One Click

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: One Click

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Wirus pisze:
Pierz Andrzej pisze:Wirus
to nie jest w kwesti Armady udostepnienie polskiej instrukcji tylko w mojej , a dlaczego jej nie ma z prostej przyczyny starajac sie doprowadzic OCT do zadowalajacych Was efektow musialem wybrac zajac sie kodem czy instrukcja ?
Ja doprowadziłbym jedno i drugie do stanu, w którym można bez wstydu przekazać klientowi, a na miejscu Armady, kupując licencję, zażądałbym właśnie np. polskojęzycznej instrukcji. No ale ja te truskawki cukrem... itd.
Tym bardziej, że gdzieś ta polska wersja, nie wiem czy aktualna, się plącze:
http://www.fxmtf.pl/pl/narzedzia/one-click-trader.php
jeżeli zainstalował Pan w innym Folderze niż ProgramFiles lub pod inna nazwą to instalator nie znalazł scieżki docelowej i należy ręcznie odszukać folder w którym znajduje sie zainstalowana platforma.
To może zadam pytanie: na jakiej podstawie, OCT jako domyślny do instalacji przyjmuje katalog PrimeXM ... coś tam? Skoro platforma każdego brokera może narzucić swoją własną nazwę; więcej - każdy może zainstalować w dowolnym miejscu, to może zrezygnować z kilkuminutowego czekania* na znalezienie czegoś, czego nie ma i od razu zażądać podania ścieżki?

* => Cyb, tu masz odpowiedź.

sureshot Dobry pomysł, ale mnie interesuje nie tyle ulepszanie świata, co końcówki mojego życia ;)

Microbi Czy Ty masz jakiś kompleks, że musisz komentować prawie każdą moją wypowiedź, bez wnoszenia niczego merytorycznego?
Bardo łatwo sie komus mówi kto nad tym nie siedzi i na codzień się tym nie zajmuje , skoro tak łatwo to cza było się tym samemu zająć i zrobić mi konkurencje przeciez to takie proste prawda ?

No ale siadł mi Pan na ambicje i zamiast zajmować się dzieckiem i jemu poświęcić weekend postawnowiłem uaktualnić instrukcje ;) mam nadzieje ze bedzie Pan zadowolony .

A to że wersja dla Armada markets wyszukuje folder tylko z ich instalacja to chyba normalne skoro i tak działać bedzie na ich platformie ;)

-- Dodano: sob 27-10-2012, 15:21 --

Poniżej link do instrukcji w języku polski.

Instrukcja
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Wirus, jakbyś czytał uważnie posty to może połowę bzdur byś nie pisał. Napisałem wyraźnie że przy tej aktualizacji miałem sytuacje że instalator nie mógł znaleźć jednej instalacji Armady i napisałem co było u mnie przyczyną. Więc proszę ogarnij się.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Wirus siadając do takiej dziedziny jak F O R E X to trzeba przynajmniej znać język angielski na poziomie łopagtologicznym. Z tego co tam czytałem twoje posty to masz coś do czynienia z prawem tylko nie wiem, z której strony. Wiec jak możesz nie znać podstaw języka, który jest chyba najbardziej powszechnym językiem tego świata???
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Pierz Andrzej pisze:Bardo łatwo sie komus mówi kto nad tym nie siedzi i na codzień się tym nie zajmuje , skoro tak łatwo to cza było się tym samemu zająć i zrobić mi konkurencje przeciez to takie proste prawda ?
Nie wiem, nie jestem programistą, nie znam się na tym i nie mam zamiaru uczyć się kolejnej rzeczy. Konkurowanie też mnie nie interesuje, okres szukania pieniędzy mam już dawno za sobą. Natomiast instrukcję mógłbym napisać, złożyć i wypuścić do PDF'a, całkiem profesjonalnie.
No ale siadł mi Pan na ambicje i zamiast zajmować się dzieckiem i jemu poświęcić weekend postawnowiłem uaktualnić instrukcje ;) mam nadzieje ze bedzie Pan zadowolony .
Nie wiem co to za mania ostatnio tytułowania per pan w Internecie, ale widać taka moda :> Moje zadowolenie nie ma tu nic do rzeczy, chodzi o jakość, ale takie sprawy to dziś już mało kto rozumie.
A to że wersja dla Armada markets wyszukuje folder tylko z ich instalacja to chyba normalne skoro i tak działać bedzie na ich platformie ;)
Jeśli inne wersje są wolne od tej przypadłości, to OK.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Natomiast instrukcję mógłbym napisać, złożyć i wypuścić do PDF'a, całkiem profesjonalnie.
Penie tak ,ale dla mnie priorytetem jest dzaiłanie aplikacji i to ona ma działać profesjonalnie bo to z niej na codzień będzie Pan korzystał a nie z instrukcji .
Co mi z pieknej kolorowej instrukcji jak sama aplikacja będzie beznadziejna. No najlepiej jakby jedno i drugie bylo profesjonalne ale tak jak wyżej napisałem priorytet aplikacja i jak już zostanie ukończona całkowicie i dodam wszystko to co mam do niej dodać zajmę się instrukcjami ;).
Nie wiem co to za mania ostatnio tytułowania per pan w Internecie, ale widać taka moda
Tu nie chodzi o modę , ajko użytkownik forum wypowiadam sie normalnie zwracając sie przeważnie per Ty , ale jako "przedstawiciel" mojej firmy i mojego produktu zwracam sie per Pan , ponieważ kolega w innym wątku zwrócił się do jednego z uzytkowników per Ty i wynikły z tego jakieś nieporozumienia i zazuty o brak profesjonalizmu ;)
Jeśli inne wersje są wolne od tej przypadłości, to OK.
Wersja OCT nie dla Armada Markets wyszukuje wszystkie foldery ale tylko w folderach Program Filles.
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

