Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Hej. Chciałem spytać o rzecz, która nie daje mi spokoju już od początku " foreksowania". Jak to jest ? :
Załóżmy taką sytuację : Wskaźniki AT dają sygnał np. kupna, poparty jeszcze np. danymi makro ( czyli AF ). I nagle okazuje się, że rynek ma to w głębokim poważaniu. Jaka jest przyczyna tego ? Grube ryby ?
Prymitywne pytanie, ale dział w sam raz dla mnie
Załóżmy taką sytuację : Wskaźniki AT dają sygnał np. kupna, poparty jeszcze np. danymi makro ( czyli AF ). I nagle okazuje się, że rynek ma to w głębokim poważaniu. Jaka jest przyczyna tego ? Grube ryby ?
>WWW< Serwis Internetowy Poświęcony FOREX, CFDs, EA, Programom Afiliacyjnym Forex, Brokerom Forex.
alien1983 pisze:Hej. Chciałem spytać o rzecz, która nie daje mi spokoju już od początku " foreksowania". Jak to jest ? :
Jak to się ładnie mówi: wszystko jest w cenach. To, że np zostaną ogłoszone dobre wiadomości wie wiele osób wcześniej. Dużo też się domyśla. Często otwierają oni pozycję dużo wcześniej z tego powodu, a bezpośrednio po samych danych realizują zyski.
Lub mimo dobrych sygnałów w powietrzu wisi coś o czym na razie nie wiadomo szeroko, ale już kapitał mający wpływ na rynek (może to być większy akcjonariusz lub fundusz w przypadku spółki) zdaje sobie z tego sprawę i wszelki popyt traktuje jako okazję do pozbycia się aktywów.
Już nie mówiąc o zdarzeniach nie mających kompletnie nic wspólnego ani z AT ani z AF, np jakaś duża spółka ma przejąć inną zagraniczną i np musi wymienić złotówki na dolary.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
- MyOnlySpace
- Stały bywalec
Witam!!! Gdzie mogę znaleźć na platformie MT4 wskaźniki SMA,EMA,WMA i TMA ?? W zakładce "Wstaw" znajdują się wskaźniki ale tam nie widzę wymienionych albo inaczej są nazywane;/ Bardzo dziękuje za pomoc;)
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.
WstawMyOnlySpace pisze:Witam!!! Gdzie mogę znaleźć na platformie MT4 wskaźniki SMA,EMA,WMA i TMA ?? W zakładce "Wstaw" znajdują się wskaźniki ale tam nie widzę wymienionych albo inaczej są nazywane;/ Bardzo dziękuje za pomoc;)

Wstawiając wybierasz rodzaj i okres w Metodzie MA: Simple, Exponential itd.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
- MyOnlySpace
- Stały bywalec
Wstaw
Wskaźniki
Trend
Moving Average
Wstawiając wybierasz rodzaj i okres w Metodzie MA: Simple, Exponential itd.[/quote]
Ok mam;) Niestety z poradnika który przyswajam wiem tylko co to jest powiedzmy SMA,jak ją interpretować itd. Ale autor nie tłumaczy co powodują zmiany w okienku "shift","dodaj do" lub w zakładce poziomy
Pomożesz i tym razem? 

Wstawiając wybierasz rodzaj i okres w Metodzie MA: Simple, Exponential itd.[/quote]
Ok mam;) Niestety z poradnika który przyswajam wiem tylko co to jest powiedzmy SMA,jak ją interpretować itd. Ale autor nie tłumaczy co powodują zmiany w okienku "shift","dodaj do" lub w zakładce poziomy

Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.
Ok mam;) Niestety z poradnika który przyswajam wiem tylko co to jest powiedzmy SMA,jak ją interpretować itd. Ale autor nie tłumaczy co powodują zmiany w okienku "shift","dodaj do" lub w zakładce poziomyMyOnlySpace pisze:WstawWskaźniki
Trend
Moving Average
Wstawiając wybierasz rodzaj i okres w Metodzie MA: Simple, Exponential itd.

