buntownik pisze:
Dla mnie to jest duza roznica wiesz dlaczego bo w 19 dni mozesz zrobic 1000% a w 1 dzien zaledwie stracic 100% hehe
Z tego postu można wyłapać,że nie masz żadnego planu...jak Ci się na chybił trafił uda złapać 100 pips co wtedy robić...odejść do końca miesiąca czy grać dalej...w takim razie a co jeśli na początku miesiąca stracisz to 100 % ?
Według mnie,skoro doszliśmy do etapu gdzie mamy już gotowy system,kiedy grać,kiedy nie grać-nie powinno być mowy"2 sl,koniec na dzisiaj"... "dziś zarobiłem 2%,wystarczy"...
Bo może się okazać,że trafiliśmy tego dnia na 2 SL,a dalej byłoby 5 TP...Jak zmierzyć skuteczność systemy skoro sobie żonglujemy,teraz gram,teraz nie...
Takie podejście ma sens tylko w 2 przypadkach:
1- kiedy mamy pewność że skoro nie dzisiaj to jutro zarobimy,bo mamy na tyle skuteczny system,że zyski i tak przyjdą,
2-kiedy Nasza psychika po kilku SL/TP zaczyna świrować . Jeżeli jest ryzyko że emocje wchodzą do gry,lepiej odejść.
...ewentualnie gramy w pewnych godzinach,i po danej godzinie nie zajmujemy już pozycji.
I nie wiem co się oburzasz tym co wyżej napisali...to jest odpowiedź na Twoje pytanie.Nie ważne czy to target dzienny,tygodniowy,miesięczny czy roczny... Wszystko opiera się na tym samym...nie powinieneś odpuszczać...odpuszczać może ktoś kto po jednym plusowym dniu ma na miesięczne opłaty,w życiu się już narobił i teraz woli poświęcić chwile rodzinie a jeżeli spędzić kolejne parę godzin przed wykresem.
Zamiast myśleć kiedy rezygnować z zysków,lepiej skup się na tym co napisałeś wyżej :
"a w 1 dzien zaledwie stracic 100% hehe".
Bo w takim przypadku jak sam zauważyłeś,nie ważne czy odpuścisz po 5-10-15 dniach...każdy kolejny może być MC.