Rozumiem, że szukasz par, na których możesz grać po 22? Głównie będą to krosy z AUD, NZD, JPYWalekk pisze:Niestety w innych godzinach raczej nie mam czasu, zauwazyłem juz ze rynek w tych godzinach jest o wiele mniej płynny niż teraz, ale nic niestety nie poradze z czasem pewnie 2h po południu znjade, ale numer 1 musze wiedziec ze to nie beda 2 godziny stracone. Po za tym czas do 22 drogo sobie licze, wiec musiałbm miec w tym czasie serio fajne zyski.
Powiedzcie mi tylko jakie pary są najbardziej płynne w tych godzinach?
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
- MyOnlySpace
- Stały bywalec
Wchodzę teraz powiedzmy w "świat" wskaźników,oscylatorów analizy technicznej,w sumie jest ich sporo. Muszę znać je wszystkie czy w zupełności wystarczy mi ich określona liczba? Jeśli tak to na jakich się koncentrować a jakie sobie darować?
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.
MyOnlySpace pisze:Wchodzę teraz powiedzmy w "świat" wskaźników,oscylatorów analizy technicznej,w sumie jest ich sporo. Muszę znać je wszystkie czy w zupełności wystarczy mi ich określona liczba? Jeśli tak to na jakich się koncentrować a jakie sobie darować?
Na pewno nie musisz, a wręcz nie ma fizycznej możliwości poznać ich wszystkich.
Raczej skup się na poznawaniu Price Action - wsparć/oporów, linii trendu, formacji świecowych. Są oczywiście systemy oparte na indykach, jak również stosuje się je do podejmowania decyzji o wejściu, ale nie będą magiczne i poznawanie zbyt dużej ich ilości jest stratą czasu.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Witam wszystkich.
Mam pytanie pewnie banalne dla graczy ale do rzeczy.
Zamierzam otworzyc rachunek na platformie Alior Trader, można tam grać minimalnie 0,1lota , chodzi mi o depozyt jak to z nim jest?
Przykład
Wpłacam na konto 5000zł
Para USA/PLN 0,1 lot czyli depozyt ok.330zł czyli zmiana 1pipa 1zł
kurs spada o 330pipow czy pozycja dalej jest otwarta, a strata pobierana jest z konta, czy broker zamyka pozycje bo strata jest taka duża jak depozyt?
Czy poprostu pozycja jest utrzymywana tak długo jak są pieniądze na koncie?
Czy lewar automatycznie jest stosowany?
Czy jest możliwość kupna bez lewaru?
Czy można stracić więcej niż ma się wpłacone na koncie?
Jak pisałem banalne pytania, ale czasem takie bywają.
Mam pytanie pewnie banalne dla graczy ale do rzeczy.
Zamierzam otworzyc rachunek na platformie Alior Trader, można tam grać minimalnie 0,1lota , chodzi mi o depozyt jak to z nim jest?
Przykład
Wpłacam na konto 5000zł
Para USA/PLN 0,1 lot czyli depozyt ok.330zł czyli zmiana 1pipa 1zł
kurs spada o 330pipow czy pozycja dalej jest otwarta, a strata pobierana jest z konta, czy broker zamyka pozycje bo strata jest taka duża jak depozyt?
Czy poprostu pozycja jest utrzymywana tak długo jak są pieniądze na koncie?
Czy lewar automatycznie jest stosowany?
Czy jest możliwość kupna bez lewaru?
Czy można stracić więcej niż ma się wpłacone na koncie?
Jak pisałem banalne pytania, ale czasem takie bywają.
Broker zamknie pozycję trochę wcześniej niż osiągniesz "0".
Jest to poziom ustalanu bezpośrednio przez brokera i często jest to 30% wartości otwartej pozycji. Czyli w Twoim przypadku broker zamknie automatycznie pozycję jeśli Twój Equity osiągnie 110 PLN.
Jest to poziom ustalanu bezpośrednio przez brokera i często jest to 30% wartości otwartej pozycji. Czyli w Twoim przypadku broker zamknie automatycznie pozycję jeśli Twój Equity osiągnie 110 PLN.
Solą życia jest kasa.
Tzn. że reszta pieniędzy na koncie jest "bezpieczna".
a co z reszta pytań?
a co z reszta pytań?
Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem bardzo początkujący w forexsie, ale temat mnie bardzo interesuje.
Widzę że można się tu wiele ciekawego dowiedzieć dlatego też chcę zadać pytanie godne amatora:)
Z wiedzy teoretycznej wynika że w przypadku pary walutowej, gdy waluta kwotowana umacnia się to kurs pary spada i odwrotnie, waluta słabnie kurs pary rośnie. Można więc przypuszczać że w przypadku pary np. GPBUSD, pozytywne dane z rynku USA wpływające na umocnienie dolara, spowodują spadek kursu GBPUSD (załóżmy że gospodarka brytyjska w tym czasie nie odnotowała szczególnych sygnałów pozytywnych ani negatywnych, po prostu jest spokój).
