Można spróbować krótkiejBLUESMAN pisze:A patrzcie co z funtem się dzieje
DayTrading: Czwartek 1.11.2012
Re: DayTrading: Czwartek 1.11.2012
o ktorej te dane z usa ,dzisiaj sie zaczynaja,bo po tej zmianie czasu teraz sam nie wiem????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 12:24 przez marker74, łącznie zmieniany 1 raz.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
szybki_lopez_13 pisze:Dwa spojrzenia, dwa światy:) poczekamy zobaczymy ale w Twój bym nie wierzył a dołka na tej konsoli jeszcze nie mieliśmy by zrobić górę. wymieszać trzeba towarzystwo i to bardzo mocno by właśnie uwierzyło w UP bo to nie jest dobry kierunek na dłużej:) ale to już nie jest kwestia na dzisiaj.marekdt pisze:Żebyśmy dziś/jutro nie ujrzeli 1.3050...
1.3005 może być bardziej realne...[do wieczora]
Myślę, że na wejściu następnej H4 - to będzie kolejny UP. Przy otwarciu USA - cofniemy się pewnie do okolic close obecnej H4. (okazja do dobrania) I później mocny UP.
Oczywiście jak będzie Twoja kwestia w grze to zgramy ja ale ja sądzę że pejsy dziś spróbują jednak swój dołek zrobić.
P.S. szkoda że taka mizeria.
Mogą próbować - jest taka możliwość co najwyżej wybije mi SL (BE10p), i dołożę, jeszcze niżej jak będzie okazja.
Spójrz na H4 - dużo Panienki z City tego zakupiły... sentyment jest wzrostowy (PMI CHIN powyżej 50, )
Pierwszy raz od dłuższego czasu.
Dobre dane z Korei Południowej, minimalnie gorsze od oczekiwanych PMI z Indii, 52.90 do oczekiwanych 53.00 /granica błędu statystycznego ; )/
Bardzo dobre dane ze Szwajcarii + poprzednie zrewidowane w górę.
Do tego dobre dane z Wielkiej Brytanii, ( gorszy Manufacturing PMI zostaje zignorowany/ PMI to wskaźnik wyprzedzający więc możliwe, że następne dane za kilka tygodni/miesięcy będą gorsze..)
Sentyment na tu i teraz - jest IMHO wzrostowy.
Swoją okazję do Shortów USA może upatrywać w piątek(payrollsy)/poniedziałek (ISM Non-Manufacturing Index)
lub po wyborach - dolar może się umocnić.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 12:24 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
thx..........marker74 pisze:http://www.crumena.com.pl/Forexkalendar ... iczny.html
Dane z rynku pracy USA będą dopiero jutro. Nie zaktualizowali kalendarza. Dziś najważniejsze z USA wskaźnik ISM.
A jednak czesc danych publikuja...
A jednak czesc danych publikuja...
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 12:31 przez marathon, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem z jakim interwałem handlujesz, ale może jednak nie? S widziałbym Dopiero gdzieś przy fib 1.61 + R3 1.6226spongebob pisze:Można spróbować krótkiejBLUESMAN pisze:A patrzcie co z funtem się dzieje
Jako realizację zysków.
Quo Vadis? Już wiesz ?
GBP/CAD Sspongebob pisze:Można spróbować krótkiejBLUESMAN pisze:A patrzcie co z funtem się dzieje
dane z UK kto powiedzial ze zingnorowali recesyjne PMI byl ruch w dol tylko ze korelacja z Edkiem jak podciagneli edka i Daxa to i kabel poszedl w goremarekdt pisze:szybki_lopez_13 pisze:Dwa spojrzenia, dwa światy:) poczekamy zobaczymy ale w Twój bym nie wierzył a dołka na tej konsoli jeszcze nie mieliśmy by zrobić górę. wymieszać trzeba towarzystwo i to bardzo mocno by właśnie uwierzyło w UP bo to nie jest dobry kierunek na dłużej:) ale to już nie jest kwestia na dzisiaj.marekdt pisze:Żebyśmy dziś/jutro nie ujrzeli 1.3050...
1.3005 może być bardziej realne...[do wieczora]
Myślę, że na wejściu następnej H4 - to będzie kolejny UP. Przy otwarciu USA - cofniemy się pewnie do okolic close obecnej H4. (okazja do dobrania) I później mocny UP.
Oczywiście jak będzie Twoja kwestia w grze to zgramy ja ale ja sądzę że pejsy dziś spróbują jednak swój dołek zrobić.
P.S. szkoda że taka mizeria.
Mogą próbować - jest taka możliwość co najwyżej wybije mi SL (BE10p), i dołożę, jeszcze niżej jak będzie okazja.
Spójrz na H4 - dużo Panienki z City tego zakupiły... sentyment jest wzrostowy (PMI CHIN powyżej 50, )
Pierwszy raz od dłuższego czasu.
Dobre dane z Korei Południowej, minimalnie gorsze od oczekiwanych PMI z Indii, 52.90 do oczekiwanych 53.00 /granica błędu statystycznego ; )/
Bardzo dobre dane ze Szwajcarii + poprzednie zrewidowane w górę.
Do tego dobre dane z Wielkiej Brytanii, ( gorszy Manufacturing PMI zostaje zignorowany/ PMI to wskaźnik wyprzedzający więc możliwe, że następne dane za kilka tygodni/miesięcy będą gorsze..)
Sentyment na tu i teraz - jest IMHO wzrostowy.
Swoją okazję do Shortów USA może upatrywać w piątek(payrollsy)/poniedziałek (ISM Non-Manufacturing Index)
lub po wyborach - dolar może się umocnić.

a Edek odreagowniu bo juz byl na H1 h4 wysprzedany i wszyscy rgr na 1h widzieli wiec banksteraz musiala zamieszac

Będziemy dziś jeszcze dużo wyżej. Mieliśmy pare minut temu piękne wybicie.
Ja celuję w TP na poziomie 1.2990-1.3000, ale może być i jeszcze wyżej.
Ja celuję w TP na poziomie 1.2990-1.3000, ale może być i jeszcze wyżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.