Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
Re: Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
Wiesz co - pisząc T zero miałem na myśli, ni mniej, ni więcej, jak formujący się setup - czyli powstawanie zero line w danej chwili lub odbicie od już istniejącej - w odpowiedzi na stwierdzenie naszego kolegi tyler'a, że wszystko jest fajne po fakcie. Tematem zainteresowałem się dosłownie kilka dni temu - chciałem zobaczyć o co kaman, także wszystkiego jeszcze nie zgłębiłem - ot najprostsze zależności.

-
- Gaduła
Moje dzisiejsze granie zl
Szkoda trochę ostatniego wejścia, dałem się wyzerować jak leszcz, ale wystraszyło mnie fbo ostatnich ekstremów.
Szkoda trochę ostatniego wejścia, dałem się wyzerować jak leszcz, ale wystraszyło mnie fbo ostatnich ekstremów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.
no i wpadły jakieś cukierki, choć jak widać brakło 1 pipsa do wystopowania

upload picture
ale sporo cuksów zmarnowałem próbując złapać ZL D1 na kangurze ....

upload picture
ale sporo cuksów zmarnowałem próbując złapać ZL D1 na kangurze ....
Chciałem zapytać czy ktoś gdzieś natrafił na odpowiedniki idykatorów "zero line"..:
Blubbb_ZLines_MZ_rev3.mq4
...ale dla Amibrokera (.afl).
P.S. Biorąc pod uwagę to, że na 99% nikt tego nie będzie miał czy znajdzie się tutaj takowy szpec który będzie to umiał na afl przerobić ?
--
Pozdrawiam
Endriu
Blubbb_ZLines_MZ_rev3.mq4
...ale dla Amibrokera (.afl).
P.S. Biorąc pod uwagę to, że na 99% nikt tego nie będzie miał czy znajdzie się tutaj takowy szpec który będzie to umiał na afl przerobić ?
--
Pozdrawiam
Endriu
Witam wszystkich ZL-inowców.
Gra ktoś obecnie tą "metodą" i byłby skłonny podzielić się spostrzeżeniami?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ja gram ale nic poza to co zostało już napisane na kreśliku i nawigatorze nie mam do dodania. Myślę, że wielu ludzi gra ZL w tej czy innej formie .Temat został po prostu wyczerpany. Jak masz pytania, to je wrzuć, ktoś na pewno odpowie.Klimek84 pisze:Witam wszystkich ZL-inowców.
Pozdrawiam
Zastanawiam się tylko ile czasu potrzeba żeby zrezygnować ze wszystkich wskaźników jak pisał wcześniej Thorez (i TRO na kresliku) i po prostu grać to co się widzi. Obserwuję sobie właśnie usd/jpy i zastanawia mnie czy obecny ruch spadkowy to tylko delikatna korekta żeby się grubasy obkupiły i dalej jazda do góry czy to już faktyczny ruch spadkowy. Do poprzedniego szczytu z wykresu W1 wiele już nie zostało a po drodze było sporo nie testowanych świec momo.
Jakieś pomysły dla początkującego kolegi ?
Jakieś pomysły dla początkującego kolegi ?

minuta/dwie tyle trwa usunięcie wskaźników i skomponowanie jakiegoś miłego dla oka template. 
"żeby się grubasy obkupiły", "czy to już" ..... zadając takie pytania nigdy nie będziesz grał tego co widzisz bo każda odpowiedź będzie jakąś interpretcją rynku i przeidywaniami tego co według Ciebie będzie się działo.
Okazja do zajęcia pozycji już była bez zbędnego zastanawiania się co się stanie.
p.s. Nie grałem tego ale to jeden z moich stałych setupów.
Pozdrawiam

"żeby się grubasy obkupiły", "czy to już" ..... zadając takie pytania nigdy nie będziesz grał tego co widzisz bo każda odpowiedź będzie jakąś interpretcją rynku i przeidywaniami tego co według Ciebie będzie się działo.
Okazja do zajęcia pozycji już była bez zbędnego zastanawiania się co się stanie.
p.s. Nie grałem tego ale to jeden z moich stałych setupów.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Witam,
Dosyć dawno nie udzielałem się na forum z wielorakich powodów, lecz od pewnego czasu dodałem hmmm a może inaczej...połączyłem technikę Price Action i Zero Line. Jeśli będzie zainteresowanie to postaram się pokrótce opisać jak ja to rozgrywam i jak wyszukuję odpowiednie setupy. Nadmienię, że od początku handlu na Forex stosuję Price Action. Jak już wielu napisało na tym forum czysty wykres to pozycja wyjściowa również w moim tradingu. Wątek rewelacyjny.
Pozdrawiam
Wydafca
Dosyć dawno nie udzielałem się na forum z wielorakich powodów, lecz od pewnego czasu dodałem hmmm a może inaczej...połączyłem technikę Price Action i Zero Line. Jeśli będzie zainteresowanie to postaram się pokrótce opisać jak ja to rozgrywam i jak wyszukuję odpowiednie setupy. Nadmienię, że od początku handlu na Forex stosuję Price Action. Jak już wielu napisało na tym forum czysty wykres to pozycja wyjściowa również w moim tradingu. Wątek rewelacyjny.
Pozdrawiam
Wydafca