80 tys zl

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: 80 tys zl

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

green7 pisze:Kto Ci takich głupot naopowiadał ? O zleceniach stop nie słyszałeś ?
Załączam obrazek z rzeczonego eventu.
green7 pisze:Taaa... ja sam mam zobaczyć kiedy Ty grałeś ? Wyglądam na wróżbitę? Historię w terminalu Ci ukradli, że nie wiesz ?
Dajesz przykład kiedy grałeś a ja mówię, że tam nie widzę, żadnych większych ruchów.
Gdzie miałeś te duże wahania 02.08 .... Chodzi Ci o 2gi sierpień ? Ja tam widzę "na oko" max ze 30 pispów w ciągu minuty. To jest to "duże" ?
Przepraszam bardzo, ale najpierw należało by się przyznać do błędu.
Widać, iż nie masz/miałeś zamiaru prowadzić rzeczowej dyskusji tylko po prostu udowodnić mi swoją rację.
Odnosisz się do mnie jak do dziecka wyrażeniem "O zleceniach stop nie słyszałeś ? ".
green7 pisze:Obrazek
Po lewej XTB, po prawej ECN a konkretnie Dukas.
Widzisz tu gdzieś brak płynności, który mógłby spowodować niezrealizowanie stopa ?
Bo ja widzę. Przyjrzyj się świeczkom w XTB.
Widać wyraźnie, iż wykres XTB jest gorszy, płynność jest gorsza, natomiast nie wiem za bardzo jaki to ma związek, bo na wta XTB bez względu na płynność i tak S/L jest gwarantowany, a na ECN-ie pomimo płynności na szybkim ruchu i tak S/L nie zrealizuje się zgodnie z nim, i pomimo płynności luka w realizacji S/L-a była by większa niż 1-2pipsy, gdyż nie tylko płynność odgrywa tutaj znaczenie, ale także "możliwości techniczne" i tak tutaj w te min. kilka-kilkaset milisekund spowodowałoby min. 15 pipsów różnicy.
green7 pisze:
ForexTig3r pisze:I proszę nie rzucaj tymi pojęciami i nie udowadniaj mi iż jest głąb, bo wyraźnie taki masz cel
Pytałem o coś konkretnie. Potrafisz na to odpowiedzieć czy nie ? Znowu zaczynasz z osobistymi wycieczkami. Pytanie było proste. Powtórzyć ?
To ja widać muszę Tobie powtórzyć na co to była odpowiedź.
green7 pisze:Nie raz grałeś na danych to znaczy ile razy ? W tym Ile na NFP ?
Gdzie miałeś te duże wahania 02.08 .... Chodzi Ci o 2gi sierpień ? Ja tam widzę "na oko" max ze 30 pispów w ciągu minuty. To jest to "duże" ?
Nie będę liczył, jednak wystarczająco dużo. Policz sobie ile ich było przez okres od września ubiegłego roku i mniej więcej 3/4 z tego. Tylko EURUSD. Od czego to skrót NFP?
green7 pisze:
ForexTig3r pisze:Może tak jest, ale nie potrzebuję wiedzieć nawet co znaczy słowo "Forex", abym wiedział iż nigdy S/L nie zrealizowało mi się po cenie innej niż ustawiona i to nie jest powód, abyś robił ze mnie zwolennika XTB,
green7 pisze:Przyjmij w końcu do wiadomości, że na świecie jest wiele rzeczy, które jeszcze Tobie się nie przytrafiły. Co nie znaczy, że nie istnieją. Jest takie powiedzenie: "jak Ci 2 osoby mówią, że jesteś pijany - przestań pić. Jak Ci 3 osoby mówią, że jesteś pijany - idź do domu.".
Tu Ci znacznie więcej osób mówi, że nawaliłeś się 3 *dpy i bredzisz, ale wciąż to do Ciebie nie dociera....
I nie robię z Ciebie zwolennika XTB - bo taka sama sytuacja ma miejsce u większości MM. Baa ... co do XTB to mam znaczny sentyment i bardzo ich lubię :) Z różnych powodów, niektóre pewnie byś znał gdybyś nie był forumowym oseskiem.
Powiedz proszę w którym momencie napisałem/stwierdziłem, iż nie mogą mi się przytrafić rzeczy, które do tej pory mi się nie przytrafiły, czy choćby nie spodziewam się ich??
Liczę się z tym wyobraź sobie (o czym napisałem), ale nawet jeśli coś takiego będzie miało miejsce, będzie to incydentalne to nijak ma się do modelu ECN, gdzie poślizgi na S/L-ach i problemy z dostępnością waluty jest czymś absolutnie zwyczajnym i naturalnym (bardzo częstym, nie incydentalnym).
daromanchester pisze:Green7 może mu to przetłumaczy
Bo jak nie to już nie wiem....

