Tak więc zaczynam testowanie tego co przeczytałem tutaj, wejścia na demo, zasadniczo chce grać na odbicie z ZL H1+ po potwierdzeniu na M5, ze stopem 5-10 pips
1. cena dochodzi do ZL na H4, mamy momentum na M5, wejście na cofce do ZL na M5 (akurat tu jej nie narysowałem). Jak widać dla minimalizacji wariancji (max DD) dzielę pozycję na dwie części i pierwszą połowę zamykam jak najszybciej
wyjście drugiej części (tej właściwej) przed ZL na H1- jak widać dosyć szczęśliwe, gdyby cena nie doszła do TP to pewnie bym w panice zamykał na 1.3075
upload photo
Dodano po 3 minutach:
2.
jest silna rura w dół więc na pałę gram oczekujące na ZL M30
zamknięcie w panice

(drugiej połówki) jak na M1 ruszyło dynamicznie w drugą mańkę-
ale ważne że do przodu
upload picture
bardzo proszę o komentarze dla początkującego
Dodano po 23 minutach:
o kurde widać że trzeba było brać teraz ZL M15
to taki standard że w silnym ruchu odbija się do ZL coraz to niższych interwałów w miarę hamowania?
Dodano po 6 minutach:
mam wrażenie że granie ZL to jak granie w pokera znaczonymi kartami
Dodano po 31 minutach:
Ale żeby nie było to obciążająca taka gra w sensie myślenia, non stop trzeba obserwować świeczki na wielu interwałach. Po 6 godzinach jestem nieźle zje###ny.
koniec relacji z pola walki na dzisiaj, wyłączam to w cholerę, do jutra
Dodano po 18 godzinach 24 minutach:
3. niestety nie udało się podłączyć,
grane z palca i nie zdążyłem drugiej połówki pozycji sprzedać (jak się okazało na szczęście)
temp img uploader
Dodano po 6 godzinach 15 minutach:
4. grałem pod odbicie od ZL D1, na M5 odrzucili poziom (coś w rodzaju objęcia) więc płytko na korekcie w biłem się w L. Ponieważ spodziewana korba nie wystąpiła to połowę zamknąłem na zero i a drugą przy pierwszej nadarzającej się okazji
images
Dodano po 5 minutach:
5 a tu wejście 'na pałę' na ZL H1- nie zadziałało
free image hosting
Dodano po 2 minutach:
ech jednak nie dają pipsów za darmo tak jak myślałem wczoraj
________
wszelkie komentarze ZL-kowiczów mile widziane
PS ugrał ktoś coś dzisiaj pod ZL na edku?
Dodano po 23 godzinach 52 minutach:
6. chciałem się podpiąć pod kontynuacje ruchu spadkowego po odbiciu od ZL D1 ale odwinęło z mega impetem w drugą mańkę... jak coś takiego można przewidzieć ...
upload pictures
7. tutaj cały czas próbuje się podłączyć
anonymous picture upload
8. no a tu już w drugą stronę po walnięciu zl m30, tyle że mniejszą pozycją bo stop był większy (10pip)
free picture hosting
Dodano po 5 minutach:
jest tu kto?