dokładnie tak jest. Wersja płatna szuka wszystkich MT4 jakie są na kompie niezależnie od brokera, a wersja dla Armady szuka tylko MT4 Armady, co jest całkowicie logiczne.
Co do instrukcji to polska wersja także jest w wersji płatnej. Jeśli Armada nie wymagała instrukcji w wersji PL do swojej wersji, to wyłącznie jej wina.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie nie całą odpowiedzialność biorę na siebie tej nieszczesnej instrukcji .
Po prostu chciałem Wam pójść na reke i dodając nowe funkcje o które prosiliście w miarę szybko i nowa wersja programu była do pobrania niezależnie od tego czy uaktualniłem instrukcje , nie przy puszczałem że z tego powodu będą jakiekolwiek problemy .
Od dzisiaj zanim wypuszczę nowa wersje najpierw uaktualnię manuala , co na pewno wydłuży czas na dodanie nowych funkcjonalnosci ;).

Tak ze temat instrukcji mysle ze możemy zakonczyc .Jest to wyłącznie moja wina , chciałem dobrze a wyszło jak zawsze :)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Andrzeju, spoko, jeśli większości to odpowiada, to moim gadaniem się nie przejmuj ;)
W dzisiejszych czasach i tak wszystko odbywa się na zasadzie "jedzcie gówna, miliardy much nie mogą się mylić"; ale absolutnie nie bierz tego do siebie czy do Twoich programów ;)

PS Kompromisem może być nazwania nowej wersji "beta", co całkowicie wytłumaczy nie tylko brak instrukcji, ale także ewentualne niedoróbki :>

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

ale dlaczego ty wirus musis byc taki agresywny i napastliwy, masz jakies uwagi to mozna je chyba wypowiedziec w innym tonie, przeciez autor nie pisze tego programu, zeby celowo wprowadzic cie w blad i okrasc, przynajmniej narazie nie ma powodow, zeby tak sadzic??, dlatego ja np nie moglbym niczego sprzedawac, ani programow ani szkolen ani chyba nawet biletow w kinie, "nie podoba sie to wyp** laj, nie uzywaj, nie kupuj, w du** mam te twoje marne grosze, h**j z toba " to pierwsze zdanie jakie przychodzi mi na mysl, gdybym mial doczynienia z taka nieuzasadniona agresja ;), podziwiam wszystkich ludzi ktorzy zachowuja spokoj w kazdej sytuacji :) sorry za offtopa

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Jaki agresywny i napastliwy...??? Czy to nie jest czasem z Twojej strony jakaś projekcja?

A żeby było w temacie... powiem jeszcze, że ta instrukcja obsługi, to raczej opis przycisków; nie ma tam istotnych informacji jak co działa. Np. jest opis: Przycisk włącz / wyłącz rysowanie strzałek na wykresie, ale jak te szczałki rysować, to czort jedyny znajet... Mnie nie jest akurat to potrzebne, ale lubię wiedzieć ;) Albo np. Poziom aktywacji funkcji BE; wypadałoby chociaż napisać, czy podaje się tam kurs czy np. odległość w pipsach.

Niestety, pisanie instrukcji jest jedną z trudniejszych rzeczy. Widać to zresztą wszędzie - spróbuj zrozumieć instrukcję np. składania niektórych mebli ;)

ODPOWIEDZ