DayTrading: Piątek 9.11.2012
Re: DayTrading: Piątek 9.11.2012
Swedish Industrial Production (MoM) -4.10% -0.70% 0.40%
Tu jest duży spadek produkcji. Poleci może i dalej korona szwedzka...
-- Dodano: pt 09-11-2012, 9:43 --
EURNOK... Long?
10:00 NOK Norwegian PPI (YoY) 1.70% 1.00% 1.40%
10:00 NOK Norwegian CPI (MoM) 0.50% 0.40% 0.90%
10:00 NOK Norwegian Core Inflation (MoM) 0.00% 0.20% 1.10%
Na chwilę obecną nie tym razem.
Czas na kotlety. o 11.00
Tu jest duży spadek produkcji. Poleci może i dalej korona szwedzka...
-- Dodano: pt 09-11-2012, 9:43 --
EURNOK... Long?
10:00 NOK Norwegian PPI (YoY) 1.70% 1.00% 1.40%
10:00 NOK Norwegian CPI (MoM) 0.50% 0.40% 0.90%
10:00 NOK Norwegian Core Inflation (MoM) 0.00% 0.20% 1.10%
Na chwilę obecną nie tym razem.
Czas na kotlety. o 11.00
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2012, 10:45 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
A Świstak swoje.I tak w kółko.
- richard.cali
- Pasjonat
Ja sie zastanawiam czy jeszcze dziś wyjdzie grubo powyżej 1.28, pewnie zamkniemy dzień w okolicy 1.2806...rosół z shorta bedzie gotowany na powolnym ogniu...1h mogą bronić do poludnia teżspontfx pisze:Zdaje sie ze mamy dobre miejsce na zajecie LOnga
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga

2013- Team Zeussa

TP ustawilem 1.2808 zobaczymyrichard.cali pisze:Ja sie zastanawiam czy jeszcze dziś wyjdzie grubo powyżej 1.28, pewnie zamkniemy dzień w okolicy 1.2806...rosół z shorta bedzie gotowany na powolnym ogniu...1h mogą bronić do poludnia teżspontfx pisze:Zdaje sie ze mamy dobre miejsce na zajecie LOnga
dziwi mnie to TP, bardziej przypomina to strategie dla SL, ale ja sie uczę dopierospontfx pisze:TP ustawilem 1.2808 zobaczymyrichard.cali pisze:Ja sie zastanawiam czy jeszcze dziś wyjdzie grubo powyżej 1.28, pewnie zamkniemy dzień w okolicy 1.2806...rosół z shorta bedzie gotowany na powolnym ogniu...1h mogą bronić do poludnia teżspontfx pisze:Zdaje sie ze mamy dobre miejsce na zajecie LOnga

Popatrzec na NZD/USD czy tam mozna dopatrzec sie w tej chwili roto terminowego Longa?

