DayTrading: Środa 14.11.2012
Re: DayTrading: Środa 14.11.2012
http://bbs.cobrasmarketview.com/downloa ... &mode=view" target="_blank" rel="nofollow
złotoweczka mocno trzymana od umacniania przez RPP, ciekawe jakie będzie epicentrum kursu w momencie rozpoczecia negocjacji o Fiscal Cliff i po obniżce jestcze o 50pb, niższe swapy przestana być atrakcyjne
Ano - obawiam się, że Kabel to dostanie bardzo mocno tak jak i JPY.Nowy123 pisze:KAbel mowi dalej w dol wiec Edek niech nie kombinuje
EURGBP i EURJPY mogą być nadzwyczaj ciekawe. to mogą być nie skalpy a swingi w setkach pips.
(Jeśli EUR rozpocznie wspinaczkę...)
EURAUD - o tyle gorsze, że swapy ujemne...
-- Dodano: śr 14-11-2012, 17:33 --
Wcale niepowiedziane, że będzie obcinać od razu...
Może znów zwlekać - (decyzja polityczna) Rostowski musi się wyrobić na końcu roku z budzetem...
pr7emo pisze:złotoweczka mocno trzymana od umacniania przez RPP, ciekawe jakie będzie epicentrum kursu w momencie rozpoczecia negocjacji o Fiscal Cliff i po obniżce jestcze o 50pb, niższe swapy przestana być atrakcyjne
Nomura wspominała o podwyższeniu ratingu Polski w 2013.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
@marekdt, to korzystne z punktu widenia wyceny obligacji, to znaczy wspiera od nagłych zwrotów do wzrostu rentowności, ze swojej strony czekam na uchwalenie budżetu UE dla naszego kraju, ponieważ wtedy będzie można zaplanowac to i tamto
Jesli chodzi o RPP zanim decyzja będzie zauważalna w gospodarce, albo choćby utworzy się trend, to upłynie znacznie więcej czasu niż najbliższe spotkanie RPP, dlatego myślę rownież, iż mogą wstrzymac sie od decyzji do stycznia kiedy to mogą być zatwierdzone rtaryfy przez ure, bo beda wtedy mogli latwiej projektować inflacje, zreszta nie bardzo rozumiem decyzje RPP jeslic chodzi o ich ograniczenia poza sama inflacja dlatego nie mam pewnosci co do komentarzy na ich temat
kangur pomniejsza strate na moim depozycie :]
Jesli chodzi o RPP zanim decyzja będzie zauważalna w gospodarce, albo choćby utworzy się trend, to upłynie znacznie więcej czasu niż najbliższe spotkanie RPP, dlatego myślę rownież, iż mogą wstrzymac sie od decyzji do stycznia kiedy to mogą być zatwierdzone rtaryfy przez ure, bo beda wtedy mogli latwiej projektować inflacje, zreszta nie bardzo rozumiem decyzje RPP jeslic chodzi o ich ograniczenia poza sama inflacja dlatego nie mam pewnosci co do komentarzy na ich temat
kangur pomniejsza strate na moim depozycie :]
kangur odbił dzięki gold. Jak nie będzie info o zwiększeniu QE to złotko zleci najszybciej a za nim AUD
Marcin30 pisze:kangur odbił dzięki gold. Jak nie będzie info o zwiększeniu QE to złotko zleci najszybciej a za nim AUD
nie bedzie infa zadnego przed klifem fiskalny gdzie beda debatowac ja kzalagodzic i zmniejszyc dlug a tu nikt nie licz ze zwieksza transz dukrkarska
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 17:56 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaki może być scenariusz związany z wypowiedziom Bena ?
QE3 też miało nie byćNowy123 pisze:Marcin30 pisze:kangur odbił dzięki gold. Jak nie będzie info o zwiększeniu QE to złotko zleci najszybciej a za nim AUD
nie bedzie infa zadnego przed klifem fiskalny gdzie beda debatowac ja kzalagodzic i zmniejszyc glug

bombastik pisze:Jaki może być scenariusz związany z wypowiedziom Bena ?
to jutro ma wystepy jakies
Sory mój błąd xDNowy123 pisze:bombastik pisze:Jaki może być scenariusz związany z wypowiedziom Bena ?
to jutro ma wystepy jakies
Chodziło mi oczywiście o FOMC