Skąd się wzieliście na forexie ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Camaro69

Re: Skąd się wzieliście na forexie ?

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

daromanchester pisze:
Zależy jak to liczysz bo jeśli liczysz ile ma przychodów to się zgodzę ale jak liczysz ile ma długów to wyjdzie całkiem inaczej.
Jesteśmy trochę jak ten żebrak poniżej czyli moim zdaniem inni to tylko pozerstwo i lans....
Ci którzy juz zdecydują sie na grę mają własnei taką kwotę do dyspozycji.A twój link odnosi się głównie do przecietnego Polaka a tam faktycznie głównie dług i kredyt.Apropo:

Wyniki badania Instytutu Homo Homini dla DB PBC, wskazują m.in., że 82 proc. Polaków, którzy do tej pory nie inwestowali na GPW nie zamierza tego robić w przyszłości. Połowa tłumaczy, że ich na to po prostu nie stać.

82%
Tylu Polaków, którzy nie mieli dotychczas do czynienia z giełdą, nie zamierza inwestować w akcje w przyszłości. Połowa uważa, że ich na to po prostu nie stać, 16 proc. nie czuje się kompetentna, a co dziesiąty uważa, że to zbyt ryzykowne. Co 20. sądzi, że na GPW nie da się zarobić.

Ci którzy jednak zainwestowali i uwierzyli w Akcjonariat Obywatelski lub tym gorzej Forex mogą im tylko pozazdrościć rozsądku :)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Camaro69 pisze:A twój link odnosi się głównie do przecietnego Polaka a tam faktycznie głównie dług i kredyt.
? skąd te dane
Z tego co wiem to w PL przeciętnie 16k zł na mieszkańca i to licząc z zadłużeniami za prąd i rachunki etc.
Czyli niecałe 50% średniej krajowej gdzie na przykład w UK jest to prawie 30k funtów co daje 116% średniej krajowej a i te dane są zaniżone bo oni mogą sobie swobodnie zbankrutować dwukrotnie.
W PL znam sporo ludzi grających na giełdzie w Anglii prawie nikogo za to w bukmacherce prawie wszyscy.
Ci którzy jednak zainwestowali i uwierzyli w Akcjonariat Obywatelski lub tym gorzej Forex mogą im tylko pozazdrościć rozsądku
Tu się zgadzam ;)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Skąd dane o kwocie 1000 do 10000 $ ?To jest kwota która statystycznie ma osoba inwestująca na giełdzie w polsce-pochodzi tak z ankiet jak i danych biur maklerskich.To kwota do zainwestowania,NIE dotyczy przychodów.

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

kluczyk1234 pisze:Ciekawią mnie dwie rzeczy:

1. Czy chociaż raz zbankrutowaliście ?
2. Co było momentem przełomowym np. odkrycie Price Action - bo domyślam się, że większość z nas gra w ten sposób ??

P.S: Dostał Ktoś z Was wiadomość prywatną od redaktora z Newsweka ?
1.Nie w potocznym rozumieniu tego słowa - nigdy do totalnego "zera".
2.Twarde zasady + ustalenie początku i końca transakcji + cierpliwość a nie rzucanie się na każdy sygnał jak głodny pies +
nie odwracanie pozycji jak jakiś ADHDowiec + użycie głowy + umiejętność odrzucania nieomylnych własnych racji +
akceptacja strat + ustalenie dziennej straty/zysku.

price action nie zostało odkryte tylko ładnie nazwane :)

P.S: Nie.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Tak
Spamowanie już zostało dawno zgłoszone administracji i pewnie zrobią z nimi porządek. :D
Aż mam dreszcze jak sobie pomyślę że nam tutaj fala gimbusów uderzy po artykule opisującym jak łatwo można się dorobić na FX.
Oby nie podali informacji o tym forum.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

kluczyk1234
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kluczyk1234 »

A myślałem, że tylko do mnie napisał... że chce wywiad ze mną zrobić :P

Pisał, że w piątek wychodzi nowa gazeta, ciekawe czy umieści jakieś moje zdanie.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

daromanchester pisze:[quote=
W PL znam sporo ludzi grających na giełdzie w Anglii prawie nikogo za to w bukmacherce prawie wszyscy.
Ci którzy jednak zainwestowali i uwierzyli w Akcjonariat Obywatelski lub tym gorzej Forex mogą im tylko pozazdrościć rozsądku
Tu się zgadzam ;)
Daro,Camaro69 o czym Wy piszecie...?
Przecież tego o czym piszecie czyli czyli Akcjonariat Obywatelski nigdy nie było,nie ma i nie będzie przez najbliższe 40 lat.
Jeżeli jednak postaramy się ,my forumowicze to jest szansa // tak uważam// że uda się to zmiejszyć do 4-6 lat lecz musimy się wszyscy bardzo postarać.... :P
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

mah1y pisze:zaczalem zastanawiac sie o co wam chodzi z tymi swieczkami
mega :D

ja poznałem forex na wykładzie na studiach, założyłem demo na xtb i nic nie ogarniałem, poklikałem poklikałem i wyłączyłem :)
Po ponad roku zobaczyłem reklamę na necie, że po zarejestrowaniu się dostajesz 50zł na start. No to się zarejesrowałem, siebie, brata, mame, tate i w ogóle :D Była to inna platforma a nie MT4.
Zacząłem przeglądać wtedy nawigatora, założyłem konto w AM i wpłaciłem pieniądze, które dla mnie wtedy jako studenta były duże. Straciłem połowę pierwszego dnia :D
Potem urywałem się z zajęć, żeby wróćić szybko do domu i zacząć grać, chciałem stać się miionerem raz dwa :D
Nawet nie wiedziałem podstawowych rzeczy. Uczyłem się systemu NLA, napotkałem Marcina na forum, wymieniliśmy sporo maili na temat systemu.
Przyszło MC... po roku. Potem przerwa, skupiłem się na magisterce. Zmieniłem pracę, zdałem sobie sprawę, że życie ucieka między palcami, wróciłem dojrzalszy, zacząłem się uczyć na poważnie, książki, testy wszystko.
Jest dobrze :)

W sumie to historię opisałem :) Trochę to wszystko trwało ale było warto. U każdego jest ot inny okres.

Należy pamiętać, że czas i tak minie więc nie warto się poddawać.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

DonForex:-) pisze:
mah1y pisze: U każdego jest ot inny okres.

Należy pamiętać, że czas i tak minie więc nie warto się poddawać.
Dokładnie,teraz jest już ponad 20 000 płynnych produktów finansowych,zakładając słusznie jak napisałeś że u każdego jest to inny interes...,można przyjąć że jest miliardy transakcji i sprzecznych interesów...
Ważne aby to się odbywało na transparentnych ,przejrzystych i uczciwych warunkach.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Robert Szymaniak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robert Szymaniak »

daromanchester pisze:
Tak
Spamowanie już zostało dawno zgłoszone administracji i pewnie zrobią z nimi porządek. :D
Aż mam dreszcze jak sobie pomyślę że nam tutaj fala gimbusów uderzy po artykule opisującym jak łatwo można się dorobić na FX.
Oby nie podali informacji o tym forum.
Taki niewinny mail, a tu proszę:

http://biznes.newsweek.pl/forex--czyli- ... 6,1,1.html
Robert Szymaniak
FOREX Trader

ODPOWIEDZ