DayTrading: Czwartek 1.11.2012
Re: DayTrading: Czwartek 1.11.2012
Oko na USDCHF - na danych amerykańskich (umocnienie, i osłabienie?)
CHF ma powód by dziś być wyjątkowo mocny.
CHF ma powód by dziś być wyjątkowo mocny.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
poza tym zaraz pejsy wchodz wiec edka podciagnali ladnie do poziomow na jakich sesjie pejsy wczoraj zakonczyly standardowa operacja nie pierwszy raz juz 
-- Dodano: czw 01-11-2012, 13:49 --
http://stooq.pl/q/?s=es.f&c=5m&t=c&a=lg&b=1 i nie zapomniec ze SP500 futy po sesji zostaly zwalone na minima
a eraz wrocily do poziomow z zamkniecia kasowego tak sie manipuluje ryneczkiem
pod UE przez pejsikow 
-- Dodano: czw 01-11-2012, 13:54 --
kabal juz nie raguje na zwyzki Edka

-- Dodano: czw 01-11-2012, 13:49 --
jak na razie mamy jedynie powrót w rejony wczorajszej sesji na jakich zakonczyly USAKi standaradowa akcja juz nie raz mozna bylo to widziecMpapiez pisze:Będziemy dziś jeszcze dużo wyżej. Mieliśmy pare minut temu piękne wybicie.
Ja celuję w TP na poziomie 1.2990-1.3000, ale może być i jeszcze wyżej.
http://stooq.pl/q/?s=es.f&c=5m&t=c&a=lg&b=1 i nie zapomniec ze SP500 futy po sesji zostaly zwalone na minima

-- Dodano: czw 01-11-2012, 13:54 --
kabal juz nie raguje na zwyzki Edka

dane z UK kto powiedzial ze zingnorowali recesyjne PMI byl ruch w dol tylko ze korelacja z Edkiem jak podciagneli edka i Daxa to i kabel poszedl w gorea nie ze zignorowali
poczekac jak efektu olipiady w PKB nastepny juz nie bedzie
a Edek odreagowniu bo juz byl na H1 h4 wysprzedany i wszyscy rgr na 1h widzieli wiec banksteraz musiala zamieszac
Ja napisałem, bo gorsze dane wykorzystali do małej korekty i do dalszych zakupów. GBPUSD
Więc prawdopodobnie rynek obstawia dobre dane z USA i w związku z tym osłabienie się dolara... (czas na ryzyko)
lub gorsze dane i osłabienie dolara.
Może dojść wpływ Sandy na to... Chyba nie ma jeszcze oficjalnych wyliczeń - ile ten huragan kosztował gospodarkę?
[Przy Katrinie Edek najpierw poleciał kilkaset pips UP później spadł jeszcze więcej]
"Poczekać jak efekt olimpiady..." - czekaj aż zakiśniesz ; ) Zobacz kiedy będzie następny odczyt PKB GB - ok ?

Ciekawe czy USDCHF nie ma jakiejś większej formacji... {umoecnienie CHF}
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 12:56 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
Troche mnie to miejsce martwi co do moich longów.
Jeżeli ktoś jest na eSki ustawiony, to imo ma idealne miejsce do wejścia.
Stara LT, opór i 2 średnie 100 i 200 okresowa się spotkały w 1 miejscu.
Ja jednak biorąc pod uwagę siłe wybicia, liczę na to, że to miejsce zostanie złamane i potem to już właściwie nie ma nic, co by blokowało drogę do góry.
Ps. Nowy123 tobie to bym radził grać scenariusze typu co zrobić gdy coś sięstanie, a nie wróżyć co to będzie jak pejsy wejdą.
Ja jednak biorąc pod uwagę siłe wybicia, liczę na to, że to miejsce zostanie złamane i potem to już właściwie nie ma nic, co by blokowało drogę do góry.
Ps. Nowy123 tobie to bym radził grać scenariusze typu co zrobić gdy coś sięstanie, a nie wróżyć co to będzie jak pejsy wejdą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
1400/
zobacz co wyzej napisalem odnosnie sp500 i USA
powtarza sie czyli opcja z powrotem edka w rejony jakie zakonczyly pejsy wczoraj sesje
tak jak i ich futy po zwaleniu po sesji i teraz sa na rowni z wczorajszym kasowym zamknieciem dziwny zbieg okolicznosci
ja kwidac sp500 1400 bronia pod wybory jak moga zobaczymy po cichu licze ze kasowy a nie tylko futy w koncu przetestuja ten poziom 1400/1390 postrasza
http://www.zerohedge.com/news/2012-11-0 ... november-1
SNB now selling EUR: Swiss Central Bank Pulls Off Euro Sleight of Hand (WSJ)
L zamkniete na edku poczekam z odborem nizej
-- Dodano: czw 01-11-2012, 14:11 --
to nie wrozby tylko obserwacja rynku i analogie jakie miely miejsce wczesniej
a co do wrozb to wczoraj sie sprawdzily piszac ze 13010-13020 na S ze wejda USaki i zaczna realizowac zyski jak otworzą sie z luka
L zamkniete zobacze co zrobia
CHf lepsze dane to i umocnieniemarekdt pisze:dane z UK kto powiedzial ze zingnorowali recesyjne PMI byl ruch w dol tylko ze korelacja z Edkiem jak podciagneli edka i Daxa to i kabel poszedl w gorea nie ze zignorowali
a Edek odreagowniu bo juz byl na H1 h4 wysprzedany i wszyscy rgr na 1h widzieli wiec banksteraz musiala zamieszac
Ja napisałem, bo gorsze dane wykorzystali do małej korekty i do dalszych zakupów. GBPUSD
Więc prawdopodobnie rynek obstawia dobre dane z USA i w związku z tym osłabienie się dolara... (czas na ryzyko)
Może dojść wpływ Sandy na to... Chyba nie ma jeszcze oficjalnych wyliczeń - ile ten huragan kosztował gospodarkę?
[Przy Katrinie Edek najpierw poleciał kilkaset pips UP później spadł jeszcze więcej]
"Poczekać jak efekt olimpiady..." - czekaj aż zakiśniesz ; ) Zobacz kiedy będzie następny odczyt PKB GB - ok ?Wtedy będzie można się pod to ustawiać...
zobacz co wyzej napisalem odnosnie sp500 i USA

