oberwałem w nocy trzeba trochę ochłonąć. Jesli się to sprawdzi to wtedy wejde na buy. Ale czytam te niektóre wpisy na forum i tak sobie pomyślałem, że rynek to nie czary. W nocy wszedłem idiotyczne na buy przy 1.2947 i już po chwili wiedziałem ze to chybiony strzał. Zamiast zamykać pozycję i spać to ja dałem SL którego mi wybiło z większą stratą. Może nie tak bolesną ale jednak... :569:
1.2820 może niekoniecznie ale jak pisałem wcześniej 1.2835 gdzie jest 50% zniesienia wszystkich wzrostów może (ale nie musi) być realne...na razie rynek nie ma ochoty ani spadać zbytnio ale też do wzrostów nie jest chętny wiec może być spory skok jak ruszy
jeśli nie zrobi konkretnej zwyżki do sesji amerykańskiej to jak się podepną hamburgery to mamy dalsze spadki
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

atlanticos pisze:
1.2835 gdzie jest 50% zniesienia wszystkich wzrostów
Proszę was piszcie zawsze jaka para i jaki interwał bo Fibo 50 na H4 i na M5 jest gdzie indziej ;) będzie ładnie i przejrzyście.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

klimokrates pisze:
atlanticos pisze:
1.2835 gdzie jest 50% zniesienia wszystkich wzrostów
Proszę was piszcie zawsze jaka para i jaki interwał bo Fibo 50 na H4 i na M5 jest gdzie indziej ;) będzie ładnie i przejrzyście.
napisalem ze wszystkich wzrostów....wzrosty zaczęły się 13 listopada 8 rano....h1, h4, d1 - wybierz sobie ;) na każdym widac - od tego miejsca mam 5 fal wzrostowych i teraz korekta...obecnie ugrzęzła na 23.6 fibo

aha... oczywiscie jeśli piszę 1.2835 to wiadomo, że chodzi o edka a nie np o usd/jpy ;)

jeszcze jedno ;) fibo 50 na h4 i na m5 bedzie takie samo ;) nie zależy od interwału tylko od miesc mierzenia ;)
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 11:00 przez atlanticos, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Te wiadomosci juz sa historia. Rynek juz o nich nie pamieta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:
Te wiadomosci juz sa historia. Rynek juz o nich nie pamieta.
jeśli uważasz, że rynek już nie pamięta o problemie klifu fiskalnego to masz pewną L-kę - tylko grac... ja tak pochopnie bym tego tematu nie ignorował

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Klif fiskalny to troche bardzie odlegly temat niz wiadomosci ktore mogly miec wplyw na gielde wczoraj. Pozatym zanim rynek zacznie rysowac scenariusz zwiazany z klifem fiskalnym zdazysz zarobic na elkach i eskach w skali intraday.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:Klif fiskalny to troche bardzie odlegly temat niz wiadomosci ktore mogly miec wplyw na gielde wczoraj. Pozatym zanim rynek zacznie rysowac scenariusz zwiazany z klifem fiskalnym zdazysz zarobic na elkach i eskach w skali intraday.
nie będziesz miał silnych wzrostów jeśli będą obawy na rynku, a spora częsc pisze tu o końcu korekty czyli o dalszych wzrostach nawet w rejon 1.31 - przy nierozwiązanym klifie to mało prawdopodobne, oczywiście to mój subiektywny tok myślenia oparty po troszku o AT i makro

dopóki rynek ma miejsce na spadki nie myśl o wzrostach
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 11:04 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:
ZielonaMgielka pisze:Klif fiskalny to troche bardzie odlegly temat niz wiadomosci ktore mogly miec wplyw na gielde wczoraj. Pozatym zanim rynek zacznie rysowac scenariusz zwiazany z klifem fiskalnym zdazysz zarobic na elkach i eskach w skali intraday.
nie będziesz miał silnych wzrostów jeśli będą obawy na rynku, a spora częsc pisze tu o końcu korekty czyli o dalszych wzrostach nawet w rejon 1.31 - przy nierozwiązanym klifie to mało prawdopodobne

Mozliwe ale wole podazac za cena bez sugerowania sie dlugoterminowym biasem. Oszczedza mi to ewentualnego zdziwienia jesli PA nie zgadza sie z moja opinia :)

Czas pokaze.. Poki co widac ze popyt jest dosyc slaby na EU.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:
atlanticos pisze:
nie będziesz miał silnych wzrostów jeśli będą obawy na rynku, a spora częsc pisze tu o końcu korekty czyli o dalszych wzrostach nawet w rejon 1.31 - przy nierozwiązanym klifie to mało prawdopodobne

Mozliwe ale wole podazac za cena bez sugerowania sie dlugoterminowym biasem. Oszczedza mi to ewentualnego zdziwienia jesli PA nie zgadza sie z moja opinia :)
ale ja podążam za ceną ;) przecież to logiczne ze po wzrostach, które łącznie zrobiły około 350 pipek 23.6 % spadków to trochę mało

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

atlanticos pisze: ale ja podążam za ceną ;) przecież to logiczne ze po wzrostach, które łącznie zrobiły około 350 pipek 23.6 % spadków to trochę mało
Moze masz racje ale momentum na indeksach jak i samym EU sugeruje ze to moze byc jescze nie koniec wzrostow.

Zablokowany