Wracając do tematu, jesli ma to byc rachunek real to zalecal bym tutejszego brokera w związku z pitem ( trzeba myśleć przyszlosciowo

Zrobienie tego samemu to 5min - są programy wyliczające i podające dokładne dane te same co broker, a zgadzając się na np 2USD więcej za lota, bo nie chce nam się zrobić samemu PIT, to już lenistwo i brak ekonomicznego myślenia, bo różnica nawet dla kogoś kto robi ledwie 10lotów miesięcznie (tylko po co wtedy ECN?) to już prawie 1000zł rocznie.Ink. pisze:naprawdę dziwny z ciebie czlowiek zzw innym wątku na temat podatku zapierasz sie rękoma i nogami ze podatek ten powiększy spread o 0,5 lub 1 pips i to bedzie koszmar uniemozliwiajacy trading wręcz zwiększony spread doprowadzi do upadku FX, tutaj znów piszesz czy spread 1 czy 1,5 to juz pikus i ma małe znaczenie, a najważniejszym koszmarem są poślizgi zabierajace 30 pips w ciagu roku i mnożysz to razy 10 lat, kompletnie nie rozumiem twojego sposobu myślenia i brak konsekwencji
Wracając do tematu, jesli ma to byc rachunek real to zalecal bym tutejszego brokera w związku z pitem ( trzeba myśleć przyszlosciowo), np Bzwbk lub alior, kwestia wyboru platformy a to juz najlepiej sprawdzić na demo która nam bardziej przypada do gustu
Ink. pisze:Opony w samochodzie tez możesz wymienić samemuto tez lenistwo czy brak ekonomicznego myślenia ?
Przede wszystkim to nawet nie znasz autora tematu i nie wiesz jakim sposobem będzie grał, jakim kapitałem więc wyliczenia zupełnie nie trafione, druga sprawa zarzucasz różnice do 5 USD na prowizji a ja w prost podalem przyklady brokerów czyli BZWBK i Alior, więc zamiast siac propagandę w postaci 15k mogłeś wykorzystać prawdziwą różnice a ta nie wydaje mi sie aż tak wielka między innymi brokerami a tymi, dziwi mnie to szczegolnie u osoby zajmującej sie portalami o brokerach ktora powinna posiadać takie daneAkhh pisze:Wybierając tę najtańszą opcję i oszczędzając te 5USD na locie i robiąc około 1000lotów rocznie mamy 15 000zł. Mówię tutaj o kimś grającym daytrading i szukającym ECNa
Wcześniej pisałes że rożnica może nas wynieść 1000 usd a pit za pare k? czyż to sie nie pokrywa?Akhh pisze:A za maksymalnie kilka k ktoś nam PIT zrobi.
Alior - Wartość obrotów - do 80 000 000,00 PLN 0,0045% wartości transakcji czy to nie jest 4,5 USD przy transkacji na usd? no chyba że mnożą to x 2 jak w BZ to wtedy będzie 9 a ponad 80kk obrotu 8 a ty piszesz ponad 10 ? propaganda znow ?:pAkhh pisze:Bardzo proszę - LMAX koszt 5usd lub 4,5usd(umowa z IB) za lota - polskie ECNy ponad 10USD. (prowizja za otwarcie i zamknięcie)
Jaka wchodzi różnica? Ano większa niż 5USD
Ink. pisze:Alior - Wartość obrotów - do 80 000 000,00 PLN 0,0045% wartości transakcji czy to nie jest 4,5 USD przy transkacji na usd? no chyba że mnożą to x 2 jak w BZ to wtedy będzie 9 a ponad 80kk obrotu 8 a ty piszesz ponad 10 ? propaganda znow ?:pAkhh pisze:Bardzo proszę - LMAX koszt 5usd lub 4,5usd(umowa z IB) za lota - polskie ECNy ponad 10USD. (prowizja za otwarcie i zamknięcie)
Jaka wchodzi różnica? Ano większa niż 5USD
A tu masz jeszcze punkt jak wejdziesz z dużym kapitałem czyli prowizja jeszcze niższa![]()
- Istnieje możliwość negocjowania indywidualnych stawek opłat i prowizji.
A jak ta prowizja wygląda u innych brokerów których polecasz?
To czy autor chce grać na ECN czy MM to już jego indywidualny wybór i nie nam osądzać czy jest to głupie czy nie ponieważ nie znamy jego sposobu gry i nie wiemy czy skalpuje i czy w ogole beda go ruszać poślizgi natomiast aby głównym argumentem była prowizja najpierw sam autor musi sie wypowiedziec jak często zawiera transakcje i czy robi 1000 lotów rocznie