http://www.xtb.pl/nowosci-w-xtb/113756
http://www.equitymagazine.pl/wywiad-z-green7/
Z grzeczności gratuluję Ci green7.
green7 pisze:G: W sumie to, że wystartowałem było dziełem przypadku. Nie brałem udziału we wcześniejszych edycjach, tegoroczną również zamierzałem „odpuścić” zniechęcony komentarzami w Internecie.[...]
ajrzałem na stronę konkursu i zachęciła mnie prezentacja wyników rywalizacji na bieżąco. Uwiarygodniło to dla mnie całą „imprezę” i postanowiłem spróbować.
Jak wynika z wywiadu green7 był wcześniej uprzedzony do brokera.
Zarzucał mu nierzetelność i to na podstawie komentarzy z internetu.
Tematyka linków nie ma za wiele wspólnego z poruszanymi tutaj tematami.
Wyjaśnij mi więc daromanchester co konkretnie podane przez Ciebie linki miałyby mi "przetłumaczyć"??
Jak rozumiem to iż mam uznać totalną wyższość rozmówcy nade mną i bez żadnych zbędnych słów mam się zamknąć bom głąb?
---------------
Abstrahując od powyższej mało konkretnej i rzeczowej dyskusji na temat tego "kto ma rację" (kto jest guru, a kto głąb, a raczej tłumaczenie iż jestem głąbem)...
Przetestowałem specjalnie na potrzeby tej dyskusji serwer wtc ze zmiennym spreadem z wynikiem takim, iż na 10 otwarć za każdym razem było requote (informacja o otwarciu pozycji po cenie innej niż widoczna w momencie jej otwierania, jednak /jak zawsze/ jest możliwość akceptacji jak i anulowania otwarcia takiej pozycji).
Jak domyślam się z tego powodu jest taka nagonka na brokera, bo to jest oszustwo (czego nie zaprzeczam). Zakładam w tym momencie, iż tam ten S/L również może się nie realizować z ustawieniem.

Jednakże, to nie przeczy niczemu co powiedziałem na temat plusów tego modelu jak tego iż uznałem go za bezpieczniejszy (Zawsze są zapytania/potwierdzenia).
Na innym serwerze ze stałym (gorszym) spreadem, nie ma takiego problemu.
Usprawiedliwieniem tych requotów rzuca się samo przez się - są chyba zbyt korzystne z porównaniem do spreadu stałego (jak widać nie mają najlepszych dostarczycieli płynności, a wychodzi lepiej niż na ECN FxPro nie wliczając prowizji!, co po reqocie i tak daje często lepszy wynik niż spread + prowizja na ECN), technicznie kwotowania na zmiennym spreadzie leży.

Mam duże obiekcje do osób, które prowadziły ze mną tę całą dyskusję, "przetłumaczania" w sposób tak mało profesjonalny.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

ForexTig3r pisze: green7 pisze:Taaa... ja sam mam zobaczyć kiedy Ty grałeś ? Wyglądam na wróżbitę? Historię w terminalu Ci ukradli, że nie wiesz ?
Dajesz przykład kiedy grałeś a ja mówię, że tam nie widzę, żadnych większych ruchów.

Przepraszam bardzo, ale najpierw należało by się przyznać do błędu.
Widać, iż nie masz/miałeś zamiaru prowadzić rzeczowej dyskusji tylko po prostu udowodnić mi swoją rację.
Odnosisz się do mnie jak do dziecka wyrażeniem "O zleceniach stop nie słyszałeś ? ".
Do błędu ? Jakiego błędu ? Napisałem, że jak widać, że nie widziałem rzeczonego dnia o określonej żadnych większych ruchów, i na "oko" oceniam je na 30 pispsów.
Pomyliłem się ? Załączam obrazek z zaznaczoną maksymalną świeczką z tej godziny, u góry po lewej widać lo i hi.
m1.png
Fakt ! moje nie młode już oko pomyliło się o 8 pipsów. Olbrzymia różnica prawda ? Zmienia Ci to jakoś sens mojej wypowiedzi? Bo jak dla mnie nie bardzo: dużych ruchów nie było.

