DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: xpep »

kris007 pisze: No szkoda, bo też mi brakuje tego, pytałem w Bre ale tam też lipa,

Pozdrawiam
bo oni korzystaja z tego samego dostawcy - integrala :D

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

zz pisze: Pan z WBK nie zrozumiał pytania.MOCKBA pyta o PRAWDZIWE kontrakty futures ,a nie produkty czekoladopodobne..
Ja też się przyłączam do tego pytania.
Prosimy o odpowiedż,jeżeli można to również z niuansami z tym związanymi itp. np. niecheć naszych instytucji itp.
Pozdrawiam.
PS. nie proszę o szczerość,a raczej o te informacje które może Pan ujawnić.
Nie wiem czy Pan przeglądał naszą ofertę ale jako Dom Maklerski oferujemy klientom zawieranie transakcji na prawdziwych kontraktach futures z różnych giełd. Są to dość drogie instrumenty, a zlecenia składa się na platformie Investoronline po rozszerzeniu umowy o "zagranicę". Jeśli miał Pan na myśli wpełni zautomatyzowany system oparty o platformę Direct Market Access to niestety regulacje oraz infrastruktura IT czy proces rozliczania, jakie DM musiałby spełniać są znaczną barierą. Prawo amerykańskie jest bardzo restrykcyjne dla tzw. non-us-citizens ze względu na geograficznie ograniczony nadzór przez ichniejsze komisje. Przyznaje, że są to bardzo ciekawe instrumenty jednak wdrożenie ich w nasze struktury wymagałoby nielada zabiegów, zaś wymagane wysokie depozyty mogłyby nie przyciągnąć oczekiwanej skali zainteresowania. Z tego powodu CFD stały sie tak popularnym instrumentem.

Pozdrawiam
AK,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

InvestoronlineFX pisze:
zz pisze: Pan z WBK nie zrozumiał pytania.MOCKBA pyta o PRAWDZIWE kontrakty futures ,a nie produkty czekoladopodobne..
Ja też się przyłączam do tego pytania.
Prosimy o odpowiedż,jeżeli można to również z niuansami z tym związanymi itp. np. niecheć naszych instytucji itp.
Pozdrawiam.
PS. nie proszę o szczerość,a raczej o te informacje które może Pan ujawnić.
Nie wiem czy Pan przeglądał naszą ofertę ale jako Dom Maklerski oferujemy klientom zawieranie transakcji na prawdziwych kontraktach futures z różnych giełd. Są to dość drogie instrumenty, a zlecenia składa się na platformie Investoronline po rozszerzeniu umowy o "zagranicę". Jeśli miał Pan na myśli wpełni zautomatyzowany system oparty o platformę Direct Market Access to niestety regulacje oraz infrastruktura IT czy proces rozliczania, jakie DM musiałby spełniać są znaczną barierą. Prawo amerykańskie jest bardzo restrykcyjne dla tzw. non-us-citizens ze względu na geograficznie ograniczony nadzór przez ichniejsze komisje. Przyznaje, że są to bardzo ciekawe instrumenty jednak wdrożenie ich w nasze struktury wymagałoby nielada zabiegów, zaś wymagane wysokie depozyty mogłyby nie przyciągnąć oczekiwanej skali zainteresowania. Z tego powodu CFD stały sie tak popularnym instrumentem.

Pozdrawiam
AK,
Prosiłbym o jak największą ilość informacji jaką może Pan przekazać.Gdzie mogę u Was zawierać transakcję na futures?.
Proszę o jak największą ilość informacji.Jak rozumieć o rozszerzeniu umowy o zagranicę?.
Prosiłbym o wyjaśnienie jak rozumieć /// Jeśli miał Pan na myśli wpełni zautomatyzowany system oparty o platformę Direct Market Access to niestety regulacje//, co znaczy REGULACJE ?.
Abyśmy się jasno rozumieli,nie chodzi mi o pierdo..y i czepianiu się głupot..,chodzi mi o to aby wreszcie w POLSCE był PRAWDZIWY i NORMALNY rynek kapitałowy,a USA i Chiny udowodniły że jest to możliwe...// Chiny od grudnia 2012..,tak na marginesie//
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

a ja prosiłbym, aby jak przystała na szanującą się platformę ECN o uzupełnienie 4 godzinnej luki w historii na wykresach, która powstała tydzień temu

niby tak niewiele ale dla Pana Wolontariusza z DM BZWBK to widać, zbyt wiele aby odpisać na forum czy i kiedy to nastąpi

houk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: houk »

Damian77 pisze:a ja prosiłbym, aby jak przystała na szanującą się platformę ECN o uzupełnienie 4 godzinnej luki w historii na wykresach, która powstała tydzień temu

niby tak niewiele ale dla Pana Wolontariusza z DM BZWBK to widać, zbyt wiele aby odpisać na forum czy i kiedy to nastąpi

Jeśli do tej pory nie uzupełnili notowań z 6 czerwca br. to pewnie nieprędko możemy się spodziewać uzupełnienia luki z bieżącego miesiąca :D Co najlepsze na h1 (chodzi mi o czerwiec) wszystko jest ok ale na D1 luka straszy do dzisiaj :D
Może nie rozumieją, że ludzie używają różnych wskaźników i przez te "dziury" wychodzą inne wyniki niż rzeczywiste...

