Bierzecie swoje i uciekacie?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
buntownik
Gaduła
Gaduła

Bierzecie swoje i uciekacie?

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

witam wszystkich mam pytanko do was jak wyzej, mam na mysli to ze macie np. miesieczny target 100 pipsow, i zaluzmy ze lapiecie go w 2 tyg i jest wszystko git czy gracie jeszcze czy odpuszczacie sobie i czekacie na kolejny miesiac trejdowania dzieki za odp

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Bierzecie swoje i uciekacie?

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

A jakieś uzasadnienie takiego postępowania?

No chyba że ktoś w 2 tyg robi taki zysk, że stać go na 2 tyg. urlopu :)

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

buntownik pisze:witam wszystkich mam pytanko do was jak wyzej, mam na mysli to ze macie np. miesieczny target 100 pipsow, i zaluzmy ze lapiecie go w 2 tyg i jest wszystko git czy gracie jeszcze czy odpuszczacie sobie i czekacie na kolejny miesiac trejdowania dzieki za odp
inaczej wyglada 100 pipsow przy 0,01 lota...
a
inaczej wyglada 100 pipsow przy 100 lotach....
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Err0r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Err0r »

lepiej jest wtedy wyłączyć platforme i nie próbować "dobić" jeszcze paru pipsów .. strategia to twarde reguły i jeżeli założyłeś, że 100 pipsów to dla Ciebie cel na dany miesiąc kalendarzowy powienieneś odpuścić gdy tyle zarobisz. Nie ma najmniejszego znaczenia czy to 3214234234234 lota czy 0,01lot. Wiem ze swojego doświadczenia, że na forexie lepiej nie mieć podejścia "aaa może jeszcze troszke".

Pozdr

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Err0r pisze:lepiej jest wtedy wyłączyć platforme i nie próbować "dobić" jeszcze paru pipsów .. strategia to twarde reguły i jeżeli założyłeś, że 100 pipsów to dla Ciebie cel na dany miesiąc kalendarzowy powienieneś odpuścić gdy tyle zarobisz. Nie ma najmniejszego znaczenia czy to 3214234234234 lota czy 0,01lot. Wiem ze swojego doświadczenia, że na forexie lepiej nie mieć podejścia "aaa może jeszcze troszke".

Pozdr
Tak jak piszesz, plan jest planem i lot nie ważny, jak ktoś się uczy nawet na 0,01 nie ma to znaczenia, liczy się konsekwencja i trzymanie się planu, nawyki trzeba sobie wyrabiać od początku.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Któregoś dnia założyłem sobie, że będę robił nie więcej niż +2% konta dziennie. Jeśli uda się to w pierwszej transakcji, to dalej nie gram lub - jak mnie korci - przerzucam się na demo.
Jak zrobię mniej, albo stracę - to też nic się nie stanie ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Jak można mieć w planie limit na zysk ?

Rozumiem X transakcji dziennie/miesięcznie
Rozumiem ze limit na stratę

Ale na zysk? Gdzie tu sens gdzie logika?

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Ink widać że mało wiesz, plan to plan, bez tego o zawodowym FX mozna zapomnieć, przerabiałem to, plan powinien zakładać stratę na dzień jak i wykonanie minimum planu na dzień, po którym idę od komputera, proste. Mam minimum zrobione, rynek mnie wyciął itd dziękuję odchodzę. Wiele osób goni mrzonki o FX dziennie po 200 pips, a kiedy pójdą po rozum do głowy i działają wg. planu nagle się okazuje że konto rośnie w bardzo szybkim tempie i nagle się okazuje że ten straszny FX jest śmiesznie prosty. Jaki byś nie miał system nigdy nie wiesz gdzie cena pójdzie. Poza tym ja akurat preferuje grę z ciasnym SL i szybko tnę stratę, nie wyobrażam sobie mieć pozycji na minus 20 czy 30 i modlić się że jest ok .

Edit:

wolę systematycznie 10-20 pips co dzień niż raz na jakiś czas 100 ;-)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Plan powinien zakładać rzeczy logiczne, max zysku, czyli ograniczanie samego siebie nie jest ani logiczne ani mądre, co innego minimum zysku, wywiera jakaś presję na wyrobienie planu ale ma tez uzasadnienie, to tak jak by w sklepie mieli limit zysku, logiczne? Nie, wrecz glupie, nie zaleznie od biznesu, natomiast minimalny plan sprzedazy wysteuje prawie wszedzie, więc twój post wyżej jest przykładem braku umiejętności czytania ze zrozumieniem albo po prostu dla zasady chciałeś mieć inne zdanie, nie mnie to osądzać ;)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Ink luz, owszem do końca precyzyjnie się nie wyraziłem :-) niech będzie ;-)

Edit: ale jak pisałem wyżej zrobiłeś swoje , zamykasz platformę i nie kombinujesz.

ODPOWIEDZ