Jednak zachowanie w dniu dzisiejszym pary EURUSD nie pasuje do powyższego opisu sytuacji, odebrane pozytywne dane z USA np. opublikowany niespodziewany wzrost indeksu PMI, powinny wg laika czyli mnie wpłynąć negatywnie na kurs EURUSD. Jednak dzieje się zupełnie odwrotnie. Rozumiem że w forexsie nie wszystko idzie tak jakby wskazywały na to dane gospodarcze. Jednak w komentarzach analityków można przeczytać że na dzisiejsze pozytywne dane z USA wpłynęły na wzrost kursu EURUSD. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje?
Widzę że można się tu wiele ciekawego dowiedzieć dlatego też chcę zadać pytanie godne amatora:)
Z wiedzy teoretycznej wynika że w przypadku pary walutowej, gdy waluta kwotowana umacnia się to kurs pary spada i odwrotnie, waluta słabnie kurs pary rośnie. Można więc przypuszczać że w przypadku pary np. GPBUSD, pozytywne dane z rynku USA wpływające na umocnienie dolara, spowodują spadek kursu GBPUSD (załóżmy że gospodarka brytyjska w tym czasie nie odnotowała szczególnych sygnałów pozytywnych ani negatywnych, po prostu jest spokój).
Jednak zachowanie w dniu dzisiejszym pary EURUSD nie pasuje do powyższego opisu sytuacji, odebrane pozytywne dane z USA np. opublikowany niespodziewany wzrost indeksu PMI, powinny wg laika czyli mnie wpłynąć negatywnie na kurs EURUSD. Jednak dzieje się zupełnie odwrotnie. Rozumiem że w forexsie nie wszystko idzie tak jakby wskazywały na to dane gospodarcze. Jednak w komentarzach analityków można przeczytać że na dzisiejsze pozytywne dane z USA wpłynęły na wzrost kursu EURUSD. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje?
husale pisze:Tzn. że reszta pieniędzy na koncie jest "bezpieczna".
a co z reszta pytań?
Nie do końca.
Są poślizgi, które mogą Ci wyzerować konto i jeszcze będziesz miał minus. Dokładnie taka sytuacja miała miejsce o ile się nie mylę po ogłoszeniu zzamrożenia kursu CHF i EUR i właśnie na Aliorze.
W normalnych sytuacjach tak to działa, ale w ekstremalnych niestety nie. To jest ta pułapka.
-- Dodano: śr 21-11-2012, 20:28 --
kuba786 pisze:Witam wszystkich forumowiczów.
Różnie jest z korelacjami.
Często bywa tak, że pozytywne informacje to wzrost indeksów i ucieczka od Jena oraz Dolara. Paradoksalnie dobre dane z USA zadziałać mogą na osłabienie Dolara.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Tak jak to napisałeś : jeśli waluta kwotowana umacnia się i kurs spada i wszystkie inne zależności też sie zgadzają. Ale jeśli piszesz o informacjach napływających z rynku, o danych makro to juz jest inaczej. To co zostanie odczytane na danych może nie mieć nic wspólnego z poruszaniem się ceny. Cenę kreują kupujący i sprzedający, a nie dane. Może być tak, że dane są całkiem inne niż reakcja ceny, bo np. napłynęła lawina zleceń, która uruchomiła wyobraźnię innych uczestników rynku, którzy jeszcze bardziej to napędzili....Takich sytuacji może być wiele. Najważniejsze : cenę kreują kupujący i sprzedający, a nie dane makro. A uczestnicy rynku zrobią co będą uważali za słuszne.kuba786 pisze:Witam wszystkich forumowiczów.
Solą życia jest kasa.
Czyli niema jasnych reguł takich jak na GPW?Akhh pisze:husale pisze:Tzn. że reszta pieniędzy na koncie jest "bezpieczna".
a co z reszta pytań?
Nie do końca.
Są poślizgi, które mogą Ci wyzerować konto i jeszcze będziesz miał minus. Dokładnie taka sytuacja miała miejsce o ile się nie mylę po ogłoszeniu zzamrożenia kursu CHF i EUR i właśnie na Aliorze.
W normalnych sytuacjach tak to działa, ale w ekstremalnych niestety nie. To jest ta pułapka.
Inwestując w spólkę mogę stracić tylko tyle ile w nią zainwestowałem, nawet jeśli spółka zostanie zawieszona.
Tutaj ztego co piszesz wynika że inwstując depo np 330zł moge stracić więcej? Przecież broker "czuwa" abym nie zrobił mu manka.