Oczywiście, że odnoszę się do Ciebie jak do dziecka: sam sobie na to zasłużyłeś, bo co post to bzdurne argumenty. I jak widzę wrzucenie wykresu z badtickami jako próba udowodnienia wyższości brokera MM nad ECN to jeszcze nie apogeum Twoich możliwości.

ForexTig3r pisze:Widać wyraźnie, iż wykres XTB jest gorszy, płynność jest gorsza, natomiast nie wiem za bardzo jaki to ma związek, bo na wta XTB bez względu na płynność i tak S/L jest gwarantowany, a na ECN-ie pomimo płynności na szybkim ruchu i tak S/L nie zrealizuje się zgodnie z nim, i pomimo płynności luka w realizacji S/L-a była by większa niż 1-2pipsy, gdyż nie tylko płynność odgrywa tutaj znaczenie, ale także "możliwości techniczne" i tak tutaj w te min. kilka-kilkaset milisekund spowodowałoby min. 15 pipsów różnicy.
Dziecko drogie. Powiem tak: bredzisz. Broker MM nie ma czegoś takiego jak płynność: bo to on jest drugą stroną transakcji. Ciężko tu więc mówić o płynności: raczej o tym, czy broker będzie miał ochotę zawrzeć z Tobą transakcję czy nie. To po pierwsze.

Po drugie: S/L nie jest gwarantowany u brokerów MM - pokaż mi takiego a zaraz znajdzie się paru, którzy chętnie go "oskubią". Przecież to oczywiste - może jak pomyślisz to kiedyś sam do tego dojdziesz na jakiej zasadzie.
To generalna reguła: oczywiście znajdą się tu wyjątki: ale za gwarancję SL'a będziesz musiał zapłacić. Albo wyższym spreadem na co dzień, albo dodatkowo wyższym (o kilka pipsów) wtedy jeśli chcesz mieć gwarancję SL'a. Znam takich wyjątków ze 4-5 ale nie polecam .....

Po trzecie: oczywiście przytaczasz kolejne argumenty, które pasują do Twojej teorii. Oczywiste, jest, że SL może u brokera ECN "przeskoczyć" Twoją cenę. Nawet o te 15 pipsów jak piszesz. Ale, że tak zapytam w jakiej odległości od ceny rynkowej mogłeś w omawianym zdarzeniu umieścić SL w XTB ? Jakoś zapomniałeś o tym wspomnieć co ? To ja Ci przypomnę. XTB przed publikacją danych minimalny poziom SL podnosi 10cio krotnie. Czyli Twój "gwarantowany" SL mogłeś mieć umieszczony 50 pipsów poniżej ..... To co lepsze: przeskoczenie o parę pipsów SL, który możesz umieścić dowolnie blisko ceny, czy zaliczenie "gwarantowanego" SL'a 50 pipsów ? Przy czym "gwarancja" bardzo łatwo mogłaby okazać się "wirtualna" w sytuacji gdy cena przeskoczyłaby sporo Twój SL.

Po czwarte: to co piszesz o opóźnianiach na ECNie to skąd wytrzasnąłeś ? Jak dla mnie to totalne brednie. Jeśli masz zlecenie stop to jest ono po stronie serwera. Jeśli na ECNie są chętni do zawierania transakcji a widać to po tym jak zachowuje się cena - to zlecenia są realizowane zgodnie z tym jak pojawiają się w order book'u. I jest coś takiego jak kolejność realizacji zleceń. Na różnych platformach mogą tu być różne zasady, różne zlecenia, triggery itd : ale generalnie bid i ask to najlepsze aktualnie ceny z "góry" orderbooka: czekające na realizację. Jeśli więc była płynność, cena nie spadała gwałtownie, widzisz aktualne ceny i wolumen ofert to znaczy to, że zlecenia SL zostały już bez problemu zrealizowane lub to właśnie one kształtują aktualną cenę. I nie ma tu, żadnych "opóźnień" bo ważna jest kolejność napływania zleceń (a przecież stop wysyłasz wcześniej).
Reasumując: jeśli cena nie przeskakiwała nagle po kilka, kilkanaście pipsów to SL'e były bez problemu realizowane (pomijam przypadek zleceń o bardzo dużych wolumenach - to raczej inna skala niż na naszym forum)

