DayTrading: Poniedziałek 12.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 lis 2012, 22:17

Wzrost
39
51%
Bez zmian
7
9%
Spadek
30
39%

Liczba głosów: 76

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 12.11.2012

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

dla mnie akurat dzisiejsz sesja to padaka, ledwo na be, przez tyle godzin sesji europejskiej, nie zrobic 40 pipsow, wstyd, nawet nie ma gdzie wyslac zazalenia czy skargi ;), 7 godzin z edwardem i tak dosc dla glowy , jutro tez jest dzien, oby lepszy, wszystkim ktorzy czekaja na stany powodzenia i do jutra, ja na dzis juz koncze

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

neonisan pisze:Jedynie dzisiaj kangur jakoś się ukierunkował - ciekawe czy przebije porządnie poziom 1.04375. Bo na razie się tu zatrzymaliśmy. Jak tak to wiara w okolice 1.05. Szczególnie, że plotki po rynku chodzą, że Rosjanie przerabiają część swoich rezerw walutowych na aussie właśnie.
Kotlet.

Polecam spojrzeć na datę:
http://biznes.pl/rynki/waluty/agencyjne ... detal.html
Raz jeszcze data:
http://www.pb.pl/2549600,88324,rosja-be ... alijskiego

Ile już zakupili od 2 blisko lat? Jakby chcieli to by wykupili całą Australię i Misia koala też...
Kupią, pewnie Szwajcarzy także... ale potrzeba promocji...

AUD uzależniony jest od Chin, i cen surowców może także - jakieś katastrofy naturalne (susze,powodzie) także od czasu do czasu mogą wpłynąć na AUD. AU Rząd ma stabilny i jak widać mają głowy na karku skoro kryzys ominęli dzięki Chinom - szerokim łukiem.
Gospodarka też mocna - choć mocno opartą na surowcach.

To samo się tyczy NZD... Jest za drogi... albo inaczej - dolar zbyt tani...
Oczywiście banki centralne kupią sobie 1%, a w czasie kryzysu i umacniającego się dolca dołożą kolejny 1% i kolejny... 20% taniej przy mocnym dolarze - zanim zaczną ogłaszać kolejne QE3
NBP mógłby pobawić się w skup srebra i złota... a srebra w szczególności... (KGHM 6% produkcji światowej)

Ooo jak szybko byśmy spłacili długi jakby złoto zakupić po 1.200-1500$ i pozbywać się go po 4000-5000+$/uncja ;)
Ostatnio zmieniony 12 lis 2012, 15:08 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Fajny ten koleś z Elpomiaru co 8mln przetopił na FX. Kurde ciekawe co by zrobił jakby zarobił 100% w jeden dzień. Wypłata, czy dalej liczymy na łud szczęścia?
Lubie takie historie.
Ale głupek niestamowity. Z takim kapitałem nie trzeba się bawić w rynki lewarowane, tylko wpakować w jakąś dobrą spółę na GPW i czekać. Chociaż mógłby mieć nadzieję, że w razie spadku cen akcji , kiedyś one zdrożeją. No a tutaj Stop-Out i bom włajaż exkjuze ma, cmoknijcie mnie w wora... :)

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

expedient warzywniaka pisze:Fajny ten koleś z Elpomiaru co 8mln przetopił na FX. Kurde ciekawe co by zrobił jakby zarobił 100% w jeden dzień. Wypłata, czy dalej liczymy na łud szczęścia?
Lubie takie historie.
Pracownicy niezbyt... :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

expedient warzywniaka pisze:Fajny ten koleś z Elpomiaru co 8mln przetopił na FX. Kurde ciekawe co by zrobił jakby zarobił 100% w jeden dzień. Wypłata, czy dalej liczymy na łud szczęścia?
Lubie takie historie.
Ale głupek niestamowity. Z takim kapitałem nie trzeba się bawić w rynki lewarowane, tylko wpakować w jakąś dobrą spółę na GPW i czekać. Chociaż mógłby mieć nadzieję, że w razie spadku cen akcji , kiedyś one zdrożeją. No a tutaj Stop-Out i bom włajaż exkjuze ma, cmoknijcie mnie w wora... :)

facet bez mozgu prawda :)

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Nowy123 pisze:
Lubie takie historie.

Pytanie jaką on pozycją zagrał, żeby 8baniek do "zera" "obrócić". : )
Dziś pobawię się w bank - jebut 500 lot. : ) - ale to nadal jest 5000$/pips - trochę mało :)
No jebut - 10x500 lot - bronie ważnego poziomu.
I zgadał się kiedy Mario czy Ben zagaił rynki i strzelił MC. :]
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

marekdt pisze:
Nowy123 pisze:
Lubie takie historie.

Pytanie jaką on pozycją zagrał, żeby 8baniek do "zera" "obrócić". : )
Dziś pobawię się w bank - jebut 500 lot. : ) - ale to nadal jest 5000$/pips - trochę mało :)
No jebut - 10x500 lot - bronie ważnego poziomu.
I zgadał się kiedy Mario czy Ben zagaił rynki i strzelił MC. :]
wszystko da się przerąbać jak się zagra na max-a

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

to co działają giełdy w usa? na forexfactory pisze Bank Holiday :/

menago
Pasjonat
Pasjonat