green7 pisze:Kto Ci takich głupot naopowiadał ? O zleceniach stop nie słyszałeś ?
Załączam obrazek z rzeczonego eventu.
Przepraszam bardzo, ale najpierw należało by się przyznać do błędu.green7 pisze:Taaa... ja sam mam zobaczyć kiedy Ty grałeś ? Wyglądam na wróżbitę? Historię w terminalu Ci ukradli, że nie wiesz ?
Dajesz przykład kiedy grałeś a ja mówię, że tam nie widzę, żadnych większych ruchów.
Gdzie miałeś te duże wahania 02.08 .... Chodzi Ci o 2gi sierpień ? Ja tam widzę "na oko" max ze 30 pispów w ciągu minuty. To jest to "duże" ?
Widać, iż nie masz/miałeś zamiaru prowadzić rzeczowej dyskusji tylko po prostu udowodnić mi swoją rację.
Odnosisz się do mnie jak do dziecka wyrażeniem "O zleceniach stop nie słyszałeś ? ".
Widać wyraźnie, iż wykres XTB jest gorszy, płynność jest gorsza, natomiast nie wiem za bardzo jaki to ma związek, bo na wta XTB bez względu na płynność i tak S/L jest gwarantowany, a na ECN-ie pomimo płynności na szybkim ruchu i tak S/L nie zrealizuje się zgodnie z nim, i pomimo płynności luka w realizacji S/L-a była by większa niż 1-2pipsy, gdyż nie tylko płynność odgrywa tutaj znaczenie, ale także "możliwości techniczne" i tak tutaj w te min. kilka-kilkaset milisekund spowodowałoby min. 15 pipsów różnicy.green7 pisze:
Po lewej XTB, po prawej ECN a konkretnie Dukas.
Widzisz tu gdzieś brak płynności, który mógłby spowodować niezrealizowanie stopa ?
Bo ja widzę. Przyjrzyj się świeczkom w XTB.
To ja widać muszę Tobie powtórzyć na co to była odpowiedź.green7 pisze:Pytałem o coś konkretnie. Potrafisz na to odpowiedzieć czy nie ? Znowu zaczynasz z osobistymi wycieczkami. Pytanie było proste. Powtórzyć ?ForexTig3r pisze:I proszę nie rzucaj tymi pojęciami i nie udowadniaj mi iż jest głąb, bo wyraźnie taki masz cel
Nie będę liczył, jednak wystarczająco dużo. Policz sobie ile ich było przez okres od września ubiegłego roku i mniej więcej 3/4 z tego. Tylko EURUSD. Od czego to skrót NFP?green7 pisze:Nie raz grałeś na danych to znaczy ile razy ? W tym Ile na NFP ?
Gdzie miałeś te duże wahania 02.08 .... Chodzi Ci o 2gi sierpień ? Ja tam widzę "na oko" max ze 30 pispów w ciągu minuty. To jest to "duże" ?
green7 pisze:ForexTig3r pisze:Może tak jest, ale nie potrzebuję wiedzieć nawet co znaczy słowo "Forex", abym wiedział iż nigdy S/L nie zrealizowało mi się po cenie innej niż ustawiona i to nie jest powód, abyś robił ze mnie zwolennika XTB,
Powiedz proszę w którym momencie napisałem/stwierdziłem, iż nie mogą mi się przytrafić rzeczy, które do tej pory mi się nie przytrafiły, czy choćby nie spodziewam się ich??green7 pisze:Przyjmij w końcu do wiadomości, że na świecie jest wiele rzeczy, które jeszcze Tobie się nie przytrafiły. Co nie znaczy, że nie istnieją. Jest takie powiedzenie: "jak Ci 2 osoby mówią, że jesteś pijany - przestań pić. Jak Ci 3 osoby mówią, że jesteś pijany - idź do domu.".
Tu Ci znacznie więcej osób mówi, że nawaliłeś się 3 *dpy i bredzisz, ale wciąż to do Ciebie nie dociera....
I nie robię z Ciebie zwolennika XTB - bo taka sama sytuacja ma miejsce u większości MM. Baa ... co do XTB to mam znaczny sentyment i bardzo ich lubięZ różnych powodów, niektóre pewnie byś znał gdybyś nie był forumowym oseskiem.
Liczę się z tym wyobraź sobie (o czym napisałem), ale nawet jeśli coś takiego będzie miało miejsce, będzie to incydentalne to nijak ma się do modelu ECN, gdzie poślizgi na S/L-ach i problemy z dostępnością waluty jest czymś absolutnie zwyczajnym i naturalnym (bardzo częstym, nie incydentalnym).
Z grzeczności gratuluję Ci green7.daromanchester pisze:Green7 może mu to przetłumaczy
Bo jak nie to już nie wiem....
http://www.xtb.pl/nowosci-w-xtb/113756
http://www.equitymagazine.pl/wywiad-z-green7/
Jak wynika z wywiadu green7 był wcześniej uprzedzony do brokera.green7 pisze:G: W sumie to, że wystartowałem było dziełem przypadku. Nie brałem udziału we wcześniejszych edycjach, tegoroczną również zamierzałem „odpuścić” zniechęcony komentarzami w Internecie.[...]
ajrzałem na stronę konkursu i zachęciła mnie prezentacja wyników rywalizacji na bieżąco. Uwiarygodniło to dla mnie całą „imprezę” i postanowiłem spróbować.
Zarzucał mu nierzetelność i to na podstawie komentarzy z internetu.
Tematyka linków nie ma za wiele wspólnego z poruszanymi tutaj tematami.
Wyjaśnij mi więc daromanchester co konkretnie podane przez Ciebie linki miałyby mi "przetłumaczyć"??
Jak rozumiem to iż mam uznać totalną wyższość rozmówcy nade mną i bez żadnych zbędnych słów mam się zamknąć bom głąb?
---------------
Abstrahując od powyższej mało konkretnej i rzeczowej dyskusji na temat tego "kto ma rację" (kto jest guru, a kto głąb, a raczej tłumaczenie iż jestem głąbem)...
Przetestowałem specjalnie na potrzeby tej dyskusji serwer wtc ze zmiennym spreadem z wynikiem takim, iż na 10 otwarć za każdym razem było requote (informacja o otwarciu pozycji po cenie innej niż widoczna w momencie jej otwierania, jednak /jak zawsze/ jest możliwość akceptacji jak i anulowania otwarcia takiej pozycji).
Jak domyślam się z tego powodu jest taka nagonka na brokera, bo to jest oszustwo (czego nie zaprzeczam). Zakładam w tym momencie, iż tam ten S/L również może się nie realizować z ustawieniem.
Jednakże, to nie przeczy niczemu co powiedziałem na temat plusów tego modelu jak tego iż uznałem go za bezpieczniejszy (Zawsze są zapytania/potwierdzenia).
Na innym serwerze ze stałym (gorszym) spreadem, nie ma takiego problemu.
Usprawiedliwieniem tych requotów rzuca się samo przez się - są chyba zbyt korzystne z porównaniem do spreadu stałego (jak widać nie mają najlepszych dostarczycieli płynności, a wychodzi lepiej niż na ECN FxPro nie wliczając prowizji!, co po reqocie i tak daje często lepszy wynik niż spread + prowizja na ECN), technicznie kwotowania na zmiennym spreadzie leży.
Mam duże obiekcje do osób, które prowadziły ze mną tę całą dyskusję, "przetłumaczania" w sposób tak mało profesjonalny.