Po piąte: jeśli już wspomniałeś o "milisekundach" i czasie realizacji to: czas wysłania zlecenia do XTB to nie mniej niż około 350-400 ms. Czas realizacji zlecenia w XTB może wynosić do 3 minut. Przy czym regulamin XTB mówi o ile pamiętam, że "dołożą starań" by realizacja była nie dłuższa niż 90 sekund. Błyskawica co ? Dla porównania z ECNem: LMAX (akurat oni publikują statystyki) ma średni czas realizacji zlecenia na poziomie 3-4 ms. Czyli bagatela tak 100 razy szybciej ..... Wydajność LMAX'a w testach osiągała bodaj 6 mln transakcji na sekundę. Dla porównania: autorski system na naszej GPW ma wydajność 300 paru transakcji na sekundę. A serwer mt4 ? Brak danych: ale podejrzewam, że sporo mniejszą. Pomijając już sytuację gdy jesteś pod opieką DD.

ForexTig3r pisze: green7 pisze:Nie raz grałeś na danych to znaczy ile razy ? W tym Ile na NFP ?

Nie będę liczył, jednak wystarczająco dużo. Policz sobie ile ich było przez okres od września ubiegłego roku i mniej więcej 3/4 z tego. Tylko EURUSD. Od czego to skrót NFP?
No jeśli nie wiesz co to NFP to sorry... o czym my w ogóle dyskutujemy ? Grałeś na danych a skrótu NFP nie znasz ? Dziwne ...... A co do ilości transakcji jakie przeprowadziłeś, powstrzymam się od komentarza. Mógłbym coś napisać, ale pewnie i tak byś nie uwierzył.
ForexTig3r pisze:Jak wynika z wywiadu green7 był wcześniej uprzedzony do brokera.
Zarzucał mu nierzetelność i to na podstawie komentarzy z internetu.
No proszę jakoś nie pamiętam bym wypowiadał się o rzetelności brokera. Mówiłem natomiast, że miałem nie brać udziału w konkursie - bo co do tego (a nie brokera) byłem uprzedzony. Gdybyś śledził sytuację jaka miała miejsce w czasie trwania konkursu wiedziałbyś, że obawy się potwierdziły. Mimo, że koniec - końców wygrałem to działy się dziwne rzeczy i co nieco mógłbym o moich (i nie tylko moich) wątpliwościach i spostrzeżeniach opowiedzieć. Ale to już inna historia.
ForexTig3r pisze:Przetestowałem specjalnie na potrzeby tej dyskusji serwer wtc ze zmiennym spreadem z wynikiem takim, iż na 10 otwarć za każdym razem było requote (informacja o otwarciu pozycji po cenie innej niż widoczna w momencie jej otwierania, jednak /jak zawsze/ jest możliwość akceptacji jak i anulowania otwarcia takiej pozycji).
Jak domyślam się z tego powodu jest taka nagonka na brokera, bo to jest oszustwo (czego nie zaprzeczam). Zakładam w tym momencie, iż tam ten S/L również może się nie realizować z ustawieniem.
Acha: czyli koniec końców po długich a ciężkich sam przyznajesz (kolejny raz), że SL nie jest gwarantowany. Interesujące .....
ForexTig3r pisze:Mam duże obiekcje do osób, które prowadziły ze mną tę całą dyskusję, "przetłumaczania" w sposób tak mało profesjonalny.
Pretensje to miej do siebie samego. Po Twoich wypowiedziach widać, że wielkiego doświadczenia nie masz, a zachowujesz się tak jakbyś widział wszystko na 100% i nie dociera do Ciebie gdy ktoś mówi, że niektóre rzeczy mają się inaczej niż myślisz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Green7 zniszczyłeś chłopaka :D

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

widze nastepny madry ktory woli miec racje niz sie nauczyc :)
green7 pisze:Gdybyś śledził sytuację jaka miała miejsce w czasie trwania konkursu wiedziałbyś, że obawy się potwierdziły.
co on mogl sledzic jak to bylo 2 lata temu a on wtedy nie slyszal nawet jeszcze slowa 'forex'

ForexTig3r mam dla ciebie propozycje:
zaloz sobie konto w XTB bo przeciez maja gwarantowany SL
w piatek tuz przed zamknieciem rynkow otworz dwie pozycje - jedna BUY druga SELL...najwieksze pozycje jakie tylko mozesz na pelnej dzwigni...ustaw na obu gwarantowany SL na 5 pipsow...w niedziele wieczorem rynek otworzy sie z luka zalozmy 50 pipsow...na pierwszej pozycji masz strate z gwarantowanego SL=5 pipsow..na drugiej pozycji masz zysk 50p...czyli 45 pipsow na czysto...zero ryzyka...normalnie zloty graal

