Zacznij zarabiac na FX

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Zacznij zarabiac na FX

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

SL 10, TP 30
20 * TP - 20 * SL = 400 pips * 1 lot = ~12 000 zł brutto
Czy na to faktycznie potrzeba 30 000 zł depo?

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

brother zdaje sobie sprawe z tego co napisales, dlatego nim zaczne dzialalnosc bede prezentowal moje wyniki, wg mnie najsensowniejszym rozwiazaniem bedzie to konto z dostepem do niego poprzez haslo inwestora, chyba ze ktos wymysli cos lepszego?

stforex zgadza sie wystarczy zapewne mniej niz 30 000 kwestia potrzeb i spokoju inaczej sie reaguje na strate 3% a inczaczej gdy tracimy 0,5%

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

xpep pisze:brother zdaje sobie sprawe z tego co napisales, dlatego nim zaczne dzialalnosc bede prezentowal moje wyniki, wg mnie najsensowniejszym rozwiazaniem bedzie to konto z dostepem do niego poprzez haslo inwestora, chyba ze ktos wymysli cos lepszego?

stforex zgadza sie wystarczy zapewne mniej niz 30 000 kwestia potrzeb i spokoju inaczej sie reaguje na strate 3% a inczaczej gdy tracimy 0,5%

Konto z dostępem na hasło inwestora to najbardziej uczciwa opcja. Dodatkowo myfxbook żeby był prosty wgląd.

Mam nadzieję, że nie spalisz się po podłączeniu bo będziesz miał dodatkowe obciążenie, które raczej nie pomoże.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Akhh pisze:
xpep pisze:
Mam nadzieję, że nie spalisz się po podłączeniu bo będziesz miał dodatkowe obciążenie, które raczej nie pomoże.
Akurat tu nie ma takiej możliwości, Xpep pisze, że ma mechaniczny system, którym zarabia od kilku lat. Jeśli ktoś systematycznie i świadomie zarabia to nie ma mowy o presji od tego jest MM i zasady, warunki wejścia i wyjścia.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Ja jeszcze zapytam ponownie tylko o podstawowe parametry strategii ? Znając je łatwiej będzie porównywać wynik z utworzonego konta na MT4 do tych opisywanych przez Ciebie.

Czyli czy to co opisujesz zgadza się z tym co prezentujesz na koncie. Wtedy byłby pełen profesjonalizm.
fx-forum

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

xpep ci co zarabiają nie oferują czegos takiego,bo wiedzą,ze to bez sensu......jak przejdziesz pewną barierę ,depozyt rośnie szybciej niż sie tego spodziewasz-widocznie jeszcze nie byłeś na tym etapie-polecam.pzdr

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

temat zamilkl..?
a tak ciekawie zapowiadalo sie
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

MkubuxK o jakie parametry konkretnie Ci chodzi?

podstawowe zalozenie min tp = 3*sl i przy skutecznosci 50% i jest git, a czesto osiagam wieksza skutecznosc dodatkowo piramidowanie (oczywisce zyskow), do tego max 3% ryzyka na pozycje i to caly MM

Mr.T wiem co masz na mysli, mimo iz nie wiem o jakiej barierze mowisz i jak szybko rosnie Twoj depozyt. W kazdym bardz razie odnosnie sensu to kazdy musi znalesc swoj sens. Ja obecnie postanowilem cos zmienic w swoim zyciu, zawsze chcialem prowadzic biznes byc w pelni niezalezny (o ile to mozliwe). Miedzy innymi dlatego kilka lat temu zainteresowalem sie spekulacja. A wiadmo najlepiej dzialac w branzy ktora sie zna najlepiej i ma sie najwieksza wiedze. W moim wypadku FX i w mniejszym znacznie stopniu IT. Dlatego postanowilem zajac sie szkoleniami. Moze mi sie to kiedys odmieni, narazie mysle ze to dobry kierunek.

Oczywiscie nim moja dzialalnosc sie rozpocznie na dobre, zaprezentuje w rzetelny sposob moje umiejetnosci, czy tez raczej skutecznosc mojego systemu.

Kolejnym aspektem ktory planuje takze zweryfikowac to umiejetnosc przekazywania wiedzy, jeszcze nie wiem jak to zrobie, ale prawdopodobnie beda jakies testowe osoby :D
andy11 pisze:temat zamilkl..?
a tak ciekawie zapowiadalo sie
spokojnie temat wciaz aktualny ;) wychodze jednak z zalozenia ze jak cos robic to pozadnie dlatego nie spiesze sie, dodatkowo musze jeszcze kilka spraw zakonczyc nim rozpoczne dzialalnosc.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

skoro system jest nieuznaniowy i mechaniczny nie masz obawy że kursant po poznaniu jego tajników nie zechce sprzedawać założeń np 50% taniej ?

Z normalnymi szkoleniami jest o tyle łatwo że uczą systemów uznaniowych czego tak łatwo już się nie powieli i nie odsprzeda dalej, w twoim przypadku sytuacja jest zupełnie inna

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Ink dobre pytanie wlasciwie to nie pomyslalem w ten sposob. Zawsze chyba lepiej isc do mistrza? a moze powinienem wprowadzic elementy uznaniowosci? moze mi sie nie oplaca szkolic tak jak napisal Mr T.

Przyznam ze zasialiscie panowie ziarno watpliwosci w moim umysle.

ODPOWIEDZ