a dlaczego nie 1,2840 ? tu jest oporek ,wg mnie pójdzie wyżej pod wycięcie SL 1,2870 i ewentualnie zejście na 1,2650spontfx pisze:TP ustawilem 1.2808 zobaczymyrichard.cali pisze:Ja sie zastanawiam czy jeszcze dziś wyjdzie grubo powyżej 1.28, pewnie zamkniemy dzień w okolicy 1.2806...rosół z shorta bedzie gotowany na powolnym ogniu...1h mogą bronić do poludnia teżspontfx pisze:Zdaje sie ze mamy dobre miejsce na zajecie LOnga
Chiński bank kupuje dolary **SHANGHAI--China's yuan fell against the U.S. dollar late Friday on dollar-buying by large Chinese banks, despite the release of positive local economic data for the month of October.
On the over-the-counter market, the dollar was at CNY6.2450 around 0830 GMT, higher than Thursday's close of CNY6.2429. It traded in a range of CNY6.2382 to CNY6.2482.
The People's Bank of China set the dollar/yuan central parity rate at 6.3012, lower than Thursday's 6.3060.
Traders said large Chinese banks set in to buy dollars after the yuan hit the upper limit for the ninth consecutive session, with the dollar touching the CNY6.2382 level.
"The Chinese banks are probably buying on behalf of the central bank, or they are buying against the whole market," said a Shanghai-based trader with local bank.
The yuan has risen 0.7% since the start of 2012.
The yuan's movement ignored the encouraging October economic data released by China's National Bureau of Statistics Friday. China's industrial output and non-rural fixed-asset investment in October came in better than expected.
China's FAI in non-rural areas rose 20.7% in the January-October period compared with the same period a year earlier, exceeding the median 20.6% gain forecast by 12 economists in a Dow Jones Newswires survey. China's value-added industrial output rose 9.6% on year in October, picking up from 9.2% in September and 8.9% in August. The increase also beat analysts' forecast of 9.4% for October.
"The recovery in China should further the bullish sentiment toward [the yuan], with some positive spillover effect on other Asian currencies as well," said He Weisheng, a strategist with Citibank China.
Offshore, one-year dollar/yuan nondeliverable forward contracts fell to 6.3430/6.3505 from 6.3526/6.3571 late Thursday, implying a 1.6% fall by the yuan over the next year.
In the offshore yuan market in Hong Kong, where the Chinese currency floats freely, the dollar was at CNY6.2270, lower than CNY6.2363 late Thursday.
Morgan Stanley - ucieka z Longów.0956 GMT [Dow Jones] Morgan Stanley exits a long EUR/USD position, as it says downside risks for EUR have increased and the corrective pullback looks set to extend. The bank says the prospect of positive portfolio effects from the ECB's OMT program are likely to be delayed until the new year due to Spain's reluctance to seek EU aid. Even the positive impact from Greece passing the structural reform bill and probably Sunday's budget vote will be overshadowed by the EU delaying disbursement of the next aid tranche. The bank went long EUR/USD at 1.2820 with a target of 1.34, EUR/USD now trades at 1.2740.
-- Dodano: pt 09-11-2012, 11:06 --
Moim zdaniem zrobimy jeszcze dziś nowe low..
EUR Greek Industrial Production (YoY) -7.30% 2.70%
EUR Greek CPI (YoY) 1.60% 1.20% 0.90%
GBP CB Leading Index (MoM) 0.2% 0.2%
Dalej szorcik.
Grecja słabo.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2012, 11:08 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
Czytanie takich popierdólek to nie najlepszy pomysł, wprowadza tylko niepotrzebny zamęt w analizę wykresu.marekdt pisze: Chiński bank kupuje dolary **
0956 GMT [Dow Jones] Morgan Stanley exits a long EUR/USD position, as it says downside risks for EUR have increased and the corrective pullback looks set to extend. The bank says the prospect of positive portfolio effects from the ECB's OMT program are likely to be delayed until the new year due to Spain's reluctance to seek EU aid. Even the positive impact from Greece passing the structural reform bill and probably Sunday's budget vote will be overshadowed by the EU delaying disbursement of the next aid tranche. The bank went long EUR/USD at 1.2820 with a target of 1.34, EUR/USD now trades at 1.2740.
Grecja słabo.
No ja jestem lekko zaniepokojony impetem z jakim euro zleciało ale momentum trading to nie moja profesja, niech się dzieje wola niebioszeuss pisze:spontfx pisze:Zdaje sie ze mamy dobre miejsce na zajecie LOngaJa sie zastanawiam czy jeszcze dziś wyjdzie grubo powyżej 1.28, pewnie zamkniemy dzień w okolicy 1.2806...rosół z shorta bedzie gotowany na powolnym ogniu...1h mogą bronić do poludnia teżTP ustawilem 1.2808 zobaczymydziwi mnie to TP, bardziej przypomina to strategie dla SL, ale ja sie uczę dopiero

-- Dodano: pt 09-11-2012, 11:18 --
Tia, ale generalnie to ja tam jestem ostro niedźwiedzi, ostatni re-test tygodniowej podaży, kto chciał być short już jest, ciekawe czy kiwi i ozzi wyjdą w końcu z tej konsolidacji na tygodniowym i zaczną spadać w przepaść. Euro ma sporo do odrobienia do Ozzi.spontfx pisze:Popatrzec na NZD/USD czy tam mozna dopatrzec sie w tej chwili roto terminowego Longa?![]()
Planuj Trejd, Trejduj Plan
Możliwe. Światem rządzi informacja, a nie AT.Czytanie takich popierdólek to nie najlepszy pomysł, wprowadza tylko niepotrzebny zamęt w analizę wykresu.
Nawet jeśli to plotki to Kupi je tysiące inwestorów w związku z czym kurs pójdzie w którąś tam stronę...
Ot psychologia i trzeźwa analiza.
H4 i M5

PS. Właśnie jest nowe low. 1.27144
Quo Vadis? Już wiesz ?