Mpapiez pisze:Troche mnie to miejsce martwi co do moich longów.
to nie wrozby tylko obserwacja rynku i analogie jakie miely miejsce wczesniej

a co do wrozb to wczoraj sie sprawdzily piszac ze 13010-13020 na S ze wejda USaki i zaczna realizowac zyski jak otworzą sie z luka

@up
Pewny jesteś że to twoje info że SNB wszedł w eSkę jest prawdziwie ? Na forex live cisza.
Ja tam sobie jeszcze eLki z ciasnym SL potrzymam bo mam piramidkę na 3 wejścia.
W momencie wybicia do góry jeszcze moglbym sporo zarobić. A widzę że coś pcha wykres do góry.
Edit: Dobra też się ewakuowałem z pozycji. Dobre dane ADP mogą zepchnąć kurs w dół. Nie ma co ryzykować. Czasem możesz mieć rację.
Swoje % dziś zarobiłem to znikam. Na razie
Pewny jesteś że to twoje info że SNB wszedł w eSkę jest prawdziwie ? Na forex live cisza.
Ja tam sobie jeszcze eLki z ciasnym SL potrzymam bo mam piramidkę na 3 wejścia.
W momencie wybicia do góry jeszcze moglbym sporo zarobić. A widzę że coś pcha wykres do góry.
Edit: Dobra też się ewakuowałem z pozycji. Dobre dane ADP mogą zepchnąć kurs w dół. Nie ma co ryzykować. Czasem możesz mieć rację.
Swoje % dziś zarobiłem to znikam. Na razie

Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 13:20 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowy co to znaczy: "futy", "kasowy"?Nowy123 pisze:1400/CHf lepsze dane to i umocnieniemarekdt pisze:dane z UK kto powiedzial ze zingnorowali recesyjne PMI byl ruch w dol tylko ze korelacja z Edkiem jak podciagneli edka i Daxa to i kabel poszedl w gorea nie ze zignorowali
"Poczekać jak efekt olimpiady..." - czekaj aż zakiśniesz ; ) Zobacz kiedy będzie następny odczyt PKB GB - ok ?Wtedy b-ędzie można się pod to ustawiać...
zobacz co wyzej napisalem odnosnie sp500 i USApowtarza sie czyli opcja z powrotem edka w rejony jakie zakonczyly pejsy wczoraj sesje
tak jak i ich futy po zwaleniu po sesji i teraz sa na rowni z wczorajszym kasowym zamknieciem dziwny zbieg okolicznosci
ja kwidac sp500 1400 bronia pod wybory jak moga zobaczymy po cichu licze ze kasowy a nie tylko futy w koncu przetestuja ten poziom 1400/1390 postrasza
![]()
to nie wrozby tylko obserwacja rynku i analogie jakie miely miejsce wczesniej![]()
a co do wrozb to wczoraj sie sprawdzily piszac ze 13010-13020 na S ze wejda USaki i zaczna realizowac zyski jak otworzą sie z luka![]()
13:15 USD Zmiana Pozarolniczego Zatrudnienia ADP 158K 135K
Wysoko wchodziłeś... oni mogą chcieć cofnąć cenę pewnie jeszcze do okolic - 1.2950-1.2945 zanim przegazują...
uważaj na stopy.
Więc mały up do 1.2970? Później korekcyjny nawrót do powyższych poziomów i dalszy UP. przystankami na 1.2990-1.3000 i może - 1.3010-1.3020
Dalej - ciężko stwierdzić - jeśli przebiją to 1.3040 może być krótkim przystankiem w targecie 1.3090-1.31
Quo Vadis? Już wiesz ?
[/quote]Nyxa pisze:Nowy123 pisze:1400/
Nowy co to znaczy: "futy", "kasowy"?
Futures na SP500 a kasowy sam index sp500 masz tak jak u nas tam tez mala baza miedzy kasowym sp500 a futami jest