GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
wolczara
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wolczara »

galileo pisze:panowie czy obok takich wskażników jak stoch który był zapodany przez FXlamera i MACD można stosowac jakieś inne...
Można, pytanie brzmi - "czy trzeba??"
Zapoznaj się z całym tematem "GMMA in Color", a napewno znajdzieszx dla siebie odpowiedz
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

przerobiłem juz cały wątek,ale szukam takiego wskaznika który będzie mnie "chronił" przed konsolidacjami podczas wejść

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

np adx, ale uchroni Cie tez przed niejednym dobrym wejsciem- cos za cos

grzegorz410
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: grzegorz410 »

czy ktos moze podac linka do chata poswieconemu temu systemowi?

z gory dziekuje

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Poszukaj w postach Gajowego

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

galileo konsolidację lepiej wyczuć okiem
Ostatnio zmieniony 04 mar 2008, 07:55 przez nasedo, łącznie zmieniany 1 raz.
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

grzegorz410 pisze:czy ktos moze podac linka do chata poswieconemu temu systemowi?

z gory dziekuje

http://www.skype.com/go/joinpublicchat? ... 7PiDb6FGMA

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

galileo pisze:panowie czy obok takich wskażników jak stoch który był zapodany przez FXlamera i MACD można stosowac jakieś inne... :o
nie ma potrzeby stosowania innych to są wskażniki typu oscylatory więc stoch w zupełności wystarcza,jeżeli dobrze będziesz rozumiał zasadę działania GMMA'y a to wymaga śledzenia i obserwowania sam uznasz że oscylatory nie są Tobie potrzebne...

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

JA będe stosował ten system na wykresach dziennych. Zobaczymy co z tego wydzie :D
:)

Scalper

Nieprzeczytany post autor: Scalper »

Na wykresach dziennych ten system działa znakomicie pod warunkiem ze zmienisz troche strategie.Ja gram na 4h ale zasada jest ta sama.Stosuje 2 srednie exp o okresach 100 i 80.Mi one w zupelnosci wystarcza dla okreslenia kierunku trendu i jego sily.Jesli trend jest wzrostowy czekasz na dołek i kupujesz dolek moze, a nawet powinien byc ponizej srednich.Chodzi tylko o to by srednie nie rozkrzyzowaly sie w drugą stronę.Ta metoda jest prosta i znakomita jesli masz sposoby na okreslanie konca korekt.Do niedawna szukalem formacji podwojnego dna lub czegos w rodzaju pierwszej i drugiej fali eliota w mniejszym interwale ale wtedy trzeba szykowac sie na sl ponad 60 pips.Teraz ucze sie geometrii mam nadzieje ze pozwoli mi to na ograniczenie ryzyka.
Pozdr.

ODPOWIEDZ