weź sobie poodkrywaj w internecie, jak ja to robiłem to było pasjonujące, mogłoby to być dla ciebie korzystne?JemPasztetową pisze:Jeszcze raz chciałem się zapytać o rynki surowcowe - jakieś linki do stron, pdf-ów, cokolwiek. Pytanie może głupie, ale to jest właściwy dział od głupich pytań, nieprawdaż?
Błagam o pomoc,
z wyrazami najuniżeńszego szacunku
Zenon
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
-
- Bywalec
Chodzi o to że bardzo mało jest bardziej rozbudowanych informacji, zwłaszcza w języku Kochanowskiego i Reja.
Myślałem, że ktokolwiek tutaj będzie wiedział coś więcej, ale jak widać nikt nie chce się pochwalić. Wolą żebym dalej gnój u siebie na wsi przerzucał za 130zł/h, sami majom a uczciwym ludziom chleba odmawiają.
Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy...
Głownie o ropę WTI się rozchodzi, tj. czynniki kształtujące cenę, może jakieś opracowania, cokolwiek.
Ps. Jak nie wiesz, a malujesz paznokcie i widać,że w polu nie robisz, to się chociaż z biednych ludzi nie śmiej.
Myślałem, że ktokolwiek tutaj będzie wiedział coś więcej, ale jak widać nikt nie chce się pochwalić. Wolą żebym dalej gnój u siebie na wsi przerzucał za 130zł/h, sami majom a uczciwym ludziom chleba odmawiają.
Głownie o ropę WTI się rozchodzi, tj. czynniki kształtujące cenę, może jakieś opracowania, cokolwiek.
Ps. Jak nie wiesz, a malujesz paznokcie i widać,że w polu nie robisz, to się chociaż z biednych ludzi nie śmiej.
jak byś ty robił tak jak ja to byś cieszył się dawnym życiemJemPasztetową pisze:Chodzi o to że bardzo mało jest bardziej rozbudowanych informacji, zwłaszcza w języku Kochanowskiego i Reja.
naucz się języka do tego aby czytać angielskie artykuły
zdobądź doświadczenie
przestań sobie wyobrażać że kilkudniowa nauka gry na giełdzie zmieni twoje życie
na twoim miescu czekałbym, jednocześnie ucząc się, nawet ze dwa lata, zanim podejmę decyzję czy od tych 130 zeta pomnażać kapitał
-
- Bywalec
DZIĘKI, w życiu lepszego doradcy i powiernika nie miałem nad Tobą!
Naprawdę, jestem wzruszony, 3 posty napisałem, a Ty już wiesz o mnie wszystko, a nawet o tym co sobie wyobrażam.
Kolego, prosiłem o sensowną odpowiedz, nie uzyskałem jej, zamiast tego otrzymałem jakiś pseudo-protekcjonalny bełkot o tym, co mnie ma pasjonować, co mam robić i co ja myślę.
Poza tym skąd Ty wiesz jak u mnie stoi język angielski? Literatura fachowa w języku angielskim jest na początek trudniejsza, niż w polskim (znaczy dla mnie).
Poczekam, może ktoś inny mi odpisze, szkoda że nie mieszkasz w moich okolicach...oj szkoda...
Naprawdę, jestem wzruszony, 3 posty napisałem, a Ty już wiesz o mnie wszystko, a nawet o tym co sobie wyobrażam.
Kolego, prosiłem o sensowną odpowiedz, nie uzyskałem jej, zamiast tego otrzymałem jakiś pseudo-protekcjonalny bełkot o tym, co mnie ma pasjonować, co mam robić i co ja myślę.
Poza tym skąd Ty wiesz jak u mnie stoi język angielski? Literatura fachowa w języku angielskim jest na początek trudniejsza, niż w polskim (znaczy dla mnie).
Poczekam, może ktoś inny mi odpisze, szkoda że nie mieszkasz w moich okolicach...oj szkoda...
ale jestes uparty, poszukaj sobie w internecie wiadomości o ropie, na głównych portalach, które są najbardziej opiniotwórcze, cnbc, reuters, bloomberh, al dżazira, dopasuj się do osób które szukają informacji na własna rękę, to nie agencja charytatywna aby rozdawać to i owo
- MyOnlySpace
- Stały bywalec
Mam kilka pytań odnośnie poziomów Fibonacciego a także wachlarza Ganna:
1.Fibo:
a) Współczynnik ten pomaga tylko wyznaczać lokalne poziomy wsparcia i oporu czy tez ma inne zastosowanie??
b) Czemu akurat poziomy 38,2% i 61,8% są najistotniejsze?
c) W chwili kiedy mam trend spadkowy to poziom 0,0% zaznaczamy w najwyższym punkcie na wykresie i "ciągnę" w dół aż poziom 100% będzie w najniższym punkcie a w przypadku trendu wzrostowego odwrotnie?
