DayTrading: Czwartek 1.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lis 2012, 00:23

Wzrost
30
53%
Bez zmian
7
12%
Spadek
20
35%

Liczba głosów: 57

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 1.11.2012

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Oko na USDCHF - na danych amerykańskich (umocnienie, i osłabienie?)
CHF ma powód by dziś być wyjątkowo mocny.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

poza tym zaraz pejsy wchodz wiec edka podciagnali ladnie do poziomow na jakich sesjie pejsy wczoraj zakonczyly standardowa operacja nie pierwszy raz juz :)

-- Dodano: czw 01-11-2012, 13:49 --
Mpapiez pisze:Będziemy dziś jeszcze dużo wyżej. Mieliśmy pare minut temu piękne wybicie.

Ja celuję w TP na poziomie 1.2990-1.3000, ale może być i jeszcze wyżej.
jak na razie mamy jedynie powrót w rejony wczorajszej sesji na jakich zakonczyly USAKi standaradowa akcja juz nie raz mozna bylo to widziec

http://stooq.pl/q/?s=es.f&c=5m&t=c&a=lg&b=1 i nie zapomniec ze SP500 futy po sesji zostaly zwalone na minima :) a eraz wrocily do poziomow z zamkniecia kasowego tak sie manipuluje ryneczkiem :) pod UE przez pejsikow :)

-- Dodano: czw 01-11-2012, 13:54 --

kabal juz nie raguje na zwyzki Edka :)

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

dane z UK kto powiedzial ze zingnorowali recesyjne PMI byl ruch w dol tylko ze korelacja z Edkiem jak podciagneli edka i Daxa to i kabel poszedl w gore :) a nie ze zignorowali :) poczekac jak efektu olipiady w PKB nastepny juz nie bedzie :)

a Edek odreagowniu bo juz byl na H1 h4 wysprzedany i wszyscy rgr na 1h widzieli wiec banksteraz musiala zamieszac :)

Ja napisałem, bo gorsze dane wykorzystali do małej korekty i do dalszych zakupów. GBPUSD
Więc prawdopodobnie rynek obstawia dobre dane z USA i w związku z tym osłabienie się dolara... (czas na ryzyko)
lub gorsze dane i osłabienie dolara.
Może dojść wpływ Sandy na to... Chyba nie ma jeszcze oficjalnych wyliczeń - ile ten huragan kosztował gospodarkę?
[Przy Katrinie Edek najpierw poleciał kilkaset pips UP później spadł jeszcze więcej]

"Poczekać jak efekt olimpiady..." - czekaj aż zakiśniesz ; ) Zobacz kiedy będzie następny odczyt PKB GB - ok ? :) Wtedy będzie można się pod to ustawiać...

Ciekawe czy USDCHF nie ma jakiejś większej formacji... {umoecnienie CHF}
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 12:56 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Troche mnie to miejsce martwi co do moich longów.

Jeżeli ktoś jest na eSki ustawiony, to imo ma idealne miejsce do wejścia.

Stara LT, opór i 2 średnie 100 i 200 okresowa się spotkały w 1 miejscu.

Ja jednak biorąc pod uwagę siłe wybicia, liczę na to, że to miejsce zostanie złamane i potem to już właściwie nie ma nic, co by blokowało drogę do góry.

Ps. Nowy123 tobie to bym radził grać scenariusze typu co zrobić gdy coś sięstanie, a nie wróżyć co to będzie jak pejsy wejdą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

1400/
marekdt pisze:
dane z UK kto powiedzial ze zingnorowali recesyjne PMI byl ruch w dol tylko ze korelacja z Edkiem jak podciagneli edka i Daxa to i kabel poszedl w gore :) a nie ze zignorowali :) poczekac jak efektu olipiady w PKB nastepny juz nie bedzie :)

a Edek odreagowniu bo juz byl na H1 h4 wysprzedany i wszyscy rgr na 1h widzieli wiec banksteraz musiala zamieszac :)

Ja napisałem, bo gorsze dane wykorzystali do małej korekty i do dalszych zakupów. GBPUSD
Więc prawdopodobnie rynek obstawia dobre dane z USA i w związku z tym osłabienie się dolara... (czas na ryzyko)
Może dojść wpływ Sandy na to... Chyba nie ma jeszcze oficjalnych wyliczeń - ile ten huragan kosztował gospodarkę?
[Przy Katrinie Edek najpierw poleciał kilkaset pips UP później spadł jeszcze więcej]

"Poczekać jak efekt olimpiady..." - czekaj aż zakiśniesz ; ) Zobacz kiedy będzie następny odczyt PKB GB - ok ? :) Wtedy będzie można się pod to ustawiać...

