Price Action - Asmodeus8 Journal
- Dareczekart
- Pasjonat
Re: Price Action - Asmodeus8 Journal
Dziękuję Wszystkim za pomoc , jednak nadal nie znalazłem tego czego szukam. Wkleiłem ściągnięty MM w Mt4 jednak coś było z nim .... wieszał mi mt4.
Altmer- odpowiedź na twoje pytanie.. no cóż ten dziennik jest dla mnie szczególny , szkoda że właściciel już do niego nie zagląda, oj wielka szkoda.
Altmer- odpowiedź na twoje pytanie.. no cóż ten dziennik jest dla mnie szczególny , szkoda że właściciel już do niego nie zagląda, oj wielka szkoda.
-
- Gaduła
Nit nie daje żadnych propozycji wejścia ?? Zbyszek - jak gra ??
Ciekawe co się dzieje z Asmodeus ??
Na pytanie o Asmo nie mogę udzielić odpowiedzi.kluczyk1234 pisze:Nit nie daje żadnych propozycji wejścia ?? Zbyszek - jak gra ??
Odnotowałem tylko, że jego forexownia przestała istnieć.
Odnośnie swoich własnych forexowych ćwiczeń nagrałem kolejny filmik.
Z założenia miał być maksymalnie uczciwy intelektualnie.
http://www.youtube.com/watch?v=wRtK0qdllKM
-
- Gaduła
Miejmy nadzieję, że żyje i nie zbankrutował.
Cześć.
Co sądzicie o pozycji short na EUR/CAD. Ja zaryzykuję.
Co sądzicie o pozycji short na EUR/CAD. Ja zaryzykuję.
-
- Gaduła
Eur/Cad to prawie to samo co Eur/Gbp , tak w dłuższej perspektywie. Mocna korelacja.
EUR/CAD - uff pare pipsów do przodu. Pozdrawiam forumowiczów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
A co sądzicie o spadku na kablu (gbp/usd) - odbicie od linie trendu spadkowego na Daily. Można wejść na niższym tF ??
-
- Gaduła
Co sądzicie na nadchodzący tydzień, o takich propozycjach:
1.USD/JPY - SELL - Daily - Engulfing, można poczekać na korektę formacji, bo trochę duża jest.
2.EUR/GBP - BUY - Daily - Pin bar, odbicie od lini trendu, przeszkadz świeca tygodniowa Engalfing w dół.
3.EUR/JPY - mały spadek do lini trendu.
4.CAD/JPY - SELL, podwójny pin bar na wykresie tygodniowym, odbicie od lini trendu spadkowego - dodatkowo na daily engalfing w dół, sugerujący, że to już teraz.
5.Mój faworyt - AUD/JPY - SELL, opór, spadkowy engulfing, taki jakby pin bar prospadkowy na tygodniowym.
Dużo engulfingów,są dosyć duże w większości przypadków, myślę, że możńa poczekać na np. 50% korekty i wtedy wchodzić.
Co sądzicie ?
1.USD/JPY - SELL - Daily - Engulfing, można poczekać na korektę formacji, bo trochę duża jest.
2.EUR/GBP - BUY - Daily - Pin bar, odbicie od lini trendu, przeszkadz świeca tygodniowa Engalfing w dół.
3.EUR/JPY - mały spadek do lini trendu.
4.CAD/JPY - SELL, podwójny pin bar na wykresie tygodniowym, odbicie od lini trendu spadkowego - dodatkowo na daily engalfing w dół, sugerujący, że to już teraz.
5.Mój faworyt - AUD/JPY - SELL, opór, spadkowy engulfing, taki jakby pin bar prospadkowy na tygodniowym.
Dużo engulfingów,są dosyć duże w większości przypadków, myślę, że możńa poczekać na np. 50% korekty i wtedy wchodzić.
Co sądzicie ?
Sądzę, że jakbyś niewiele znaczący "engulfing" zamienił na konkretne formacje świecowe, to zobaczyłbyś na wykresach zupełnie co innegokluczyk1234 pisze:Co sądzicie ?

Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592