DayTrading: Wtorek 13.11.2012
Re: DayTrading: Wtorek 13.11.2012
no i stopki mi wycielo,mialem zmienic kierunek,ale nieeeeeeeeee uparty jestem
trudno beda inne,tylko teraz gdzie zmierzamy,Grecja bony sprzedala i jakos ruch w gore niezabogaty,czyli co dol?
trudno beda inne,tylko teraz gdzie zmierzamy,Grecja bony sprzedala i jakos ruch w gore niezabogaty,czyli co dol?
Być może chęć realizacji wybicia z klina zniżkującego jest zbyt silna?Scorpiman pisze:ładnie złapali ludzi na S-ki i poszli do góry na edku
Według pewnych źródeł (http://www.wdsoftware.com/pl/encykloped ... ujacy.html) z takiego klina "zawsze" wyjście jest górą - nie wiem ile w tym prawdy za mało mam doświadczenia w analizie tego typu formacji więc jak ktoś może skomentować sformuowanie "zawsze" to byłbym wdzięczny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Expect the Unexpected...
jakies wazniejsze dane jeszcez dzisiaj beda ktore moga wplynac na edka ? Jak narazie to calkiem dobrze pnie sie znowu w gore.
'Nie myli się ten co nic nie robi'
i L pod gorsze dane i po sl
BOCZEK pisze:polbanda, gdzie masz TP dla tej swojej L 1,34 ?

nie
ro
zu
mie
m
bujnie pewnie jeszcze w dół,tuvok pisze:Być może chęć realizacji wybicia z klina zniżkującego jest zbyt silna?Scorpiman pisze:ładnie złapali ludzi na S-ki i poszli do góry na edku
Według pewnych źródeł (http://www.wdsoftware.com/pl/encykloped ... ujacy.html) z takiego klina "zawsze" wyjście jest górą - nie wiem ile w tym prawdy za mało mam doświadczenia w analizie tego typu formacji więc jak ktoś może skomentować sformuowanie "zawsze" to byłbym wdzięczny
aby wyciąć SL-y niezdecydowanych
tylko ze te ksiazkowe kliny są pauzami w trendach wzrostowychtuvok pisze:Być może chęć realizacji wybicia z klina zniżkującego jest zbyt silna?Scorpiman pisze:ładnie złapali ludzi na S-ki i poszli do góry na edku
a takie kliny w znizkujacych to 50/50 zalezy rownie czesto zdaza sie ze cisną dalej w dol po wybiciu takiego klina w dol, gdy taki oczywiscie pojawia sie w tr. spadkowym
Hodis http://pl.forexpros.com/economic-calendar/ czytaj i ucz się 
Expedient, bo z tego co pamiętam to piszesz o eLi od zeszłego tygodnia i masz cel gdzieś 1,34... może teraz to jest dobry moment na wyłapanie całego ruchu do 1,34?
a co do klina.... może ktoś go wrysuje w obecną sytuację?

Expedient, bo z tego co pamiętam to piszesz o eLi od zeszłego tygodnia i masz cel gdzieś 1,34... może teraz to jest dobry moment na wyłapanie całego ruchu do 1,34?
a co do klina.... może ktoś go wrysuje w obecną sytuację?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
byki szarpia sie lecz do zmiany sentymentu za malo argumentów na razie lecz czujnosc wskazana
-- Dodano: wt 13-11-2012, 12:51 --
jak ma byc jakis juz ruch w gore pasuje denko jakies uklepac
-- Dodano: wt 13-11-2012, 12:51 --
jak ma byc jakis juz ruch w gore pasuje denko jakies uklepac

Pisałem wam wcześniej, o tych poziomach. Jak byliśmy przy 1.2710.
Obecnie są aukcje obligacji.
Jak Grecja sprzeda. To jeszcze nie powód do kupowania, ale powód do realizowania zysków. Mimo fatalnego odczytu - ZEW - spójrzcie na cenę... godzinę później.
Znika kotlet Grecki z menu. (Grecja ma pieniądze po sprzedaży obligacji)
- Inwestorzy zaczynają "ufać" Grecji ponosząc pewne ryzyko...
-Jeśli ten trend się utrzyma - Grecja prawdopodobnie będzie się w stanie się finansować... - Może to oznaczać koniec bailoutów.
- EBC zapowiedział, że czuwa także nad Grecją...
Stąd ostrożnie z ciasnym SL, bez szarży - na dołkach EURUSD można próbować podkupować.
Na USDCHF - na szczytach sprzedawać.
Grając pod wybicie...
W międzyczasie jak to pisałem Grecja sprzedała papiery.
Znika kotlet Grecki.. w Europie jest źle, nastroje nie są dobre...
żeby Euro dostało skrzydeł potrzeba dobrych odczytów + Słabości USD...
Obecnie są aukcje obligacji.
Jak Grecja sprzeda. To jeszcze nie powód do kupowania, ale powód do realizowania zysków. Mimo fatalnego odczytu - ZEW - spójrzcie na cenę... godzinę później.
Znika kotlet Grecki z menu. (Grecja ma pieniądze po sprzedaży obligacji)
- Inwestorzy zaczynają "ufać" Grecji ponosząc pewne ryzyko...
-Jeśli ten trend się utrzyma - Grecja prawdopodobnie będzie się w stanie się finansować... - Może to oznaczać koniec bailoutów.
- EBC zapowiedział, że czuwa także nad Grecją...
Stąd ostrożnie z ciasnym SL, bez szarży - na dołkach EURUSD można próbować podkupować.
Na USDCHF - na szczytach sprzedawać.
Grając pod wybicie...
W międzyczasie jak to pisałem Grecja sprzedała papiery.
Znika kotlet Grecki.. w Europie jest źle, nastroje nie są dobre...
żeby Euro dostało skrzydeł potrzeba dobrych odczytów + Słabości USD...
Ostatnio zmieniony 13 lis 2012, 12:02 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