Shift to przesunięcie średniej - w przód lub w tył.
Dodaj do (dziwne dość określenie) to sposób rysowania. Close znaczy, że bierze pod uwagę zamknięcia w danym okresie, Open otwarcia itd.
Czyli rysując średnią na wykresie H1 z parametrem close, średnia liczona będzie na podstawie poziomów zamknięcia świec
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Witam.
Myślę że tutaj dostanę odpowiednią radę
Mam taki plan miesiąc-dwa gry na demie, w czasie których chce się wprawić w rynek i jego funkcjonowanie. Później chce wpłacić jakąś małą kwotę na konto (prawdopodobnie 500zł do bzwbk).
I teraz moja strategia, plany gry:
-granie raczej zgodnie z trendem,
-łapanie 15-25 pipsowych skoków 3-4 razy dziennie
-gra w godzinach 22-1(czasem 2) oraz 14-15.
-chce skupić się na 2-3 parach (myślę nad AUD/USD, AUD/JPY, EUR/USD)
-opieranie się na analizie technicznej, ale bez miliona wskaźników ( Price Action(?)) i fundamentalnej
Sposób nauki:
Chce zacząć prowadzić dziennik z zapiskami jak reagował rynek na informacje z danego kraju
.
Czytam książkę "Forex dla bystrzaków", później chce przeczytać "Analiza techniczna" J. Murphy.
Widziałem także kiedyś filmiki na youtube o Price Action, chce je poszukać ponownie
.
Co o tym myślicie obieram dobry kierunek? Czy może powinienem go skorygować?
Myślę że tutaj dostanę odpowiednią radę

Mam taki plan miesiąc-dwa gry na demie, w czasie których chce się wprawić w rynek i jego funkcjonowanie. Później chce wpłacić jakąś małą kwotę na konto (prawdopodobnie 500zł do bzwbk).
I teraz moja strategia, plany gry:
-granie raczej zgodnie z trendem,
-łapanie 15-25 pipsowych skoków 3-4 razy dziennie
-gra w godzinach 22-1(czasem 2) oraz 14-15.
-opieranie się na analizie technicznej, ale bez miliona wskaźników ( Price Action(?)) i fundamentalnej
Sposób nauki:
Chce zacząć prowadzić dziennik z zapiskami jak reagował rynek na informacje z danego kraju

Czytam książkę "Forex dla bystrzaków", później chce przeczytać "Analiza techniczna" J. Murphy.
Widziałem także kiedyś filmiki na youtube o Price Action, chce je poszukać ponownie

Co o tym myślicie obieram dobry kierunek? Czy może powinienem go skorygować?
-granie raczej zgodnie z trendem, ---->>> proponuje TYLKO z trendem zamiast "raczej"
-łapanie 15-25 pipsowych skoków 3-4 razy dziennie --->>> proponuje w ustalonym trendzie probowac identyfikowac impulsy i korekty, czekac na zakonczenie korekty/rozpoczecie impulsu i "lapanie" impulsu.
-gra w godzinach 22-1(czasem 2) oraz 14-15 ---->>> dlaczego chcesz grac tak pozno???
-opieranie się na analizie technicznej, ale bez miliona wskaźników ( Price Action(?)) i fundamentalnej --->>spoko
Jakie TF?
Pamietaj o MM.
-łapanie 15-25 pipsowych skoków 3-4 razy dziennie --->>> proponuje w ustalonym trendzie probowac identyfikowac impulsy i korekty, czekac na zakonczenie korekty/rozpoczecie impulsu i "lapanie" impulsu.
-gra w godzinach 22-1(czasem 2) oraz 14-15 ---->>> dlaczego chcesz grac tak pozno???
-opieranie się na analizie technicznej, ale bez miliona wskaźników ( Price Action(?)) i fundamentalnej --->>spoko
Jakie TF?
Pamietaj o MM.
-
- Pasjonat
zawsze po otworzeniu platformy na nowo pokazuje mi się liveupdate. co muszę zrobić aby to już się nie pojawiało?
Niestety w innych godzinach raczej nie mam czasu, zauwazyłem juz ze rynek w tych godzinach jest o wiele mniej płynny niż teraz, ale nic niestety nie poradze z czasem pewnie 2h po południu znjade, ale numer 1 musze wiedziec ze to nie beda 2 godziny stracone
. Po za tym czas do 22 drogo sobie licze, wiec musiałbm miec w tym czasie serio fajne zyski.
Powiedzcie mi tylko jakie pary są najbardziej płynne w tych godzinach?
TF H4 H1 M15 - dobry pomysl?

Powiedzcie mi tylko jakie pary są najbardziej płynne w tych godzinach?
TF H4 H1 M15 - dobry pomysl?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 15:03 przez Walekk, łącznie zmieniany 1 raz.