Forex a znajomi i rodzina

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Forex a znajomi i rodzina

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

Nie wiem czy był taki temat, ale szukać nie mam zamiaru (jestem uprzedzony do szukajki po kilku próbach).

Wtajemniczacie znajomych/dalszą rodzinę (bo najbliższą to raczej ciężko przed nią kryć)?
Jak wyglądają rozmowy na temat?
Jakie są stereotypy powielane w rozmowach przez właśnie ludzi nie mających zielonego pojęcia na temat?

Ja w rozmowach na temat forexu słyszę kilka zdań typu:
-Giełda? Przecież to hazard
-Nic nie zarobisz tylko stracisz
-Eee.. pamiętam wujaszka Stefana, on to stracił na giełdzie wszystko
-Forex? A co to?
-Giełda? Lepiej za studia byś się wziął i poszedł do roboty !
-Siedzisz całe dnie w domu przed komputerem? Pójdź lepiej do roboty, chociaż coś z tego będziesz miał.

Ja jak na razie z racji nie zarabiania ciężko mi się bronić i nie mogę powiedzieć, żeby się odpierdolili za przeproszeniem i zajęli się sobą, więc dostaję jazdę, że po co tracę czas na coś na czym nie zarabiam tylko tracę.

Ogólnie taki luźny temat na wieczorną niedzielę. Czasem można się pośmiać z niewiedzy i ignorancji niektórych osób :D

Jakie macie przeżycia jeśli chodzi o poruszony temat?

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: Forex a znajomi i rodzina

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Exactly, nawet nie licz na społeczną akceptację, bo wszędzie będzie/jest to samo.
Nie ma się co przejmować, jeśli ktoś traktuje to poważnie i jest dla niego ważne, bo to nie ma różnicy między czymkolwiek innym zawsze jest pod górkę w dążeniu do celu. Tutaj w sumie i tak jest dużo lepiej niż gdzie indziej, masz przewagę.

Rada jest taka, aby pójść na informatykę co pozwoli to zachować w tajemnicy, jeśli słyszysz takie teksty, to gra dla samotników.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

Najczęściej słyszany tekst:
"Gdyby się dało na tym zarobić to wszyscy by siedzieli na tym i zarabiali."

Ogólnie ludzie nie pojmują, że to wymaga czasu tak jak prawnik czy lekarz musi swoje przejść zanim zacznie zarabiać. A z dobrym podejściem może wyjść dużo taniej niż studia ;)
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Wbrew pozorom te opinie bazują na źle pojętym prawdopodobieństwie. A jednak powtarzają się stale niezależnie od lokalizacji. Bo to prawdopodobieństwo, jak źle pojęte by nie było, stoi za nimi. Może Twoi bliscy się mylą, a może kogoś innego się pomylili. Ale wciąż w 95% jest to prawda ;).

PS. Z tego co wiem, to informatycy też lekko nie mają :lol:

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Praktyczna rada: jeśli zwierzysz się rodzinie to nie licz na spadek :)
radical material simplification

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Midas pisze: Nie wiem czy był taki temat, ale szukać nie mam zamiaru (jestem uprzedzony do szukajki po kilku próbach).
To niedobrze.
http://forex-nawigator.biz/forum/zawod- ... 19491.html

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Zamykam ze względu na identyczny temat, proszę przenieść dyskusje tam, link w poście wyżej

Zablokowany