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

ludziska!! w dupie was mają a wy na siłę się tam wciskacie!! trochę szacunku dla siebie! nijaki broker nijakie zasady.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

andrzej-sk pisze:ludziska!! w dupie was mają a wy na siłę się tam wciskacie!! trochę szacunku dla siebie! nijaki broker nijakie zasady.
po tym zdarzeniu, tzn awarii 4h, mam takie wrazenie,
w sumie gdyby nie wpis na forum, że ma to miejsce to bym nawet nie wiedział bo w tym czasie nie grałem, ale najpierw przedstawiciel DM BZWBK wciska kit, że była to przerwa techniczna aby synchronizować rynki a teraz ma klasycznie w ...

awarie zdarzaja sie u wielu brokerow, ale naturalne jest potem uzupelnienie wykresu

a tak jestesmy w zielonej ....

pozdr

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Damian77 pisze:a ja prosiłbym, aby jak przystała na szanującą się platformę ECN o uzupełnienie 4 godzinnej luki w historii na wykresach, która powstała tydzień temu
Witam,

cały czas mamy na względnie uzupełnienie brakujących danych historycznych. Robimy wszystko, aby uzupełnić te dane do 19 listopada. Jeśli jednak nie uda się nam wykonać tej operacji do tego terminu, to ostatecznie uzupełnimy je do 26 listopada. Związane jest to ze zmianami technologicznymi po naszej stronie.
Przepraszamy za utrudnienia.

Pozdrawiam,

-- Dodano: wt 13-11-2012, 14:20 --
zz pisze:
Prosiłbym o jak największą ilość informacji jaką może Pan przekazać.Gdzie mogę u Was zawierać transakcję na futures?.
Proszę o jak największą ilość informacji.Jak rozumieć o rozszerzeniu umowy o zagranicę?.
Prosiłbym o wyjaśnienie jak rozumieć /// Jeśli miał Pan na myśli wpełni zautomatyzowany system oparty o platformę Direct Market Access to niestety regulacje//, co znaczy REGULACJE ?.
Abyśmy się jasno rozumieli,nie chodzi mi o pierdo..y i czepianiu się głupot..,chodzi mi o to aby wreszcie w POLSCE był PRAWDZIWY i NORMALNY rynek kapitałowy,a USA i Chiny udowodniły że jest to możliwe...// Chiny od grudnia 2012..,tak na marginesie//
Pozdrawiam.
Oferujemy dostęp do rynku terminowego zarówno na GPW, jak również na rynkach zagranicznych (CME Group – DJIA mini, S&P mini, Nasdaq 100 mini, 10 T-Bonds, Copper NYSE Liffe – 33,20 Gold mini, CAC40, FT-SE 100).
Informacje na temat naszej oferty derywatowej (GPW) znajdzie Pan na naszej stronie http://dmbzwbk.pl/oferta/derywaty/derywaty.html.
Od strony formalnej (aby inwestować na rynku terminowym na GPW) wymagamy podpisania umowy maklerskiej wraz z rachunkiem inwestycyjnym oraz rozszerzenia umowy w zakresie derywatów. Po złożeniu takiej dyspozycji rozszerzającej nadawany jest NKK (Numer Klasyfikacyjny Klienta) przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych za pośrednictwem naszego DM.
Aby inwestować na rynkach zagranicznych za naszym pośrednictwem, konieczne jest dodatkowe rozszerzenie umowy o rynki zagraniczne - rynek kasowy oraz o ewentualnie rynki zagraniczne - rynek derywatów. Opis tej usługi znajdzie Pan również na naszych stronach http://dmbzwbk.pl/oferta/gieldy-zagrani ... iczne.html.
Jeśli jest Pan zainteresowany otwarciem rachunku inwestycyjnego w naszym DM polecam nasze placówki POK http://dmbzwbk.pl/wyszukiwarka-placowek-dm.html lub otwarcie rachunku zdalnie http://dmbzwbk.pl/mikrosite/otworz-rach ... hunek.html. Wspomniane dyspozycje rozszerzające należy złożyć (po uzyskaniu dostępu) bezpośrednio w naszym serwisie transakcyjnym Inwestor online w opcji „Dyspozycje”.

W temacie DMA chciałbym wyjaśnić, że nie jest to usługa powszechna. W przypadku zainteresowania taką usługą w grę wchodzą indywidualne ustalenia i negocjacje warunków umowy. Jeśli jest Pan zainteresowany taką usługą, to bardzo proszę o bezpośredni kontakt z naszym DM.
Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

houk
Stały bywalec
Stały bywalec

andrzej-sk pisze:ludziska!! w dupie was mają a wy na siłę się tam wciskacie!! trochę szacunku dla siebie! nijaki broker nijakie zasady.
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że nijaki broker bo jeśli chodzi o koszty transakcyjne to są naprawdę konkurencyjni nawet w stosunku do Dukasa (szczególnie w "europejskich" godzinach handlu). Spredy bardzo niskie, często nawet 0 (na głównych parach) a prowizja też do zaakceptowania. Dlatego mam nadzieję, że, jak napisał przedstawiciel brokera, niedługo "naprawią" dziury na wykresie i więcej taka sytuacja się nie powtórzy bo gdyby sytuacja powtarzała się w przyszłości to ich to dyskwalifikuje na dłuższą metę.
Pzdr

houk
Stały bywalec
Stały bywalec

InvestoronlineFX pisze:Witam,

cały czas mamy na względnie uzupełnienie brakujących danych historycznych. Robimy wszystko, aby uzupełnić te dane do 19 listopada. Jeśli jednak nie uda się nam wykonać tej operacji do tego terminu, to ostatecznie uzupełnimy je do 26 listopada. Związane jest to ze zmianami technologicznymi po naszej stronie.
Przepraszamy za utrudnienia.

Pozdrawiam,

Na razie nie dali rady a 19listopada minął. Teraz ostateczny termin 26 listopada. Zobaczymy jak się sprawią...
Pzdr

ODPOWIEDZ