DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

zz pisze:
MOCKBA pisze:Mam pytanie do przedstawicieli DM BZWBK.
Czy są plany wprowadzenia handlu kontraktami (futures a nie CFD) np. E-mini SP500 lub gold?
Czy Wasz model ECN w ogóle daje taką możliwość?
WBk na pewno odpowie.
Ja poruszam ten temat w bankach od 5-10 lat,niestety moje doświadczenia nie są budujące,czuję wrogość,niezrozumienie tematu itp.
A Tłumaczenia?,są bardzo różne,wyczuwam że góra jest przeciwna,tłumaczono mi też że NBP też jest przeciw.
Obawiam się że musisz uzbroić się w cierpliwość...,kiedyś to będzie to na 100%

Pozdrawiam.
Polskie przepisy na pewno na to pozwalają bo w IDM kontrakty są od dawna, tyko że ich platforma całkowicie mi nie odpowiada.
Dlatego pytam DM BZWBK czy da się wprowadzić futures na MT4 i jeśli tak to czy mają to w planach.

rydiandaniel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rydiandaniel »

Mam pytanie dotyczące wykonywania zleceń:
czy można ustawić wolumen transakcji np. 0,18 lota? Próbowałem, ale wasza platforma akceptuje tylko liczby z jednym miejscem po przecinku, np. 0,1 lota; 0,3 lota...itd.
Pozdrawiam

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

przedstawiciel DM BZWBK przemilczał awarię z 2 listopada,
może jedno zdanie chociaż, a przynajmniej przydałoby się uzupełnić wykres z tej przerwy
konkurencja taki poziom trzyma

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Witam,

ad MOCKBA: Pracujemy obecnie nad wdrożeniem kontraktów CFD. Mamy nadzieję iż oferta będzie ciekawa
ad rydiandaniel: Umówiliśmy się z Prime Brokerem, iż najmniejszą jednostką będą dziesiętne części Lota. Gdybyśmy chcieli wprowadzić mniejsze wartości wiązało by się to z dodatkowymi kosztami dla nas, w związku z tym nie moglibyśmy zastosować liniowej stawki prowizji.
ad Damian 77: mieliśmy przerwę związaną z pracą nad systemem w celu synchronizacji czasów pracy rynków walutowych.

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

InvestoronlineFX pisze: ad Damian 77: mieliśmy przerwę związaną z pracą nad systemem w celu synchronizacji czasów pracy rynków walutowych.
słucham? przerwa kilkugodzinna (4h18m) w tygodniu aby tylko synchronizować czas ? i tak bez uprzedzenia?
to raczej podchodzi pod definicję awarii

ale mniejsza o to, ja nie proszę o czarowanie, tylko o uzupełnienie historii wykresów z tej przerwy

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MOCKBA pisze:Mam pytanie do przedstawicieli DM BZWBK.
Czy są plany wprowadzenia handlu kontraktami (futures a nie CFD) np. E-mini SP500 lub gold?
Czy Wasz model ECN w ogóle daje taką możliwość?

Pan z WBK nie zrozumiał pytania.MOCKBA pyta o PRAWDZIWE kontrakty futures ,a nie produkty czekoladopodobne..
Ja też się przyłączam do tego pytania.
Prosimy o odpowiedż,jeżeli można to również z niuansami z tym związanymi itp. np. niecheć naszych instytucji itp.
Pozdrawiam.

PS. nie proszę o szczerość,a raczej o te informacje które może Pan ujawnić.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

InvestoronlineFX pisze:Witam,

ad MOCKBA: Pracujemy obecnie nad wdrożeniem kontraktów CFD. Mamy nadzieję iż oferta będzie ciekawa
Pozdrawiam,
A może jednak warto było by (o ile są techniczne możliwości) wprowadzić zamiast CFD futures?
Bylibyście pierwszym DM oferującym kontrakty na platformie MT4 (MT5).
"konkurencji praktycznie żadnej..."

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

InvestoronlineFX pisze:Witam,
ad rydiandaniel: Umówiliśmy się z Prime Brokerem, iż najmniejszą jednostką będą dziesiętne części Lota. Gdybyśmy chcieli wprowadzić mniejsze wartości wiązało by się to z dodatkowymi kosztami dla nas, w związku z tym nie moglibyśmy zastosować liniowej stawki prowizji.
Pozdrawiam,
No szkoda, bo też mi brakuje tego, pytałem w Bre ale tam też lipa,
a w takim Admiral Pro dali radę, całkowita prowizja 0.004% wartości zlecenia i krok co 0.01.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

kris007 pisze:
No szkoda, bo też mi brakuje tego, pytałem w Bre ale tam też lipa,
a w takim Admiral Pro dali radę, całkowita prowizja 0.004% wartości zlecenia i krok co 0.01.

Pozdrawiam
Model ECN i współpraca z wieloma bankami wiąże się z pewnymi wyrzeczeniami. Jeśli chcemy handlować minimalnymi jednostkami to po pierwsze w tym układzie nie wszystkie banki się na takie wielkości zgdozą, a jeśli już to trzeba płacić wyższe koszty za proces potransakcyjny - co zupełnie nie koresponduje z liniową stawką prozizji. Oczywiście wszystko da się zrobić (jak Pan tutaj wskazał) natomiast koszty zawsze będą kosztami i nikt nie chce być na tym stratny, podobnie jak stawka prowizji. Pozostaje zatem kwestia gdzie te koszty przerzucić ... Podsumowując wybraliśmy rozwiązanie, w którym oferujemy model ECN, gdzie wszystkie transakcje trafiają na rynek, i mamy świadomość, że ta wartośc jest przez wielu klientów doceniana. Różni brokerzy mogą różnie nazywać modele, w których oferują rynek Forex, ale tu moja ciekawość się kończy.
Jednocześnie dziękuję za uwagę i jeśli tylko pojawi się taka możliwość, by zmniejszyć "size" proporcjonalnie do kosztów to chętnie tak zrobimy.

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

re InvestoronlineFX

nadal czekam na odpowiedź

ODPOWIEDZ