CHf lepsze dane to i umocnienie

zobacz co wyzej napisalem odnosnie sp500 i USA ;) powtarza sie czyli opcja z powrotem edka w rejony jakie zakonczyly pejsy wczoraj sesje :) tak jak i ich futy po zwaleniu po sesji i teraz sa na rowni z wczorajszym kasowym zamknieciem dziwny zbieg okolicznosci :) ja kwidac sp500 1400 bronia pod wybory jak moga zobaczymy po cichu licze ze kasowy a nie tylko futy w koncu przetestuja ten poziom 1400/1390 postrasza ;)

http://www.zerohedge.com/news/2012-11-0 ... november-1

SNB now selling EUR: Swiss Central Bank Pulls Off Euro Sleight of Hand (WSJ)

L zamkniete na edku poczekam z odborem nizej :)

-- Dodano: czw 01-11-2012, 14:11 --
Mpapiez pisze:Troche mnie to miejsce martwi co do moich longów.

Ja jednak biorąc pod uwagę siłe wybicia, liczę na to, że to miejsce zostanie złamane i potem to już właściwie nie ma nic, co by blokowało drogę do góry.

Ps. Nowy123 tobie to bym radził grać scenariusze typu co zrobić gdy coś sięstanie, a nie wróżyć co to będzie jak pejsy wejdą.

to nie wrozby tylko obserwacja rynku i analogie jakie miely miejsce wczesniej :)

a co do wrozb to wczoraj sie sprawdzily piszac ze 13010-13020 na S ze wejda USaki i zaczna realizowac zyski jak otworzą sie z luka :)

L zamkniete zobacze co zrobia

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

@up

Pewny jesteś że to twoje info że SNB wszedł w eSkę jest prawdziwie ? Na forex live cisza.
Ja tam sobie jeszcze eLki z ciasnym SL potrzymam bo mam piramidkę na 3 wejścia.

W momencie wybicia do góry jeszcze moglbym sporo zarobić. A widzę że coś pcha wykres do góry.

Edit: Dobra też się ewakuowałem z pozycji. Dobre dane ADP mogą zepchnąć kurs w dół. Nie ma co ryzykować. Czasem możesz mieć rację.

Swoje % dziś zarobiłem to znikam. Na razie ;)
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 13:20 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nyxa »

Nowy123 pisze:1400/
marekdt pisze:

"Poczekać jak efekt olimpiady..." - czekaj aż zakiśniesz ; ) Zobacz kiedy będzie następny odczyt PKB GB - ok ? :) Wtedy b-ędzie można się pod to ustawiać...

CHf lepsze dane to i umocnienie

zobacz co wyzej napisalem odnosnie sp500 i USA ;) powtarza sie czyli opcja z powrotem edka w rejony jakie zakonczyly pejsy wczoraj sesje :) tak jak i ich futy po zwaleniu po sesji i teraz sa na rowni z wczorajszym kasowym zamknieciem dziwny zbieg okolicznosci :) ja kwidac sp500 1400 bronia pod wybory jak moga zobaczymy po cichu licze ze kasowy a nie tylko futy w koncu przetestuja ten poziom 1400/1390 postrasza ;)

http://www.zerohedge.com/news/2012-11-0 ... november-1

SNB now selling EUR: Swiss Central Bank Pulls Off Euro Sleight of Hand (WSJ)

L zamkniete na edku poczekam z odborem nizej :)

-- Dodano: czw 01-11-2012, 14:11 --

to nie wrozby tylko obserwacja rynku i analogie jakie miely miejsce wczesniej :)

a co do wrozb to wczoraj sie sprawdzily piszac ze 13010-13020 na S ze wejda USaki i zaczna realizowac zyski jak otworzą sie z luka :)

L zamkniete zobacze co zrobia
Nowy co to znaczy: "futy", "kasowy"?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

13:15 USD Zmiana Pozarolniczego Zatrudnienia ADP 158K 135K

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Wysoko wchodziłeś... oni mogą chcieć cofnąć cenę pewnie jeszcze do okolic - 1.2950-1.2945 zanim przegazują...
uważaj na stopy.

Więc mały up do 1.2970? Później korekcyjny nawrót do powyższych poziomów i dalszy UP. przystankami na 1.2990-1.3000 i może - 1.3010-1.3020

Dalej - ciężko stwierdzić - jeśli przebiją to 1.3040 może być krótkim przystankiem w targecie 1.3090-1.31
Quo Vadis? Już wiesz ?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nyxa pisze:
Nowy123 pisze:1400/

Nowy co to znaczy: "futy", "kasowy"?
[/quote]

Futures na SP500 a kasowy sam index sp500 masz tak jak u nas tam tez mala baza miedzy kasowym sp500 a futami jest :) i mozesz na forex grac na indeks sp500 jak i na futures kontrakty na sp500

Zablokowany