Obrazek
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

JA mówię o ruchach danego dnia, a Ty mierzysz zasięg jednej świeczki....
Powiem tak: bredzisz. Broker MM nie ma czegoś takiego jak płynność: bo to on jest drugą stroną transakcji. Ciężko tu więc mówić o płynności: raczej o tym, czy broker będzie miał ochotę zawrzeć z Tobą transakcję czy nie. To po pierwsze.
I właśnie dlatego może S/L jest przestrzegany.
Po drugie: S/L nie jest gwarantowany u brokerów MM - pokaż mi takiego a zaraz znajdzie się paru, którzy chętnie go "oskubią". Przecież to oczywiste - może jak pomyślisz to kiedyś sam do tego dojdziesz na jakiej zasadzie.
Pisałem o tym. Odwzajemniają się takim.

Pisałem - podaj mi zlecenia, które były niezrealizowane zgodnie z S/L-em z tego roku skoro jesteś tak bardzo doświadczony, a nawet nie widziałeś o istnieniu więcej niż 1 serwera.
Po trzecie: oczywiście przytaczasz kolejne argumenty, które pasują do Twojej teorii. Oczywiste, jest, że SL może u brokera ECN "przeskoczyć" Twoją cenę. Nawet o te 15 pipsów jak piszesz. Ale, że tak zapytam w jakiej odległości od ceny rynkowej mogłeś w omawianym zdarzeniu umieścić SL w XTB ? Jakoś zapomniałeś o tym wspomnieć co ? To ja Ci przypomnę. XTB przed publikacją danych minimalny poziom SL podnosi 10cio krotnie. Czyli Twój "gwarantowany" SL mogłeś mieć umieszczony 50 pipsów poniżej ..... To co lepsze: przeskoczenie o parę pipsów SL, który możesz umieścić dowolnie blisko ceny, czy zaliczenie "gwarantowanego" SL'a 50 pipsów ? Przy czym "gwarancja" bardzo łatwo mogłaby okazać się "wirtualna" w sytuacji gdy cena przeskoczyłaby sporo Twój SL.
Niestety stwierdzam po raz kolejny, iż nie bardzo używałeś tego brokera w przeciągu ostatniego roku jak i to iż zupełnie nie czytasz tego co piszę - można ustawić przed danymi :!:
Nie ma odstępu 50 pipsów w ustawianym S/L-u. Raz chyba tylko podczas zmiany stóp w tym roku, poza tym jak gra się na danych to się jest przy komputerze (prawda, jakie to logiczne?) i można samemu zamknąć zlecenie ręcznie.
Nie ma w ogóle czego porównywać do ECN-a gdzie zjawisko jest znacznie częstsze niż 1 w roku i to nie tylko na danych :!:
Przy czym "gwarancja" bardzo łatwo mogłaby okazać się "wirtualna" w sytuacji gdy cena przeskoczyłaby sporo Twój SL.
Piszesz o zjawisku domniemanym, czyli sam sobie ułożyłeś tę historię?
Ile to jest "sporo", 100 pipsów?
Acha: czyli koniec końców po długich a ciężkich sam przyznajesz (kolejny raz), że SL nie jest gwarantowany. Interesujące .....
Nie, nie przyznaję. Nadal nie doświadczyłem ani 1 S/L-a zrealizowanego po innej cenie.
Napisałem to na odczepne i jako możliwość iż na innym serwerze tak może być skoro są i reqoty.
Pretensje to miej do siebie samego. Po Twoich wypowiedziach widać, że wielkiego doświadczenia nie masz, a zachowujesz się tak jakbyś widział wszystko na 100% i nie dociera do Ciebie gdy ktoś mówi, że niektóre rzeczy mają się inaczej niż myślisz.
Może masz rację, szkoda tylko iż nie umiesz tego mi udowodnić, trudno abym uwierzył skoro jak piszę mi się nie przydarzył niezrealizowany S/L, a Ty nawet nie umiesz mi takiego pokazać.
Chciałbym się nauczyć, a nie mieć rację, ale faktom nijak ciężko zaprzeczyć, nauka polega na uwierzeniu w zjawiska domniemane.

