Zmiana systemu emerytalnego pod FOREX i bankowość inwestycyj

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Re: Zmiana systemu emerytalnego pod FOREX i bankowość inwest

Nieprzeczytany post autor: zz »

PS, zapomniałem o najważniejszym... :p
To co napisałem wyżej dotyczy tych co dożyją 67 lat.... :p
Natomiast według nowej koncepcji młodzi ludzie aby dostać te parę dziesiąc złotych emerytury ... będą musieli dożyć 75 lat... :p
Pozdrawiam.

PS, jak znajdę kiedyś tą nową koncepcję naszych twórców reformy emerytalnej w Polsce o tych 75 latach ,przyrzekam że wrzucę na forum... :zzz:

-- Dodano: pt 23-11-2012, 21:53 --

Znalazłem.... :p
W końcu podniesiemy wiek emerytalny do 80 lat. I nie uważam, że my będziemy musieli. My będziemy chcieli podnieść wiek emerytalny tak wysoko. Tego zaczną się od nas domagać młodzi ludzie... :p .// skromnie uważam ż To jest w ich interesie - ocenia ekonomista prof. Marek Góra w rozmowie z Agatonem Kozińskim

http://www.polskatimes.pl/artykul/51025 ... l?cookie=1

Całe szczęscie że nie jestem profesorem ,jestem zwykły robotnik ... boa..grzechotnik jak śpiewała M. Rodowicz...,ponieważ jeżeli liznąłbym wykształcenia ... :p wylądowałbym na psychotropach...,skoro młodzi ludzie będą wołać że chcą pracować do 80 lat... /// za to uważam całkiem poważnie, Pan Profesor powinien dostać nagrodę Nobla.... :p :p
Teraz na bardzo poważnie...,uważam że młodzi ludzie muszą szukać rozwiązań tutaj na forum.
Jakieś normalne koncepcje się rysują tutaj w przeciwieństwie do Pana Profesora Góry i innych wybitnych ..profesorów...
Teraz chyba dotarło do każdego Forumowicza dotarło....,o co chodzi w tym temacie.. :wpale:
Pozdrawiam.

PS. polecam każdemu poczytać komentarze pod tym artykułem...
Reasumując,jeżeli ktoś bardzo poważnie podchodzi do tego tematu w przeciwieństwie do naszych wybitnych profesorów.... :p Polecam,zmiana systemu emerytalnego pod FOREX i bankowość inwestycyjną...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Ważne..

Aby otrzymać świadczenie powszechne na starych, korzystniejszych warunkach, osoby mające do tego prawo powinny złożyć wniosek o jego przyznanie do 31 grudnia. Po tym terminie trzeba się liczyć z pomniejszeniem podstawy emerytury

http://emerytury.wp.pl/kat,104496,title ... omosc.html

Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Janda idzie na emeryturę. Ile miesięcznie dostanie? Sprawdź
Pani Krystyna i tak powinna się cieszyć, bowiem inne znane osoby nie dostają nawet tyle. Po 55 latach pracy Janowi Kobuszewskiemu (78 l.) przyznano jedynie 1200 zł! Maria Czubaszek (73 l.) również nie ma łatwo. Ostatnio skarżyła się, że musi sobie dorabiać w programach rozrywkowych gdyż dostaje tylko 1100 zł.

Oczywiście brutto ...!!!

http://emerytury.wp.pl/kat,2752,title,J ... omosc.html

Jeżeli byłbym złośliwy to powiedziałbym że ich problemy wynikają z tego że nie czytają Forum...
Ja jednak nie jestem złośliwy i proponuję im aby szukali rozwiązań na navigatorze...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

zz, akurat ten przyklad to kula w plot , najpierw nalezaloby sie zastanowic, jakie kwoty te osoby zarabialy, a jakie skladki odprowadzaly do zusu...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zz a powiedz mi jaki aktor pracuje na umowę o pracę.
Z reguły były to zawsze umowy o dzieło więc i tak dobrze że cokolwiek dostają a to i tak pewnie tylko dlatego że niektórzy uczą na uczelniach.
Sam byłem na takich umowach przez lata i wyglądało to tak że nie płaciłeś zusu i 50% przychodu było kosztem i jeszcze minus kwota wolna od podatku.
Więc płacili bardzo mało albo prawie nic więc za co ta emerytura?
I to jest niejednokrotnie dowód też na to że ludzie nawet nie płacąc zusu i podatków i tak nie odłożą pieniędzy.
Dlatego powinien być jakiś przymus bo jak nie to reszta społeczeństwa będzie musiała ich utrzymywać.
Zus jest do bani ale ludzie jeszcze kiedyś za nim zatęsknią, oj zatęsknią.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

daro to wielka odwaga powiedzieć coś takiego w państwie gdzie propaganda libertyńska sączy się z każdego możliwego medium.Respekt

-- Dodano: pt 14-12-2012, 13:30 --

http://www.parkiet.com/artykul/1199189, ... rskim.html

To się nazywa szaleństwo ;-)

A to już perełka:

Pro­wi­zje od zle­ceń skła­da­nych przez In­ter­net nie są wy­so­kie. Dla ak­cji wy­no­szą one 0,38 proc. lub 0,39 proc. war­to­ści trans­ak­cji.Na­to­miast przy za­ku­pie ob­li­ga­cji ­- 0,19 proc. lub 0,2 proc.

