DayTrading: Środa 14.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lis 2012, 23:42

Wzrost
39
51%
Bez zmian
4
5%
Spadek
33
43%

Liczba głosów: 76

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 14.11.2012

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

czyli teraz kupujesz, zeby zgarnac cos krotkoterminowo i dalej trzymas selle, czy jeden duzy buy i hedzujesz tamte straty, dlatego piramidowanie nie jest dla kazdego, a napewno nie dla mnie ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

JUTRO bedzie dzien PKB z UE :)

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

dobra, to nie jest temat o stylu gry... skoro to Wam tak przeszkadza, to bede ukrywal pozycje bo bardziej czepiacie sie moich pozycji niz przedstawionych koncepcji na rysunkach
pamiętajcie tylko, że poza cechą wpadnia w trendy, rynki są także fraktalne
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 13:12 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 1 raz.

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

sureshot pisze:okok ja wcale nie powatpiewam w twoje zdolnosci, tak tylko zasugerowalem, skoro ty masz juz wszystkie bledy za soba, to szacuneczek, ja dopiero 3 rok szukam najwlasciwszego interwalu czasowego...

z interwalow korzystaj wszystkich,bo to konieczne,bynajmniej zerkaj na d1 i w1,na poczatku tez tak walczylem by szybko i teraz ,czyli 15 m,byla oki,ale ,to zaduze obciazenie,dla umyslu i emocji,doszedlem do wniosku ,ze lepiej wchodzic w dobrych miejscach,poczekac nawet kilka dni i zgarnac kase,zawsze w sumie wiedzialem gdzie cena dojdzie,ale patrzac w wykres np m15,gdzie byly ruchy w obie strony,powatpiewalem i wychodzilem ze zlecen,a cena po dniu doszla tam gdzie mylalem,to byl najwazniejszy moj blad,dlatego przestalem tak robic

a w ogole,to jak otworzylem konto w tms,mowie sobie ze pogram na szybko,bo na drugim juz dzialam tak jak opisalem wyzej,tylko niespodziwealem sie ich rekwotowan,przy wejsciu i wyjsciu,tez mi kasy zabrali,,ale juz oddaja

-- Dodano: 14 lis 2012, 14:14 --
expedient warzywniaka pisze:dobra, to nie jest temat o stylu gry... skoro to Wam tak przeszkadza, to bede ukrywal pozycje bo bardziej czepiacie sie moich pozycji niz przedstawionych koncepcji na rysunkach
pamiętajcie tylko, że poza cechą wpadnia w trendy, rynki są także fraktalne
stary ,wklejaj ,zwsze mozna sie czegos douczyc,jestem za
zreszta ktos tu sie ze mnie smial ze wchodze czasem na dolkach i gorkach,akurat to byl dolek,ze cena tam napewno nie dojdzie dzisiaj,ja swoje ,ktos swoje,zapomnieli o strzalach stochastycznych i fibo,a cena doszla tam gdzie chcialem po 1,5h wchodzac na doklu
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 13:15 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

jak to L odrobi te eSKi, to tak by można i trzymać dalej do góry... tylko w końcu kiedyś będzie trzeba je zamknąć, pytanie czy z zyskiem, no i ela musiał by być zamknięta z zyskiem
expedient warzywniaka pisze: zarobić = bez MM
zarabiać = z MM
a
jak masz taki plan i go zrealizujesz to szacun
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

expedient warzywniaka pisze::idea:
Masz Stocha pod wykresem, nie rozumiem czemu gdy ten pokazywał dołek uporczywie dawałeś S-ki...czy te dwie średnie to 21 i 8 SMA(EMA)?...po mojemu nic nie dają...nawet jak doda się trzy kolejne 365EMA,200SMA,89SMA...kto tak czyta?

Co masz tam za krzywe?

Szacunek za załączenie wykresu :)
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 13:17 przez richard.cali, łącznie zmieniany 1 raz.
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

expedient warzywniaka

sureshot pisze:czyli teraz kupujesz, zeby zgarnac cos krotkoterminowo i dalej trzymas selle, czy jeden duzy buy i hedzujesz tamte straty, dlatego piramidowanie nie jest dla kazdego, a napewno nie dla mnie ;)
jeden wielki sell i dogrywki longowe na korekcie trendu spadkowego , chociaz nie powiem, jak walna jeszcze jeden duzy swing w gore to potem na korekcie na m15 juz moze byc konkretnie trend wzrostowy, chyba ze spadki z kolejnego swinga w gore beda bardzo dynamiczne tak jak 7 listopada tak, by zanegowac zmiane trendu na m15
no i kolejna opcja to wpadniecie w konsole na m15

-- Dodano: śr 14-11-2012, 13:17 --
richard.cali pisze:
expedient warzywniaka pisze::idea:
Masz Stocha pod wykresem, nie rozumiem czemu gdy ten pokazywał dołek uporczywie dawałeś S-ki...czy te dwie średnie to 21 i 8 SMA(EMA)?...po mojemu nic nie dają...nawet jak doda się trzy kolejne 365EMA,200SMA,89SMA...kto tak czyta?

Co masz tam za krzywe?
bo sie w trendzie spadkowym nie zwraca uwagi na sygnały na L
100 i 200 EMA

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

polbanda czemu nie , nikomu to nie preszkadza, ale to jest wlasnie tez jeden z kosztow, pokazujesz stratne pozycje, a w tym watku i na forum generalnie nikt strat nie ponosi, a jak zobaczy czyjas to musi skrytykowac , inaczej nie mozna ;)

expedient warzywniaka

juz mam takie hejterskie historie za sobą, więc troche mniej mnie to juz rusza, ale opcja "dodaj do wrogow" przydaj sie

poza tym jakbym teraz wszystko pozamykał to miałbym w tym tygodniu 1,7% straty na depo... rzeczywiście jest o co bić pianę :think:
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 13:26 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 1 raz.

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

sureshot pisze:polbanda czemu nie , nikomu to nie preszkadza, ale to jest wlasnie tez jeden z kosztow, pokazujesz stratne pozycje, a w tym watku i na forum generalnie nikt strat nie ponosi, a jak zobaczy czyjas to musi skrytykowac , inaczej nie mozna ;)
acha,,to my tu wszyscy z forum jestesmy w tych 10% co zarabiaja na rynku.....niezle ha ha ha

Zablokowany