gfx pisze:tyler_durden, wybacz, ale w ZL siedzę od bardzo dawna i z pewnością wiele mnie nie nauczysz, bo to co ty wiesz teraz to tylko iluzja. Powtarzanie tego, co Thorez napisał w kółko jest bezsensu. Czemu? To było rzucone ogólnie bez konkretów. Chciał, abyśmy sami pomyśleli. Nawet niektóre kreski na jego screenach były malowaniem na przeszłości, na siłę. Tylko ci się wydaje, że ogarnąłeś rynek. Z góry mówię, że ja jeszcze nie wszystko rozgryzłem, ale to co wiem, nie daje mi spokoju. ZL są co krok. Są pewne sposoby, by je ogarnąć i zgarnąć pipsy, ale to wymaga potężnego wysiłku. Być może jesteś o krok od tego czegoś, lecz nadal błądzisz, z resztą nie ty jeden.
Dobra, liczyłem na coś takiego, więc sprostuje.
1. Miło, że siedzisz w tym tyle czasu. Może w takim razie byś się podzielił swoją wizją zamiast tylko krytykować ? Pewnie byłoby to o wiele bardziej pożyteczne - dla wszystkich. Ostatnio rzeczą jaką zamierzam pisać na tym forum jest pouczanie. Chciałem tylko pomóc, a jak to już ktoś odbiera to Jego prywatna sprawa. Iluzja - może. Kto to wie ? W każdym razie, ta iluzja pozwala mi zarabiać prawie codziennie po kilka procent konta, więc pozostanę chwilowo w swojej iluzji, która daje mi solidne podstawy do dalszego rozwoju w moim sposobie widzenia rynku. Gfx, nie traktuj mnie jak dziecka. Czytałem posty Thoreza na początku mojej przygody z forex - nie raz, nie pięć razy. Wiem doskonale co napisał i domyślam się również jakie miał intencje. Za to mu chwała, bo gdyby nie On - pewnie nadal wielu z nas tkwiło by w czarnej d...
2. Potężny wysiłek ? Heh, wszystko co wartościowe wymaga "potężnego" wysiłku. Ogarnąłem rynek ? Chciałbym.
PS. Tak z ciekawości, to czemu sądzisz, że ogarnąłem rynek ? Napisałem tak gdzieś ? Może mam sklerozę ....
ciągle głupi ...