Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Pewnie coś się kroi na następnej H4 

Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
Aha, to poprawiło humory - Grecja zrobiła awaryjną aukcję:
Ale może wystarczyć, żeby zatrzymać pochód na południe. A to jest pewna różnica.
EDIT: zwróćcie uwagę, że to jest bardzo krótka pożyczka - 1 i 3 miesiące. tylko tyle, żeby doczłapać do tej nieszczęsnej transzy.
Ale otwiera też nowe możliwości: to już drugi raz jak Grecy zacerowali w ten sposób bieżącą dziurę.
To może stać się zwyczajem dając jednocześnie Trojce pretekst do dalszej zwłoki z dużą kasą.
W efekcie Grecja może tylnymi drzwiami wrócić na rynek długu, a koszt finansowania ich kroplówki spadnie ku uciesze gawiedzi, szczególnie Niemiec i Finlandii. To tylko moje spekulacje, ale jak już raz się powiedziało A, to czemu nie powiedzieć B? Prawo precedensu...
A ja mówiłem, że nie będzie fajerwerków. I nadal się tego trzymam - to nie wystarczy, żeby zawrócić rynek.Greece sells EUR 4.062bln of 1-month and 3-month T-bills to role over
EUR 5bln issue maturing Nov. 16th
Greece sells 13-week bills, bid/cover 1.66, prev. 1.30 (yield 4.20%, prev. 4.24%) - Greece sells 4-week bills, bid/cover 1.3 (yield 4.0%)
Ale może wystarczyć, żeby zatrzymać pochód na południe. A to jest pewna różnica.
EDIT: zwróćcie uwagę, że to jest bardzo krótka pożyczka - 1 i 3 miesiące. tylko tyle, żeby doczłapać do tej nieszczęsnej transzy.
Ale otwiera też nowe możliwości: to już drugi raz jak Grecy zacerowali w ten sposób bieżącą dziurę.
To może stać się zwyczajem dając jednocześnie Trojce pretekst do dalszej zwłoki z dużą kasą.
W efekcie Grecja może tylnymi drzwiami wrócić na rynek długu, a koszt finansowania ich kroplówki spadnie ku uciesze gawiedzi, szczególnie Niemiec i Finlandii. To tylko moje spekulacje, ale jak już raz się powiedziało A, to czemu nie powiedzieć B? Prawo precedensu...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
To te trzy szóstki....marekdt pisze: EURUSD też jakby się nie przejął tymi danymi zbytnio. a reaguje - nie pierwszy raz zresztą na cenę 1.2666...
Kilka miesięcy temu - także pamiętam przy trendzie spadkowym - 1.2666 respektowane
Nie wiem czy dla jaj czy co czemu nie 1.2660 czy 1.2670.

Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Ani chybi szóstki trzy 

Za bardzo nie mogę rozkminić co się dzieje ze złotem. Coś kombinują , sami jakby nie wiedzieli co chcą zrobić. Od góry trzyma ich 1726/7 ale od dołu się odbijają jak piłeczka i to coraz wyżej.
MB pisał że złoto się rozjechało z Edkiem który jest teraz na wsparciu i zapewne się odbije do góry czy złoto podąży za nim i też dojdzie na 1738 i wyżej?
Na złocie H1 pokazuje do góry chociaż są na oporze. H4 niby tak samo do góry jednak coś ich boli, czy to może po prostu kwestia czasu.
Teraz w zasadzie po 12 jest więc ruch będzie mizerny. Zobaczymy co za godzine będzie.
Pozdrawiam
MB pisał że złoto się rozjechało z Edkiem który jest teraz na wsparciu i zapewne się odbije do góry czy złoto podąży za nim i też dojdzie na 1738 i wyżej?
Na złocie H1 pokazuje do góry chociaż są na oporze. H4 niby tak samo do góry jednak coś ich boli, czy to może po prostu kwestia czasu.
Teraz w zasadzie po 12 jest więc ruch będzie mizerny. Zobaczymy co za godzine będzie.
Pozdrawiam
Quo Vadis? Już wiesz ?
Bo w dół pchają komercyjni, a w górę zamówienia na fizyczny metal. Co cena spadnie to rzucają się chętni żeby szybko kupić taniej.juri_st pisze:Za bardzo nie mogę rozkminić co się dzieje ze złotem. Coś kombinują , sami jakby nie wiedzieli co chcą zrobić. Od góry trzyma ich 1726/7 ale od dołu się odbijają jak piłeczka i to coraz wyżej.
Ci co sprzedają i ci co kupują mają zupełnie różne cele i horyzonty, mało tego - operują na dwóch różnych rynkach złota.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-20308903
Fakty faktami, ale nie ma jak plota ;-)
Market talk that Greece are to get EUR 44bln in aid in one payment - Unconfirmed - This talk is being attributed to an article being run in German Press Bild Zeitung. - Bild says Germany plans to bundle three exiting payments to Greece.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
no nie wiem, ale pozytywne info może namieszać259 pisze:A ja mówiłem, że nie będzie fajerwerków. I nadal się tego trzymam - to nie wystarczy, żeby zawrócić rynek.

troszkę więcej niż wcześniej było ustalone...
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p527607
GERMANY PRESS: Greece to get E44 billion in aid in one payment
BUNDS: Dec Bunds trading under pressure following report in German
newspaper Bild Zeitung saying Greece is to get E44 billion in aid in one
payment. Earlier sell-off started after reported comments from
EU Juncker saying "confident IMF will stay on board Greek program. Some
traders also say its a gap filling exercise in Bunds as market got too
long ahead of Greek T-bill auction. Dec Bunds are down 8 ticks at
143.09.
EURO-DOLLAR: Spikes to $1.2727 on reaction to an MNI source that says
Greece to get E44bln aid in one payment. Rate eases at typing to
$1.2713.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Zgadza się - ale to jest "nowe" nowe, w stosunku do starego nowego jakim była ta aukcja. Jak wyżej: nie ma to jak plota bo rodzi "nowe" perspektywy ;-)niemiaszek pisze:no nie wiem, ale pozytywne info może namieszać259 pisze:A ja mówiłem, że nie będzie fajerwerków. I nadal się tego trzymam - to nie wystarczy, żeby zawrócić rynek.![]()
troszkę więcej niż wcześniej było ustalone...
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p527607
GERMANY PRESS: Greece to get E44 billion in aid in one payment
(...)