Faktycznie nie są wysokie-są tylko jednymi z największych na świecie :)

zz
Maniak
Maniak

Oj..,Panowie...Otto von Bismarck się kłania i jego słynne powiedzenie... :p
Prawdę powiedziawszy po tych moich paru latach pisania widzę że to jest daremne...
Aktorzy byli zatrudnieni też na etatach w teatrach..
Daro ,tak masz rację ... :p ,zatęsknią do ZUS...szczególnie.... :p
Ci co pójdą po 2015 roku,zazdroszczą tym co pójdą w 2013,Ci co w 2013,tym co poszli na jeszcze lepszych warunkach wcześnie,a co co pójdą w tym toku zazdroszczą tym co poszli w tamtych roku,a Ci co poszli w tamtym roku zazdroszczą tym co poszli w 2011 i tak bez końca można wymieniać,jest tutaj w tym temacie stastystyki z poprzedniego roku...
ogółem poszło ok. 105 tyś ludzi na emerytury z tego ok. 67 tyś na nowych i 38 na starych zasadach
Srednia emerytura na nowych warunkach jest o 1 000 zł niższa niż na starych zasadach... :p
Można oczywiście jeszcze temat ,kto się załapał na zasadach do 1999 roku,a kto się załapał na zasadach do 1998 roku i 15 w szkodliwym oraz 25lat ogółem i ... :p
I tak z tego napiszemy pracę doktorską z której będzie wynikała że ci pierwsi co się załapali to będą chwalić ZUS, następni średnio,Ci co poszli już na nowych zasadach to będą psioczyć,a ci co pójdą po 2015 roku to będą bardzo psioczyć... :p

Już to widzę jak ludzie będą :p za tym tęsknić...

Camaro69,masz całkowitą rację,dlatego ten temat tutaj założyłem,ponieważ uważam że prowizje nie powinny wynosić 0.2-.04// a pamiętam jak były 0.9%.... // dla mnie wzorem jest UK, tam obowiązuje zasada na dłużnych.. czy jesteś największym bankiem czy zwykłym Kowalskim płacisz taką samą minimalną prowizję.. :564: //
To jest jedna sprawa którą poruszyłeś.
Druga sprawa to jest dostępność rynków finansowych PRAWDZIWYCH... :p
Trzecia sprawa,na to muszą się nałożyć jakieś sensowne ulgi podatkowe np. wzorem UK zwolnienie kapitałowe do 11 000 funt rocznie.
Dopiero jak się te trzy sprawy nałoży na siebie mona coś sensownego zrobić.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Zatęsknią nie z powodu innych metod naliczania tylko dlatego że Zus nas "rozpieścił" przez kilka pokoleń i ludzie zapomnieli jak się oszczędza.
Nawet jak coś odłożą to stają się zbyt pazerni i potrafią to przepuścić w jakimś "kasynie" jak Amber Gold.
W UK emerytury swoją skomplikowaną konstrukcją przypominają bardzie pomoc społeczną niż emerytury.
Dostajesz minimum na jedzenie a na czynsz i rachunki musisz się prosić od państwa ale najpierw musisz wykazać że jesteś goły i wesoły.
Twoja "emerytura" zależy też od tego czy pobierałeś zasiłki od państwa czyli jeśli byłeś całe życie na garnuszku podatników to dostaniesz mniej i dalej będziesz na garnuszku.
Tylko wypłacają to różne urzędy więc jeden będzie Cię spychał do drugiego.
Co do artystów to może przemówi do Ciebie to wiarygodne źródło bo jak nie to się poddaje :D :D :D
Artyści, nawet ci najbardziej zasłużeni, rzadko kiedy są zadowoleni z wypłacanych im przez ZUS świadczeń. Powodem jest to, że większość z nich zatrudniona była na umowę zlecenie, od której nie odprowadzano składek. Jeśli więc nie robili tego we własnym zakresie, ich wyliczona urzędowo emerytura jest zwykle bardzo niska.
http://www.pudelek.pl/artykul/45153/dos ... _pracy/17/
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Camaro69 pisze:....... propaganda libertyńska sączy się z każdego możliwego medium.Respekt
.......
http://pl.wikipedia.org/wiki/Libertynizm
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

daromanchester pisze:zz a powiedz mi jaki aktor pracuje na umowę o pracę.
Z reguły były to zawsze umowy o dzieło więc i tak dobrze że cokolwiek dostają a to i tak pewnie tylko dlatego że niektórzy uczą na uczelniach.
Sam byłem na takich umowach przez lata i wyglądało to tak że nie płaciłeś zusu i 50% przychodu było kosztem i jeszcze minus kwota wolna od podatku.
Więc płacili bardzo mało albo prawie nic więc za co ta emerytura?
I to jest niejednokrotnie dowód też na to że ludzie nawet nie płacąc zusu i podatków i tak nie odłożą pieniędzy.
Dlatego powinien być jakiś przymus bo jak nie to reszta społeczeństwa będzie musiała ich utrzymywać.
Zus jest do bani ale ludzie jeszcze kiedyś za nim zatęsknią, oj zatęsknią.

Tu jest cała prawda. Wielokrotnie narzekają ci, którzy tak na prawdę przez całe swoje życie unikali płacenia ZUS albo płacili je w bardzo ograniczonym zakresie. Potem nagle zdziwienie, że "emka" jest taka niska. Akurat ci znani aktorzy, celebryci, czy politycy nie mają co narzekać, bo i tak swoje dorobią na chałturach albo sporo już odłożyli.

Tak na prawdę nie ma idealnych systemów emerytalnych. Jedynie Norwegia może pozwolić sobie na rozpieszczanie swoich emerytów. Raz że mają full kasy z ropy i gazu, jest ich stosunkowo mało a ludzie przez całe życie płacą wysokie podatki. Więc cos za coś.

ODPOWIEDZ