DayTrading: Czwartek 18.10.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dziś

Czas głosowania minął 18 paź 2012, 23:43

Wzrost
22
32%
Bez zmian
9
13%
Spadek
38
55%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 18.10.2012

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Jacolos pisze:Rynek chyba od wczoraj nie wie w którą stronę ma iść ;)
Nyxa pisze:Troche dziwnie to chodzi po tym drukowaniu. Po dobrych danych jazda w dol. Macie jakies pomysly?
drukują jak chcą; to chodzi jak drukują :shock:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 18:50 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

No zmienia się jak w kalejdoskopie, ale trzeba być elastycznym.

Teraz jesteśmy na bardzo dobrym wsparciu i uwaga: Pojawił się bardzo ciekawy sygnał - prezent.
Mamy młotek na H4, co może świadczyć, że dwa poprzednie to były jednak odwrócone młotki.

Na ten moment wg mnie nie pozostaje nic innego, tylko pakować się póki co jeszcze w elkę. Z doświadczenia wiem, że młotki i gwiazdki na H4 są z reguły trafne.
edek.gif

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

te młotek to taki bardziej życzeniowy, i raczej przypomina doji niż klasyczny młotek. zresztą w tym miejscu równie dobrze mógłby odgrywać rolę wisielca.
teraz na h4 wydaje się tworzyć gwiazda wieczorna, nieco wcześniej zrobili gwiazdę poranną - słowem, klincz
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

WłatcaEdka
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: WłatcaEdka »

Mpapiez pisze:No zmienia się jak w kalejdoskopie, ale trzeba być elastycznym.

Teraz jesteśmy na bardzo dobrym wsparciu i uwaga: Pojawił się bardzo ciekawy sygnał - prezent.
Mamy młotek na H4, co może świadczyć, że dwa poprzednie to były jednak odwrócone młotki.

Na ten moment wg mnie nie pozostaje nic innego, tylko pakować się póki co jeszcze w elkę. Z doświadczenia wiem, że młotki i gwiazdki na H4 są z reguły trafne.
edek.gif
Mam takie pytanie, dlaczego na Twoim wykresie H4 są zupełnie inne świece niż na moim H4 w AdmiralMarkets, czy wynika to z różnic czasowych u różnych brokerów, i które w takim razie świece są bardziej wiarygodne?
Kasa w życiu nie jest najważniejsza, ale wszystko co w życiu najważniejsze jest od niej zależne...

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nyxa »

Mpapiez pisze:No zmienia się jak w kalejdoskopie, ale trzeba być elastycznym.

edek.gif
Ja też mam zupełnie inne świece jak Ty.

Edit: U jednego brokera mam takie jak Ty, u drugiego zupełnie inne. A czas otwarcia świec jest taki sam. Zaraz wstawię foto.
11.png
22.png
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 19:42 przez Nyxa, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

to to nie jest h6 ani inne?

w zasadzie sytuacja na jednych i drugich nie jest rozstrzygająca, na obu wykresach widać to samo, ale przez inne okulary
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

zastapmnie pisze:te młotek to taki bardziej życzeniowy, i raczej przypomina doji niż klasyczny młotek. zresztą w tym miejscu równie dobrze mógłby odgrywać rolę wisielca.
teraz na h4 wydaje się tworzyć gwiazda wieczorna, nieco wcześniej zrobili gwiazdę poranną - słowem, klincz
Myślę że to będzie zweryfikowane albo dziś do 21, albo przez azjatów.

Na tym wykresie widać tylko świeczkę i wsparcie. Generalnie niżej są jeszcze linie trendu i wsparcie w postaci MA oraz oscylatora, ale nie chciałem wrzucać wykresu roboczego :).

Wisielce są na wierzchołkach, a tu jesteśmy po małej korekcie i osiadliśmy na wsparciu.

Idąc twoim tokiem rozumowania, można powiedzieć że 2 wcześniejsze świece to spadające gwiazdy, tylko że dalej to wsparcie nie pasuje.

Z życzeniowości tu nie ma za wiele - to tylko mój punkt widzenia, ponieważ długie cienie w każdym pin barze, pokazują tylko gdzie cena jest wypierana. Gram to co widzę.

Byłem też za spadkiem, ale te 3 ostatnie świeczki na h4 (pin barowe) mnie od tego odwiodły.

Ps. Co do tych świeczek - Korzystam teraz z Armada markets. Różnią się od tych co są na admiralu. Z czasem uznałem że AM mnie robił w konia. Porównywałem sobie świeczki z tymi na forexpros i na H1 z reguły są bardzo podobne.
Ciekawe faktycznie które są prawdziwsze, bo na waszych wykresach tak kolorowo to nie wygląda.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

tam sa swiece wysokiej fali. bossa. na heinken ashi tez konsola. 3a czekac przynajmniej z h1. a generalnie to na s jest szansa
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nowy500 pisze:....a generalnie to na s jest szansa
dziś to byłe tyle szans na l i na s ze głowa mała, teraz baj :D jak grasz w kanale
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

eur gpb i gbp usd idzie w tym samym kierunku stad s, sp tez spadkowo. to moja druga pozycja na s ale 1sza wtopilem rano. ciezko sie gra w konsoli
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Zablokowany