DayTrading: Środa 14.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lis 2012, 23:42

Wzrost
39
51%
Bez zmian
4
5%
Spadek
33
43%

Liczba głosów: 76

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 14.11.2012

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Srebro może być liderem wzrostów w końcówce roku!!
->Spójrzcie na świeczki od W1 po H1.
Wygląda jakby szykowało się na kilkudniowy-kilkutygodniowy-czy kilkumiesięczny rajd z targetami na W1 - 38$ / 42$ - później jakaś korekta... na W1.
Inaczej mówiąc - możliwe, że rozpoczynamy właśnie falę nr 3. na W1 na Silver.

Oj złoto i srebro Urwie cenę dziś...

Jeśli osłabi nam się dolar...
Szukałbym dołków, świec dziennych, okolic fibo gdzie widać popyt.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

Ryczard pięknie walczyłeś ale wyszło jak zwykle...niestety....:(
Ale szacun jest...

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Zdaje się że mistrzowi AT to słoneczko może zajść.
Coraz bardziej się skłaniam, że wzrosty były pod FOMC i teraz możemy się obsunąć.

Może warzywniak wyjdzie bez szwanku z tym swoim piramidowaniem strat (chociaż może to jest strategia i jedną-dwie-trzy standardowe pozycje tak rozbił).

Taki jest mój punkt widzenia i tego się spodziewam. Nie wiadomo jakich ruchów bym nie oczekiwał. W każdym bądź razie jeżeli FOMC nie ruszy edka do góry, to jutro pewnie lecimy. Nie wierzę w dobre odczyty z UE, zwłaszcza na koniec roku jak wszystko stoi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Mpapiez pisze:Zdaje się że mistrzowi AT to słoneczko może zajść.
Coraz bardziej się skłaniam, że wzrosty były pod FOMC i teraz możemy się obsunąć.

Może warzywniak wyjdzie bez szwanku z tym swoim piramidowaniem strat (chociaż może to jest strategia i jedną-dwie-trzy standardowe pozycje tak rozbił).

Taki jest mój punkt widzenia i tego się spodziewam. Nie wiadomo jakich ruchów bym nie oczekiwał. W każdym bądź razie jeżeli FOMC nie ruszy edka do góry, to jutro pewnie lecimy. Nie wierzę w dobre odczyty z UE, zwłaszcza na koniec roku jak wszystko stoi.
nie interpretuj analizy mistrza AT bo nie znasz się na tym :)

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

może podciągną pod Fomc do 1.278
Money flow.
"pips to the people"

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Mpapiez pisze:Zdaje się że mistrzowi AT to słoneczko może zajść.

No jednak te świeczki może i nie wzrostowe, ale trójkąt się klaruje po wzrostach, więc szanse powoli się wyrównują. Czekamy na wybicie. Może nawet i być w górę bo stopka dla Sek odpowiednia (jak ktoś używa), to 1.28 wg mnie, a więc do następnej strefy podażowej widocznej na zał. obrazku.

Jeśli chodzi o Twój tekst apropos mnie, to masz rację. W niejednej książce jest tak pisane, że piramidować można straty o ile ma się odpowiednie depo, czyli powiedzmy dla mnie 2% to 0.6 lota ze stopem 20 pipsiorów, to wychodzi 0.3 lota na 40 pipsiorów, a więc 0,15 lota na 80 pipsiorów, albo 0,3 lota i po 20 pipsiorach 0.1 lota i po 20 pipsiorach 0.1 lota i tak można kombinować. Oczywiście trzeba mieć swoją strategię określania trendów. SWOJĄ podkreślam, SWOJĄ!!! I jeżeli coś na niższych TFach się zmienia to można grać mniejszym lotem w stronę która nam nie sprzyja (w moim przypadku L). Dziś ogarnąłem zysk 1,6%, więc wychodzi mi na to samo co kurs byłby 1,6% mojego depo i otwartych pozycji niżej (co zależy od wielkości otwartych pozycji). CZYLI: jeśli chodzi o moje equity, to jestem dokladnie w tym samym miejscu co wczoraj ! ALE: kurs jest wyżej a i moich eSek jest więcej. Co to oznacza?, że przetrzymałem wzrosty stojąc z equity w miejscu i w dalszym ciągu oczekując spadków z coraz wyższych poziomów. Dwa dni equity stoi na BE, ale trzeciego może mi dać 5-10%, albo dalssze straty. RYNEK JEST NIEPRZEWIDYWALNY jesli chodzi o wybicia flagi, formacje itd, rysuje dla samego rysowania ale pewnosci nie ma; jedyne co ma jakas wartosc to trend ktory kiedys sie zaczyna i konczy, tego tez nie wiadomo;; najważniejszy morał z trendu jest taki, że jeśli zostanie złamany, to cena ZAWSZE ale to ZAWSZE go potem testuje i wtedy mozna uciec ze stratnych pozycji a wejsc w nowe;;; jak zwykle chodzi o psychę zeby sie nie poddac i nie zaczac utwierdzac sie w trendzie z innego tf, bo zawroci., Jak widać było doświadczenie 2% dziennie ze stopami jest niemożliwe, więc trzeba kombinować po swojemu :568:
A więc mam powiększając margin, kurs jest wyżej, ja jestem wyżej ze swoimi Skami (bo dokładam z tp10p, ale tak na prawde moje konto STOI W MIEJSCU gdybym zamknął teraz wszystko NIC BYM NIE STRACIŁ, jestem przekonany o spadkach, a jeżeli wzrośniemy, przeczekam (margin >2000%) i na korekcie będę już grał z nowym trendem. Dokładając do tego wzrost wartości pozycji wraz z przyrostem depo i fraktalność rynków (ich zygzakowatość) na każdym TF, to przy depo >5k ciężko stracić, chyba że 1k z mikrolotami (0.01). :564:

Poza tym, trend.... jeśli ogarne dlugoterminowy, to... szorcę/longuję za każdym razem zwiększając wartość pozycji bo tak działa mój MM, a więc stare pozycje mają coraz mniejszy wpływ na moje depo bo ja obracam coraz większymi stawkami, więc co mi po 200 pipsowej stracie 0.1 lota, gdy ja obracam już powiedzmy 1 lotem albo więcej ??????

TEORIA ZMIAN I OPCJI WEJŚĆ W TREND
EMA 100, EMA 200
POMYŁKA NA OBRAZKU. WYKRES JEST M15 (pomniejszony bo z ogromnie długiego okresu)

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 19:16 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Strategia dobra ale wydaje mi sie ze przesadzasz z gestoscia twoich pozycji :p moim zdaniem jak juz dokładać to na kolejnych kluczowych poziomach

bombastik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bombastik »

45 min do spotkania, idziemy stopniowo w górę, ciekawe jak to się skończy :D

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

Ink. pisze:Strategia dobra ale wydaje mi sie ze przesadzasz z gestoscia twoich pozycji :p moim zdaniem jak juz dokładać to na kolejnych kluczowych poziomach
Mysle ze istotną częscią twojej wypowiedzi jest "znajomość kolejnych kluczowych poziomów", ktoś kto dokłada nie może ich znać...wyczyszczenie jest tylko dłuższą drogą, która kończy się tym samym...

To nie do końca może być takie L tymczasowe...uwaga na niespodzianke
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

jak stopniowo ? stoimy na poziomie z godz 11 dzisiaj , masakra jakas

Zablokowany