2.Gann:
a)Bardzo byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki,reguły w jaki sposób mam nanosić na wykres jego wachlarz. Nie mam pojęcia jak "rozciągać" te linie ;/
b)A może jednak jako początkujący zupełnie dać sobie spokój z jego teorią ?
1.Fibo:
a) Współczynnik ten pomaga tylko wyznaczać lokalne poziomy wsparcia i oporu czy tez ma inne zastosowanie??
b) Czemu akurat poziomy 38,2% i 61,8% są najistotniejsze?
c) W chwili kiedy mam trend spadkowy to poziom 0,0% zaznaczamy w najwyższym punkcie na wykresie i "ciągnę" w dół aż poziom 100% będzie w najniższym punkcie a w przypadku trendu wzrostowego odwrotnie?
2.Gann:
a)Bardzo byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki,reguły w jaki sposób mam nanosić na wykres jego wachlarz. Nie mam pojęcia jak "rozciągać" te linie ;/
b)A może jednak jako początkujący zupełnie dać sobie spokój z jego teorią ?
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.
-
- Bywalec
Odpowiem merytorycznie, jak kolega z góry:
jak byś ty robił tak jak ja to byś cieszył się dawnym życiem
zdobądź doświadczenie
przestań sobie wyobrażać że kilkudniowa nauka gry na giełdzie zmieni twoje życie
Jeżeli chodzi o Fibo to z tego co wiem, 0,618 czyli "małe" phi jest liczbą szczególną, powtarza się wielokrotnie w rożnych dziedzinach nauki (np. jest minimalna odległość we wszechświecie to 10*1.618^-30którejś, jakoś tak) http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%82ugo ... 87_Plancka
i z niewyjaśnionych powodów również funkcjonuje w szeroko rozumianej psychologii rynku. Pewnie dlatego jest tak ważna, ale nie wiem, nie jestem expretem... (również istnieje teoria że rozkład Fibo jest samo spełniającą się przepowiednią z uwagi na ilość osób posługujących się nią na rynku terminowym)
o liczbie Phi i phi http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82oty_podzia%C5%82
Ps, ponawiam moje pytanie z góry.
jak byś ty robił tak jak ja to byś cieszył się dawnym życiem
zdobądź doświadczenie
Jeżeli chodzi o Fibo to z tego co wiem, 0,618 czyli "małe" phi jest liczbą szczególną, powtarza się wielokrotnie w rożnych dziedzinach nauki (np. jest minimalna odległość we wszechświecie to 10*1.618^-30którejś, jakoś tak) http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%82ugo ... 87_Plancka
i z niewyjaśnionych powodów również funkcjonuje w szeroko rozumianej psychologii rynku. Pewnie dlatego jest tak ważna, ale nie wiem, nie jestem expretem... (również istnieje teoria że rozkład Fibo jest samo spełniającą się przepowiednią z uwagi na ilość osób posługujących się nią na rynku terminowym)
o liczbie Phi i phi http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82oty_podzia%C5%82
Ps, ponawiam moje pytanie z góry.
to nie jest jakaś naturalna we wszechświecie stała liczbowa, raczej umowny poziom gdzie punkt decyzyjny bardziej jest rozpatrywany przez inwestorów grających na wzrost wykresu i spadek, wiele osób wobec tych poziomów uklada zlecenia, dlatego są one bardziej prawdopodobne jezeli chodzi o ewentualne zmiany, ja myslę badziej danymi, fibo odnoszone jest w większym stopniu do analizy technicznej
Jeszcze mam pytanie co do utrzymywania się tylko z forex, nie zastanawiałm się wcześniej co ze składkami zdrowotnymi? Chciałbym mieć składki tak jak w pracy, czy tak się da?
Nie. Tzn może da się jeśli założysz DG jednak tu pojawia się wątpliwość jaki rodzaj działalności otworzyć... 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu