zastapmnie pisze:te młotek to taki bardziej życzeniowy, i raczej przypomina doji niż klasyczny młotek. zresztą w tym miejscu równie dobrze mógłby odgrywać rolę wisielca.
teraz na h4 wydaje się tworzyć gwiazda wieczorna, nieco wcześniej zrobili gwiazdę poranną - słowem, klincz
Myślę że to będzie zweryfikowane albo dziś do 21, albo przez azjatów.
Na tym wykresie widać tylko świeczkę i wsparcie. Generalnie niżej są jeszcze linie trendu i wsparcie w postaci MA oraz oscylatora, ale nie chciałem wrzucać wykresu roboczego

.
Wisielce są na wierzchołkach, a tu jesteśmy po małej korekcie i osiadliśmy na wsparciu.
Idąc twoim tokiem rozumowania, można powiedzieć że 2 wcześniejsze świece to spadające gwiazdy, tylko że dalej to wsparcie nie pasuje.
Z życzeniowości tu nie ma za wiele - to tylko mój punkt widzenia, ponieważ długie cienie w każdym pin barze, pokazują tylko gdzie cena jest wypierana. Gram to co widzę.
Byłem też za spadkiem, ale te 3 ostatnie świeczki na h4 (pin barowe) mnie od tego odwiodły.
Ps. Co do tych świeczek - Korzystam teraz z Armada markets. Różnią się od tych co są na admiralu. Z czasem uznałem że AM mnie robił w konia. Porównywałem sobie świeczki z tymi na forexpros i na H1 z reguły są bardzo podobne.
Ciekawe faktycznie które są prawdziwsze, bo na waszych wykresach tak kolorowo to nie wygląda.