Zresztą naprawdę trudno prowadzić dyskusję, bo faktem jest również regulamin, o którym piszesz, a w którym to niczego nie gwarantują i podają wartości "oddalone" tzn.: w ramach zabezpieczenia prawnego w razie czego.

Natomiast w praktyce są w porządku. Ty wiesz wiele o rynkach, wiesz o tych najbardziej płynnych, większych itp.
Broker MM to nie rynek a strona transakcji jak pisałeś, czyli z wiedzy fachowej dno, tak?
Ja piszę o praktyce, broker może mi coś zrobić jak będzie miał złe intencje, ale jakoś ma dobre, a gra na ECN-ie niestety jest bardziej niebezpieczna co byś nie pisał.
Temat przerodził się w otwarta wojnę, a jest dość bzdurny i dotyczy bardziej preferencji danego gracza, dlatego...

Proponuję temat zamknąć
model ECN i MM to są dwa zupełnie różne typy brokerów, każdy ma swoje wady i zalety i nie ma sensu dyskutować nad wyższością jednego z nich bo każdy skierowany jest do innego typu klientów, i sposób naszej gry determinuje to ktory broker będzie dla nas lepszy a nie teoria
1-Jeżeli wybieramy brokera MM // nie twierdzę że jest broker MM zły/// to chcemy wiedzieć czy ten broker gra przeciwko swoim klientom.Tylko tyle.
2-Jeżeli wybieramy brokera ECN -STP to to samo chcemy wiedzieć.Koniec.
3-Jeżeli ktoś chce jasnych reguł gry i chce mieć pewność że rynek nie przejdzie przez jego zlecenia bez realizacji ,dodatkowo widząc głębokość rynku i chce złożyć zlecenie po PKC bez poślizgów to wybiera NYSE lub CME.//popyt na 4-6 miliardów $ odbudowuje się 8-10 sekund///
4-Jeżeli wybieramy brokera ECN to tylko prawdziwego.

seba pisze:widze nastepny madry ktory woli miec racje niz sie nauczyc :)
green7 pisze:Gdybyś śledził sytuację jaka miała miejsce w czasie trwania konkursu wiedziałbyś, że obawy się potwierdziły.
co on mogl sledzic jak to bylo 2 lata temu a on wtedy nie slyszal nawet jeszcze slowa 'forex'
Oszczedzil bys sobie tych zlosliwosci, bo i nie grajac mozna uslyszec to slowo.
"A to co było a nie jest..." raczej ma większe zastosowanie do doświadczenia tego co było kiedyś w tym wypadku.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 19:31 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

ForexTig3r pisze:JA mówię o ruchach danego dnia, a Ty mierzysz zasięg jednej świeczki....
Człowieku: mówimy o ruchach które mogą spowodować przeskoczenie SL i to w sytuacji gdy były ogłaszane dane.
Więc co ma do tego dzienny zasięg ? Zastanów się trochę i ogarnij ...
ForexTig3r pisze:Pisałem - podaj mi zlecenia, które były niezrealizowane zgodnie z S/L-em z tego roku skoro jesteś tak bardzo doświadczony, a nawet nie widziałeś o istnieniu więcej niż 1 serwera.
I co niby mam Ci podać ? Tickety transakcji ? Zrzuty ekranowe ? Przecież skoro nie wierzysz mi na słowo to co one zmienią ?
Po drugie: powiedz mi na podstawie czegóż to wysnułeś wniosek, że niby nie wiem o istnieniu więcej niż jednego serwera ?
ForexTig3r pisze:Nie ma odstępu 50 pipsów w ustawianym S/L-u. Raz chyba tylko podczas zmiany stóp w tym roku, poza tym jak gra się na danych to się jest przy komputerze (prawda, jakie to logiczne?) i można samemu zamknąć zlecenie ręcznie.
Prawda: to zupełnie nie logiczne:) Sam sobie przeczysz: w jednym zdaniu piszesz, że nie ma odstępu 50 pipsów przy ustawianym SL'u a zaraz potem stwierdzasz, że może jednak taki odstęp Ci się zdarzył. Jeśli więc Ci się zdarzył taki przypadek to pierwsza część zdania jest nieprawdziwa.

