DayTrading: Piątek 9.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 lis 2012, 23:26

Wzrost
30
45%
Bez zmian
6
9%
Spadek
31
46%

Liczba głosów: 67

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 9.11.2012

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

woocash pisze:
richard.cali pisze:
Scorpiman pisze:1.2700 edek
Żartobliwie powiem już tylko...to może być ostatnia szansa e-lek....do 12stej 1h...uznaje wyższość.

Ja poczekam na potwierdzenie.. Za dużo straciłem próbując łapać szczyty i dołki... Choćby na sierpniowym rajdzie.. Narazie wszedlem na krótko po 2745. Cena wybila dołem z konsoldacji na D1, nie ma przeszkód, żeby trend spatkowy jeszcze przyśpieszyłm wszystko rozstrzygnie sie ok 1.2620 wg mnie, 2605 to 50% rajdu letniego i tam mam zlecenie z 20 pkt sl.

regards,
woocash
bardzo rozsądnie 1.2620 bardzo ładny poziom :)

Kowalenk0
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kowalenk0 »

Produkcja przemysłowa Grecji spadła o 7,3 proc !Koalicja straciła większość, a nieoficjalnie mówi się, że pakiet pomocowy może nie zostać uruchomiony. Przy niezłych danych z USA na temat bezrobocia, sytuacja wydaje się klarować.

barts
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: barts »

aud/usd ponownie 1.0380..?

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

woocash pisze:
Światem rządzi informacja, a nie AT.

Witam Was,

Panie Marku, nie wierze, że wierzy Pan w to co Pan napisał.. Pan sobie otworzy każdy wykres i ponalizuje S/R, HH HL LH LL .... co Pan widzi?

Myśle, że problemem tych, którzy sobie nie radzą (zaliczam się do nich) jest, A: Brak konsystentnego planu i dyscypliny, B: za duża ekspozycja w stosunku do kapitału, przez co źle stawiane stopy..

Patience pays..

regards,
woocash
Hej, Okazja do kolejnej dyskusji na temat wyższości Analizy technicznej nad Fundamentalną i manipulacji rynkami i człowiekiem... albo dyskusji o tym co było pierwsze "jajko czy kura" ;)
Obie analizy mają swoje zalety jak i wady. Bardziej interesuje mnie to jak mogą pomyśleć inwestorzy w oparciu o news lub jak chcą bym postąpił ci co go wypuszczają - niż to jak i co ja bym zrobił .

To co widzę, nie ma znaczenia, bo rynek postąpi jak będzie chciał. Grunt to bezpiecznie zarządzając aktywami włączyć się w odpowiednim momencie w poprawny kierunek i mieć strategię wyjścia - Kiedy inni myślą jeszcze o niebieskich migdałach.

Co do Twojej prośby, - robię to od rana :) analizuje sobie wykresy pod względem popytu, podaży, braku popytu, braku podaży... Dzięki takiej analizie bardzo łatwo się połapać gdzie aktualnie jesteś.
Nieco powyżej wstawiłem EURNOK - co prawda nie angażowałem się, ale świeczki przypominały odbicie... przypominały aż do opublikowania danych umacniających NOK :)
Akcja - Reakcja Więc chyba jednak Analiza fundamentalna - a analiza techniczna dodatkowo do określenia momentów wejścia i wyjścia. W krótkim i średnim terminie.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

kto tak broni tego 1.2700??

woocash
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woocash »

barts pisze:aud/usd ponownie 1.0380..?

Właśnie, Aussie.. Co Wy o nim myślicie, ja myśle, że czas na shorta, probowalem juz ale mnie wybijało, myśle, że w przeciągu kilku(-nastu) tygodni powinnismy zejsc jakies 500 - 700 pipsow w dol, dla mnie pierwszym sygnałem glebszych spadków była luka po otwarciu 7 października, praktycznie na bardzo ważnym poziomie. Ja bym celował w 0.85

Chętnie poczytam Wasze opinie,

regards,
woocash

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

A ja powiem w dyskusii tak....GDZIE JEST NIEMIASZEK KTÓRY WCZORAJ UBIŁ PODŁOGE NEWSEM...CO ZA GOŚĆ SCHOWAŁEŚ SIĘ DO NORY!!! NIc nie wklejasz?
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

woocash
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woocash »

Scorpiman pisze:kto tak broni tego 1.2700??

na forexlive podawali, że Goldman ma tam stopy

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

Ja :mrgreen: I wszyscy Ci co wczoraj powłazili, przecież oni też muszą zarobić a to odbicie to takie dupne było.
Planuj Trejd, Trejduj Plan

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

woocash pisze:

na forexlive podawali, że Goldman ma tam stopy
jeżeli tak to się nie dziwię

Zablokowany