DayTrading: Piątek 9.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 lis 2012, 23:26

Wzrost
30
45%
Bez zmian
6
9%
Spadek
31
46%

Liczba głosów: 67

menago
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 9.11.2012

Nieprzeczytany post autor: menago »

BOCZEK pisze:a może jednak będzie lepsze miejsce, ciekawe co zrobią z w1 :mrgreen: ....ciekawe jak się zamknie

-- Dodano: 09 lis 2012, 14:44 --
menago pisze:
BOCZEK pisze:a może jednak będzie lepsze miejsce, ciekawe co zrobią z w1 :mrgreen: ....ciekawe jak się zamknie

bedzie,napewno,tylko patrz na s&P musi sie odbic w okolicach1350,jak nie to nastepne okolo 1250,ale jak tem spadnie,to i edek bedzie odbijal ze wsparcia 126000,wtedy moze up tylko raczej down bo na w1 beda czerne kruki.pisalem o tym wczoraj duzo

Awatar użytkownika
davor5
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: davor5 »

z 1,2690 wybije w górę aż do 1,2817 a potem spadek do 1,23 :D

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

woocash pisze:
barts pisze:aud/usd ponownie 1.0380..?

Właśnie, Aussie.. Co Wy o nim myślicie, ja myśle, że czas na shorta, probowalem juz ale mnie wybijało, myśle, że w przeciągu kilku(-nastu) tygodni powinnismy zejsc jakies 500 - 700 pipsow w dol, dla mnie pierwszym sygnałem glebszych spadków była luka po otwarciu 7 października, praktycznie na bardzo ważnym poziomie. Ja bym celował w 0.85

Chętnie poczytam Wasze opinie,

regards,
woocash
AUDUSD, AUDJPY należy rozpatrywać pod kątem surowców.
Fundamentalnie - musi się źle i bardzo źle dziać w Chinach i USA, żeby AUD także dostał młotkiem... Ważne będzie bezrobocie - jeśli zacznie mocno spadać RBA może się pokusić o luzowanie polityki pieniężnej i obcięcie stóp procentowych...
Jeśli spadnie popyt na metale, surowce itd. - Uderzy to w wymianę handlową AU co odbije się na słabszych odczytach PKB....

Plotka: Podobno banki centralne miały skupować AUD dla dywersyfikacji - ciekawe, że "zawsze go skupowały jak miały spadać surowce" I zawsze go kupowały jak był na maksimach kupy się nie trzyma. :]

Na na W1, i MN1 jeszcze tego nie widać dlatego lepiej jeszcze chyba trzymać się z daleka od szorcenia (swap cię zje jak będziesz trzymać pozycję 2 tygodnie i nic z tego nie wyniknie), ale za kilka dni - tygodni np. w końcówce listopada lub w 2013 niewykluczone. Szukałbym jakichś fundamentów typu powódź w AU, czy fatalnych danych z i Chin. A może będzie to Fiscal cliff ? - I zobaczysz swojego szorta.

Gdyby przyjrzeć się na tygodniowym - to rzeczywiście - AUD wisi w powietrzu... i utrzymywał go chyba tylko taniejący JPY, utrzymanie stóp % RBA niezmienionych i lepszy raport dotyczący bezrobocia w AU...

Wymiana Handlowa:
http://av.r.ftdata.co.uk/files/2012/10/ ... croBiz.gif
Wpływ chińskich danych fundamentalnych na AUD
http://www.dailyfx.com/forex/market_ale ... roves.html
Teoretycznie to może, choć jeszcze nie musi spadać :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

davor5 pisze:z 1,2690 wybije w górę aż do 1,2817 a potem spadek do 1,23 :D
:shock: jakaś podpora tej analizy?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

woocash
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woocash »

Masz racje, trzeba czekać.
Czekam też na ELKE na EURAUD, chce wejsc w okolicach 1.20, moze nizej troche.. tam to dopiero jest miejsce do wzrostów..

-- Dodano: pt 09-11-2012, 15:04 --
woocash pisze:Z tym wybijaniem stopów to przecież nie ważne kto ma, ważne, że są.. i.. przede wszystkim dodają momentum :D

Tam leżą bardzo łatwe pieniądze.

-- Dodano: pt 09-11-2012, 13:26 --
Kto pokaże jakieś sensowne wsparcie na edku na dziś??
Wg mnie okolice 2680, tam mam target, jest to 100 dniowa średnia, również dolny support kanału spadkowego.

No i stopy były.. :) Poleciało niewiele, na ticowym stopy poleciały pod 2698

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

richard.cali pisze:
zastapmnie pisze:podoba mi się psychologiczne zachowanie rynków, które pewnie każdy zauważył już wcześniej, a ja stosunkowo niedawno (pewnie z powodu tego, że mam okulary i niedowidzę):
..

Więc i ja napisze...Jeśli cena wzrosnie cofam wszelkie uwagi co do Niemiaszka...cóż chłop może pomylić się o kilka centymetrów...jeśli urośnie, bo nic nie wpisuje co do spadków...na razie.

Nie rozumie tylko grzyba Moderatora usuwającego wpisy, nie tylko moje, ale wczoraj też...nic nie wpisze moderator...dawni MODERATORZY udzielali czasami istotych rad. Chciałoby się aby wrócili...Rychu
Rechabilituj się i przyznaj do błedu, chyba ze JAJ NIE MASZ!!!
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

edek L-ka Tp 1.3000

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Scorpiman, odważnie :!:
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

Grecja bez grosza.Wydają ostatnie zaskórniaki.Gotówy starczy im do 15 listopada.

spontfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: spontfx »

Coluche pisze:Grecja bez grosza.Wydają ostatnie zaskórniaki.Gotówy starczy im do 15 listopada.
Jaos wielkiej reacji nie widac

Cos slabe te spadki
Czy sie myle?

Zablokowany