Uważam że rynek jest tak rozproszony i kapitał wymagany do ruszenia rynkiem jest tak wielki że tzw "zmylki" "FBO" są tylko w naszych głowach, tak jak cała AT i jej działanie, po prostu cena idzie w kierunku w którym zleceń jest więcejWirus pisze:Wybacz, że odpowiem pytaniem na pytanie: a czy Ty uważasz, że forex jest niezależny i samorządny?
Jak wykorzystać statystykę?
Re: Jak wykorzystać statystykę?
Dokładnie, żadne czary mary tylko relacja podaży i popytu.Ink. pisze:
Uważam że rynek jest tak rozproszony i kapitał wymagany do ruszenia rynkiem jest tak wielki że tzw "zmylki" "FBO" są tylko w naszych głowach, tak jak cała AT i jej działanie, po prostu cena idzie w kierunku w którym zleceń jest więcej
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Panowie - prosiłem 

To ja może rozwinę wypowiedź Wirusa: Czemu uważasz, że założenia masz dobre? 65% skuteczność przy RR=0,5 to można pewnie osiągnąć losowymi wejściami.leszczu pisze:-każde błędne określenie przeze mnie kierunku (czyli pozostałe 30-35% przypadków) wiąże się z podwójną stratą tego co mogę zarobić (to oczywiście tyczy się forexu)
"Jak wykorzystać statystykę?" - na razie nijak, statystycznie to nie działa

Dlatego pytam, czy można zrobić, żeby działało 

Zobacz ja często cena waha się te 20 pipsów, jeśli często to tam szukaj potencjalnego miejsca wejścia. Wtedy i RR wzrośnie i SL się zmniejszy, oczywiście zakładając statystyczną powtarzalność wychylenia o te 20 pips.leszczu pisze:Zakładam, że jestem w stanie w 65-70% przypadków określić w którym kierunku podąży cena, ale oczywiście są pewne przeszkody:
-nie wiem jak to długo potrwa zanim osiągnie dany poziom (może 5 min a może 8h)
-każde błędne określenie przeze mnie kierunku (czyli pozostałe 30-35% przypadków) wiąże się z podwójną stratą tego co mogę zarobić (to oczywiście tyczy się forexu)
-zanim cena osiągnie założony poziom może się wahać ale nigdy nie więcej niż dwukrotność założonego poziomu - np. określam, że cena spadnie 10 pips, ale zanim spadnie te 10 pips może wahać się max 20 pips w drugą stronę
Pytanie do Was - jaka może być potencjalna strategia - pod pojęciem strategii rozumiem MM, dobór instrumentu (np. opcje) itd, itp.
Jakieś pomysły?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
brother pisze: Zobacz ja często cena waha się te 20 pipsów, jeśli często to tam szukaj potencjalnego miejsca wejścia. Wtedy i RR wzrośnie i SL się zmniejszy, oczywiście zakładając statystyczną powtarzalność wychylenia o te 20 pips.
Tak, też o tym myślałem.
Dziękuję za radę

Według mojej wiedzy, prawdziwy kapitał już się wyniósł z foreksu. Dużo łatwiej jest ruszyć rynkiem; poza tym do tego nie trzeba kapitału, tylko pismaków, a ci łykają teraz każdą, nawet najmniej ważną bzdurę i robią z niej hit dnia. Do tego jest coraz więcej "leszczy", którzy są podatni i na takie informacje, i na "sygnały" dochodzące z wykresu. Stwierdzenie, że "cena idzie w kierunku w którym zleceń jest więcej" potwierdza "teorię spiskową", ponieważ te zlecenia skądś się biorą, są stawiane na jakiejś podstawie. Moim zdaniem właśnie celem załadowania potencjału. Rządzi nastrój, emocje, a reszta jest tylko kosekwencją umiejętnego posługiwania się tymi narzędziamiInk. pisze:Uważam że rynek jest tak rozproszony i kapitał wymagany do ruszenia rynkiem jest tak wielki że tzw "zmylki" "FBO" są tylko w naszych głowach, tak jak cała AT i jej działanie, po prostu cena idzie w kierunku w którym zleceń jest więcej

Wchodzić dopiero jak cena spadnie te 20 pipsów, czyli zmienić systemleszczu pisze:Dlatego pytam, czy można zrobić, żeby działało

Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
-
- Pasjonat
Przeglądać wszystkie TF i porównywać je między sobą. Osobiście tak robię stosując dywerygencję, dosyć precyzyjne wejścia i wyjścia.leszczu pisze:Zakładam, że jestem w stanie w 65-70% przypadków określić w którym kierunku podąży cena, ale oczywiście są pewne przeszkody:
-każde błędne określenie przeze mnie kierunku (czyli pozostałe 30-35% przypadków) wiąże się z podwójną stratą tego co mogę zarobić (to oczywiście tyczy się forexu)
-zanim cena osiągnie założony poziom może się wahać ale nigdy nie więcej niż dwukrotność założonego poziomu - np. określam, że cena spadnie 10 pips, ale zanim spadnie te 10 pips może wahać się max 20 pips w drugą stronę
Pytanie do Was - jaka może być potencjalna strategia - pod pojęciem strategii rozumiem MM, dobór instrumentu (np. opcje) itd, itp.
Jakieś pomysły?
Nie bardzo - bo taka statystyka wynika już z pewnego zestawienia technicznego.krystian74 pisze:Przeglądać wszystkie TF i porównywać je między sobą. Osobiście tak robię stosując dywerygencję, dosyć precyzyjne wejścia i wyjścia.leszczu pisze:Zakładam, że jestem w stanie w 65-70% przypadków określić w którym kierunku podąży cena, ale oczywiście są pewne przeszkody:
Jakieś pomysły?
-- Dodano: śr 24-10-2012, 19:38 --
Mam pytanie z innej paki - w przypadku opcji call to to samo co buy na spocie a put to sell a co oznacza jeśli przy opcji call i put mam do wyboru buy i sell? Jaki to jest wariant sell dla opcji call?