DayTrading: Piątek 23.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 23 lis 2012, 23:17

1.3050
15
15%
1.3000
5
5%
1.2950
24
25%
1.2900
9
9%
1.2850
21
22%
1.2800
12
12%
1.2750
11
11%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 23.11.2012

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

bombastik pisze:S rozumiecie jako Spadek czy jako Short ?
Bo nie wiem >_<
Patrzyłem na słowniczek ale już sam nie wiem :P
a czym się różni spadek od szortu?
pingwiny z madagaskaru ciekawsze od konferencji
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

BOCZEK pisze: ja już sie zapakowałem w S, nie wiem, ale rynek jest zbyt dla mnie optymistyczny jeśli chodzi o EU.... dlatego dalej celuję w 1,245
MN nie przemawia za spadkami, W1 też
W1 wygląda tak jak by się zakończyła korekta wzrostów i dalej teraz "up"
D1 -> 1,31 po drodze jeszcze 1,3030

wg. mnie sporo ryzykujesz, jeszcze na koniec tygodnia
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

podobno szczyt skończył się fiaskiem
czyli co, prowizorium budżetowe na next year?
i sru w dół?
tylko czemu nie spadają
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

http://www.tradingfloor.com/posts/eurus ... -133742397 wszytko na temat

Market ignoring all of the coming risks for Europe as the painful direction for the market remains to the upside in EURUSD and EURJPY.

The markets seem to believe in magic for the moment on Europe – as tail risks continue to fall while there is no new sign that a longer term solution is on the table for Greece or the rest of the EU periphery. No matter – the market tells its own truth, and as long as the market is able to write off the long term risks of social tensions at the periphery (the tail risks) and as long as the ECB is effectively prohibited by the EU framework from the kind of monetary policy measures that are possible from the BoE, the US Fed, and what is increasingly being anticipated from the BoJ, the Euro risks trading higher, particularly as positioning has been caught on the wrong foot by the break below support recently.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
martell
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: martell »

zastapmnie pisze:podobno szczyt skończył się fiaskiem
czyli co, prowizorium budżetowe na next year?
i sru w dół?
tylko czemu nie spadają
Wrócą do rozmów po w nowym roku.
Rano wstawiłem komentarz Rogalskiego. Skubaniec trafił w 10 :) Teraz przewiduje kilka dni korekty. Jeśli wierzyć oscylatorom, to faktycznie ten wzrost musi zostać skorygowany.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

BOCZEK pisze:http://www.tradingfloor.com/posts/eurus ... -133742397 wszytko na temat

Market ignoring all of the coming risks for Europe as the painful direction for the market remains to the upside in EURUSD and EURJPY.

The markets seem to believe in magic for the moment on Europe – as tail risks continue to fall while there is no new sign that a longer term solution is on the table for Greece or the rest of the EU periphery. No matter – the market tells its own truth, and as long as the market is able to write off the long term risks of social tensions at the periphery (the tail risks) and as long as the ECB is effectively prohibited by the EU framework from the kind of monetary policy measures that are possible from the BoE, the US Fed, and what is increasingly being anticipated from the BoJ, the Euro risks trading higher, particularly as positioning has been caught on the wrong foot by the break below support recently.
skoro naglasniaja ze eu pedzi w gore to trzeba szukac okazji n a s. dla mnie wczesniej to bylo 1.3020
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

jeszcze mogą wychodzić z pozycji.... mamy koniec tygodnia...
realizacja zysków i na Majorkę.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

fiasko rozmow a tu wzrosty o co kaman?
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

marekdt pisze:jeszcze mogą wychodzić z pozycji.... mamy koniec tygodnia...
realizacja zysków i na Majorkę.
Jesli to jest zamykanie pozycji to wyglada bardziej na realizacje strat.

Wieksza czesc graczy lapiacych gorki w tym tygodniu nie miala okazji do realizacji zyskow. DT jest dobrym tego przykladem :)

O tej porze w piatek rynki sa raczej plytkie wiec "nie duzo" trzeba aby wywindowac kurs.

snikers_m
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: snikers_m »

Czesc Wam. Dalej będzie długie bujanie w małym przedziale. Pewnie dzisiaj się niewyjśni czy lekki spadek i góra czy może odrazu góra...
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...

Zablokowany