ForexTig3r pisze:Nie, nie przyznaję. Nadal nie doświadczyłem ani 1 S/L-a zrealizowanego po innej cenie.
Napisałem to na odczepne i jako możliwość iż na innym serwerze tak może być skoro są i reqoty.
Acha ... czyli na odczepne przyznałeś mi rację, ale tak nie do końca w to wierzysz bo Tobie się nie zdarzyło .... Ta Twoja logika .....
Serwery nie mają tu nic do gadania - ja bardziej mówię o ogólnych zasadach u brokerów MM a nie o konkretnym serwerze. Poza tym jeśli to znaczenie w tym wypadku ma rodzaj konta jaki masz u brokera a nie serwer.

No i tu też może leżeć pies pogrzebany, bo rodzajów kont się namnożyło - na każdym mogą być inne warunki a Ty w sumie nie potrafiłeś określić jakiego używasz. Testy na zmiennym spreadzie sugerowałyby konto STP ale nie sądzę, byś płacił prowizje od transakcji ....
ForexTig3r pisze:Broker MM to nie rynek a strona transakcji jak pisałeś, czyli z wiedzy fachowej dno, tak?
Ja piszę o praktyce, broker może mi coś zrobić jak będzie miał złe intencje, ale jakoś ma dobre,
Poczekaj aż zaczniesz zarabiać, dostaniesz się pod DD i będziesz czekał parę minut na otwarcie transakcji.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

green7 pisze:I co niby mam Ci podać ? Tickety transakcji ? Zrzuty ekranowe ? Przecież skoro nie wierzysz mi na słowo to co one zmienią ? Po drugie: powiedz mi na podstawie czegóż to wysnułeś wniosek, że niby nie wiem o istnieniu więcej niż jednego serwera ?
Zrzut z terminala wystarczy. DataFeed.
green7 pisze:Prawda: to zupełnie nie logiczne:) Sam sobie przeczysz: w jednym zdaniu piszesz, że nie ma odstępu 50 pipsów przy ustawianym SL'u a zaraz potem stwierdzasz, że może jednak taki odstęp Ci się zdarzył. Jeśli więc Ci się zdarzył taki przypadek to pierwsza część zdania jest nieprawdziwa.
Nie ma w odniesieniu "na danych" - regularnie.
green7 pisze:Acha ... czyli na odczepne przyznałeś mi rację, ale tak nie do końca w to wierzysz bo Tobie się nie zdarzyło .... Ta Twoja logika .....
To nie logika, dziwię się iż to Ty nie jesteś stroną chcącą zakończyć dyskusję jako osoba mądrzejsza.
Nawet jeśli to zjawisko nieporównywalnie mniejsze niż na otwartym rynku.
green7 pisze:Serwery nie mają tu nic do gadania - ja bardziej mówię o ogólnych zasadach u brokerów MM a nie o konkretnym serwerze. Poza tym jeśli to znaczenie w tym wypadku ma rodzaj konta jaki masz u brokera a nie serwer.
No i tu też może leżeć pies pogrzebany, bo rodzajów kont się namnożyło - na każdym mogą być inne warunki a Ty w sumie nie potrafiłeś określić jakiego używasz. Testy na zmiennym spreadzie sugerowałyby konto STP ale nie sądzę, byś płacił prowizje od transakcji ....
Broker jest stroną transakcji, a nie rynek ( to jest właśnie fakt, który u przeważającej większości świadczy o niecnych zamiarach) . Formalnie zasady określa regulamin, a ten korzystny raczej nie jest. Mówiąc o zasadach praktycznych to te chyba mogą się różnić u różnych brokerów MM?
Grając na EURUSD i bardziej płynnych parach oraz z większą częstotliwością transakcji bardziej opłaca się spread stały (teoretycznie gorszy), natomiast na mniej płynnych parach spread zmienny.
Konta mam MM, spread stały i zmienny.
Na stałym spreadzie nie ma requote, Ty również mówisz iż requote jest a nie doprecyzujesz.
green7 pisze:Poczekaj aż zaczniesz zarabiać, dostaniesz się pod DD i będziesz czekał parę minut na otwarcie transakcji.
No i dobrze, nie wiem dlaczego to by mi miało tak przeszkadzać, bo jeśli tak będzie to po prostu transakcji nie otworzę, a broker straci klienta.
A zapytania i odpowiedni sposób gry w jakiś sposób zabezpieczają mnie przed stratami, prawda?
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

@autor .. zostalo ci tam jeszcze cos z tego depa? Bo ten gold trzeba juz obserwowac :)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