DayTrading: Środa 14.11.2012
Re: DayTrading: Środa 14.11.2012
czyli teraz kupujesz, zeby zgarnac cos krotkoterminowo i dalej trzymas selle, czy jeden duzy buy i hedzujesz tamte straty, dlatego piramidowanie nie jest dla kazdego, a napewno nie dla mnie 

JUTRO bedzie dzien PKB z UE 

dobra, to nie jest temat o stylu gry... skoro to Wam tak przeszkadza, to bede ukrywal pozycje bo bardziej czepiacie sie moich pozycji niz przedstawionych koncepcji na rysunkach
pamiętajcie tylko, że poza cechą wpadnia w trendy, rynki są także fraktalne
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 13:12 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 1 raz.
sureshot pisze:okok ja wcale nie powatpiewam w twoje zdolnosci, tak tylko zasugerowalem, skoro ty masz juz wszystkie bledy za soba, to szacuneczek, ja dopiero 3 rok szukam najwlasciwszego interwalu czasowego...
z interwalow korzystaj wszystkich,bo to konieczne,bynajmniej zerkaj na d1 i w1,na poczatku tez tak walczylem by szybko i teraz ,czyli 15 m,byla oki,ale ,to zaduze obciazenie,dla umyslu i emocji,doszedlem do wniosku ,ze lepiej wchodzic w dobrych miejscach,poczekac nawet kilka dni i zgarnac kase,zawsze w sumie wiedzialem gdzie cena dojdzie,ale patrzac w wykres np m15,gdzie byly ruchy w obie strony,powatpiewalem i wychodzilem ze zlecen,a cena po dniu doszla tam gdzie mylalem,to byl najwazniejszy moj blad,dlatego przestalem tak robic
a w ogole,to jak otworzylem konto w tms,mowie sobie ze pogram na szybko,bo na drugim juz dzialam tak jak opisalem wyzej,tylko niespodziwealem sie ich rekwotowan,przy wejsciu i wyjsciu,tez mi kasy zabrali,,ale juz oddaja
-- Dodano: 14 lis 2012, 14:14 --
stary ,wklejaj ,zwsze mozna sie czegos douczyc,jestem zaexpedient warzywniaka pisze:dobra, to nie jest temat o stylu gry... skoro to Wam tak przeszkadza, to bede ukrywal pozycje bo bardziej czepiacie sie moich pozycji niz przedstawionych koncepcji na rysunkach
zreszta ktos tu sie ze mnie smial ze wchodze czasem na dolkach i gorkach,akurat to byl dolek,ze cena tam napewno nie dojdzie dzisiaj,ja swoje ,ktos swoje,zapomnieli o strzalach stochastycznych i fibo,a cena doszla tam gdzie chcialem po 1,5h wchodzac na doklu
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 13:15 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.
jak to L odrobi te eSKi, to tak by można i trzymać dalej do góry... tylko w końcu kiedyś będzie trzeba je zamknąć, pytanie czy z zyskiem, no i ela musiał by być zamknięta z zyskiem
jak masz taki plan i go zrealizujesz to szacunexpedient warzywniaka pisze: zarobić = bez MM
zarabiać = z MM
a
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- richard.cali
- Pasjonat
Masz Stocha pod wykresem, nie rozumiem czemu gdy ten pokazywał dołek uporczywie dawałeś S-ki...czy te dwie średnie to 21 i 8 SMA(EMA)?...po mojemu nic nie dają...nawet jak doda się trzy kolejne 365EMA,200SMA,89SMA...kto tak czyta?expedient warzywniaka pisze:
Co masz tam za krzywe?
Szacunek za załączenie wykresu

Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 13:17 przez richard.cali, łącznie zmieniany 1 raz.
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga

2013- Team Zeussa

jeden wielki sell i dogrywki longowe na korekcie trendu spadkowego , chociaz nie powiem, jak walna jeszcze jeden duzy swing w gore to potem na korekcie na m15 juz moze byc konkretnie trend wzrostowy, chyba ze spadki z kolejnego swinga w gore beda bardzo dynamiczne tak jak 7 listopada tak, by zanegowac zmiane trendu na m15sureshot pisze:czyli teraz kupujesz, zeby zgarnac cos krotkoterminowo i dalej trzymas selle, czy jeden duzy buy i hedzujesz tamte straty, dlatego piramidowanie nie jest dla kazdego, a napewno nie dla mnie
no i kolejna opcja to wpadniecie w konsole na m15
-- Dodano: śr 14-11-2012, 13:17 --
bo sie w trendzie spadkowym nie zwraca uwagi na sygnały na Lrichard.cali pisze:Masz Stocha pod wykresem, nie rozumiem czemu gdy ten pokazywał dołek uporczywie dawałeś S-ki...czy te dwie średnie to 21 i 8 SMA(EMA)?...po mojemu nic nie dają...nawet jak doda się trzy kolejne 365EMA,200SMA,89SMA...kto tak czyta?expedient warzywniaka pisze:
Co masz tam za krzywe?
100 i 200 EMA
polbanda czemu nie , nikomu to nie preszkadza, ale to jest wlasnie tez jeden z kosztow, pokazujesz stratne pozycje, a w tym watku i na forum generalnie nikt strat nie ponosi, a jak zobaczy czyjas to musi skrytykowac , inaczej nie mozna 

juz mam takie hejterskie historie za sobą, więc troche mniej mnie to juz rusza, ale opcja "dodaj do wrogow" przydaj sie
poza tym jakbym teraz wszystko pozamykał to miałbym w tym tygodniu 1,7% straty na depo... rzeczywiście jest o co bić pianę
poza tym jakbym teraz wszystko pozamykał to miałbym w tym tygodniu 1,7% straty na depo... rzeczywiście jest o co bić pianę

Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 13:26 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 1 raz.
acha,,to my tu wszyscy z forum jestesmy w tych 10% co zarabiaja na rynku.....niezle ha ha hasureshot pisze:polbanda czemu nie , nikomu to nie preszkadza, ale to jest wlasnie tez jeden z kosztow, pokazujesz stratne pozycje, a w tym watku i na forum generalnie nikt strat nie ponosi, a jak zobaczy czyjas to musi skrytykowac , inaczej nie mozna