No tu się zgodzę. Kontrakt tak. Co jest i tak mniej więcej podobne do liczby ticków u poszczególnych brokerów bo w takich sytuacjach przełomowych zazwyczaj kroją wszystkich ludzi i niezależnie od brokera jest mnóstwo ticków np. podczas danych. Ale i tak kiedyś robiliśmy tu porównanie i na większych TFach były rażące różnice. Tam gdzie ja miałem wysoki wolumen ktoś z innej platormy miał poniżej średniej.niemiaszek pisze:tu macie prawdziwy volumen i ilość otwartych kontraktów na edku (kontrakt grudniowy - ECZ2 )
DayTrading: Środa 14.11.2012
Re: DayTrading: Środa 14.11.2012
no u mnie pierwsze koty za ploty, uj na plusie reszta na be,oby to byl dobry prognostyk
nie przepraszaj za spam, poprostu nie spamuj.expedient warzywniaka pisze:Sory za spam, ale tu widać mnóstwo rzeczy, które jeszcze mogą nas popchnąć w dół.

gratuluję piramidy w sprzedawaniu dołka

odkąd sięgam pamięcią twoją domeną jest piramidą, ale nie sądziłem, że można aż tak uwarunkować się w błednych decyzjach i nie wyciągąć wniosków.
pod spodem pokazuje jak to robią grubasy

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
platforma Saxo, u mnie to jest jako GLOBEX, ale pewnie to dane z CMEsureshot pisze:wolumen skad ?
zobaczcie co się wczoraj stało...

TF - dzienny/3 miesiące
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
zreszta jak popatrzysz w tyl,poszukasz jakis trojkatow ,gdzie cena nie doszla,po wybiciu tam gdzie miala,porownasz z wolumenem,wtedy bedziesz wiedzial dlaczego nie doszlaexpedient warzywniaka pisze:No każdy ma inne źródłamenago pisze:skoro myslisz,ze to tylko od swojego broka,to ok,ja juz nie dyskutuje na ten tematMpapiez pisze:@Menago
Masz volumen od swojego broka i uważasz że on przedstawia prawdę ?
http://www.forum.rynek-forex.pl/viewtop ... =36&t=1232
vs
http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... #post20443
http://www.dailyforex.com/forex-article ... ades/10825
-
- Stały bywalec
"preteksem do chwilowego odbicia było doniesienia BILD. Gazeta sugeruje ze transze miedzynarodowej pomocy finansowej mialyby byc polaczone w jedna wartosc 44 mld EUR, co odpowiada kosztom wykupu do 2014:)"
Dementii juz zostało wydane, tak wiec .. powrót w dół:)
-- Dodano: 14 lis 2012, 11:12 --
"preteksem do chwilowego odbicia było doniesienia BILD. Gazeta sugeruje ze transze miedzynarodowej pomocy finansowej mialyby byc polaczone w jedna wartosc 44 mld EUR, co odpowiada kosztom wykupu do 2014:)"
-- Dodano: 14 lis 2012, 11:12 --
zeuss pisze:nie przepraszaj za spam, poprostu nie spamuj.expedient warzywniaka pisze:Sory za spam, ale tu widać mnóstwo rzeczy, które jeszcze mogą nas popchnąć w dół.![]()
gratuluję piramidy w sprzedawaniu dołkapomimo wyrażnego sygnału do kupna od oscylatora stochastycznego, a następnie wyszukiwania formacji kontynuacji spadków
odkąd sięgam pamięcią twoją domeną jest piramidą, ale nie sądziłem, że można aż tak uwarunkować się w błednych decyzjach i nie wyciągąć wniosków.
pod spodem pokazuje jak to robią grubasy
Piękny Panie od kiedy to pokazujesz krytykowane zawsze przez Ciebie formacje RGR i to na dodatek w trakcie konsolidacji, pomiędzy dwoma wierzchołkami. Jestem finansowo na BE, więc się odczep, za przeproszeniem.

PS. Do pipsów z sapiny dodaje się przecinek przed ostatnią cyfrą. I w ogóle one się nie liczą bo to inny rynek. Z ropy czy złota też można w jeden dzień wyciągnąć setki czy tysiące pipsów. Ale porównywanie tego do majorsów jest nieadekwatne.

PS. Do pipsów z sapiny dodaje się przecinek przed ostatnią cyfrą. I w ogóle one się nie liczą bo to inny rynek. Z ropy czy złota też można w jeden dzień wyciągnąć setki czy tysiące pipsów. Ale porównywanie tego do majorsów jest nieadekwatne.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 10:21 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 2 razy.
Bild , a to nie jest taki niemiecki super express??, na podstawie doniesien serwisu pudelek.pl, wzrosly akcje kghm, tyle w tym temacie
to jest ironia, i iskierka nadziei zarazem dla ciebie.expedient warzywniaka pisze:Piękny Panie od kiedy to pokazujesz krytykowane zawsze przez Ciebie formacje RGR i to na dodatek w trakcie konsolidacji, pomiędzy dwoma wierzchołkami. Jestem finansowo na BE, więc się odczep, za przeproszeniem.