DayTrading: Środa 14.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lis 2012, 23:42

Wzrost
39
51%
Bez zmian
4
5%
Spadek
33
43%

Liczba głosów: 76

expedient warzywniaka

Re: DayTrading: Środa 14.11.2012

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

niemiaszek pisze:tu macie prawdziwy volumen i ilość otwartych kontraktów na edku (kontrakt grudniowy - ECZ2 )
No tu się zgodzę. Kontrakt tak. Co jest i tak mniej więcej podobne do liczby ticków u poszczególnych brokerów bo w takich sytuacjach przełomowych zazwyczaj kroją wszystkich ludzi i niezależnie od brokera jest mnóstwo ticków np. podczas danych. Ale i tak kiedyś robiliśmy tu porównanie i na większych TFach były rażące różnice. Tam gdzie ja miałem wysoki wolumen ktoś z innej platormy miał poniżej średniej.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

no u mnie pierwsze koty za ploty, uj na plusie reszta na be,oby to byl dobry prognostyk

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

expedient warzywniaka pisze:Sory za spam, ale tu widać mnóstwo rzeczy, które jeszcze mogą nas popchnąć w dół.
nie przepraszaj za spam, poprostu nie spamuj. :)
gratuluję piramidy w sprzedawaniu dołka :lol: pomimo wyrażnego sygnału do kupna od oscylatora stochastycznego, a następnie wyszukiwania formacji kontynuacji spadków :wall:
Obrazek
odkąd sięgam pamięcią twoją domeną jest piramidą, ale nie sądziłem, że można aż tak uwarunkować się w błednych decyzjach i nie wyciągąć wniosków.

pod spodem pokazuje jak to robią grubasy :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

sureshot pisze:wolumen skad ?
platforma Saxo, u mnie to jest jako GLOBEX, ale pewnie to dane z CME

zobaczcie co się wczoraj stało... :idea:
TF - dzienny/3 miesiące

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

expedient warzywniaka pisze:
menago pisze:
Mpapiez pisze:@Menago

Masz volumen od swojego broka i uważasz że on przedstawia prawdę ?
skoro myslisz,ze to tylko od swojego broka,to ok,ja juz nie dyskutuje na ten temat
No każdy ma inne źródła
http://www.forum.rynek-forex.pl/viewtop ... =36&t=1232
Obrazek

vs

http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... #post20443
http://www.dailyforex.com/forex-article ... ades/10825
Obrazek
zreszta jak popatrzysz w tyl,poszukasz jakis trojkatow ,gdzie cena nie doszla,po wybiciu tam gdzie miala,porownasz z wolumenem,wtedy bedziesz wiedzial dlaczego nie doszla

Abrahamik2012
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Abrahamik2012 »

"preteksem do chwilowego odbicia było doniesienia BILD. Gazeta sugeruje ze transze miedzynarodowej pomocy finansowej mialyby byc polaczone w jedna wartosc 44 mld EUR, co odpowiada kosztom wykupu do 2014:)"

Dementii juz zostało wydane, tak wiec .. powrót w dół:)

-- Dodano: 14 lis 2012, 11:12 --

"preteksem do chwilowego odbicia było doniesienia BILD. Gazeta sugeruje ze transze miedzynarodowej pomocy finansowej mialyby byc polaczone w jedna wartosc 44 mld EUR, co odpowiada kosztom wykupu do 2014:)"

Dementii juz zostało wydane, tak wiec .. powrót w dół:)

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

zeuss pisze:
expedient warzywniaka pisze:Sory za spam, ale tu widać mnóstwo rzeczy, które jeszcze mogą nas popchnąć w dół.
nie przepraszaj za spam, poprostu nie spamuj. :)
gratuluję piramidy w sprzedawaniu dołka :lol: pomimo wyrażnego sygnału do kupna od oscylatora stochastycznego, a następnie wyszukiwania formacji kontynuacji spadków :wall:
Obrazek
odkąd sięgam pamięcią twoją domeną jest piramidą, ale nie sądziłem, że można aż tak uwarunkować się w błednych decyzjach i nie wyciągąć wniosków.

pod spodem pokazuje jak to robią grubasy :lol:

Obrazek
Obrazek

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Piękny Panie od kiedy to pokazujesz krytykowane zawsze przez Ciebie formacje RGR i to na dodatek w trakcie konsolidacji, pomiędzy dwoma wierzchołkami. Jestem finansowo na BE, więc się odczep, za przeproszeniem.

Obrazek

PS. Do pipsów z sapiny dodaje się przecinek przed ostatnią cyfrą. I w ogóle one się nie liczą bo to inny rynek. Z ropy czy złota też można w jeden dzień wyciągnąć setki czy tysiące pipsów. Ale porównywanie tego do majorsów jest nieadekwatne.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 10:21 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

Bild , a to nie jest taki niemiecki super express??, na podstawie doniesien serwisu pudelek.pl, wzrosly akcje kghm, tyle w tym temacie

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

expedient warzywniaka pisze:Piękny Panie od kiedy to pokazujesz krytykowane zawsze przez Ciebie formacje RGR i to na dodatek w trakcie konsolidacji, pomiędzy dwoma wierzchołkami. Jestem finansowo na BE, więc się odczep, za przeproszeniem.
to jest ironia, i iskierka nadziei zarazem dla ciebie. :D ja zaklasyfikowałbym to do książkowego przykładu życzeniowych transakcji.

Zablokowany