klimokrates pisze:Omawiasz M5 więc do tego się odnoszę, chorągiewka i trójkąt są formacjami kontynuacji trendu a RGR odwrócenia trendu, mówisz o dwóch różnych rzeczach.Mpapiez pisze:
Co do trójkąta - z całym szacunkiem - a co jeżeli ci wyjdzie dołem ? Poza tym chorągiewka powstaje przy nagłych wzrostach, a to dość powolny wzrost był.
Zacznijmy od tego że pojęcie trójkątów jest bardzo szerokie. To równie dobrze mógłby być książkowo klin zwyżkujący.
Jasne że to o czym ty piszesz to formacje kontynuacji trendu - ale te formacje mają to do siebie, że jak nie wyjdą tak jak wyjść powinny, to dają zupełnie odwrotny efekt.
Trójkąt pokazałem tylko dlatego, że jest możliwość tego, że wykres wyjdzie jego dołem, co jest zaprzeczeniem kontynuacji trendu. Wyjście dołem potwierdza RGR,a uzupełnia wcześniejsze sygnały o których pisałem itd.
Można o tym wiele mówić.
W sumie dalej nie odpowiedziałeś sobie na pytanie. Co się dzieje, jeżeli przy trójkącie jako "formacja kontynuacji trendu" wykres wyjdzie dołem, a nie górą ? To samo dotyczy formacji flagi jak i różnej maści chorągiewek.
Ps. Patrz co się teraz dzieje na wykresie. Zwłaszcza H1. Jak się nic nie zmieni, to mamy gwiazdę, szpulkę i engulfinga.
Ja to czytam tak: Spadek - niepewność - potwierdzenie ?