[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
fenix777
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fenix777 »

Tak był pewien moment odetchnienia, a teraz centralnie spadamy w dół... .
Nie mam wątpliwości że spadnie w tym tygodniu o jakieś 150-300 pipsów do 104.95 gdzie jest poważne wsparcie.

ps. średnie szeptają... => układ średnich na tej parze IDENTYCZNY jak 26 grudnia 2007. :)
Morfeus do Neo:
"There`s a difference between knowing the path and walking the path"
Pomyśl na rynku forex o tym cytacie z filmu "Matrix".

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

To może zamieść jakiegoś screena :D
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

fenix777 pisze:Tak był pewien moment odetchnienia, a teraz centralnie spadamy w dół... .
Nie mam wątpliwości że spadnie w tym tygodniu o jakieś 150-300 pipsów do 104.95 gdzie jest poważne wsparcie.

ps. średnie szeptają... => układ średnich na tej parze IDENTYCZNY jak 26 grudnia 2007. :)
Fenix nie strasz :D , technika wiele razy już wskazywała ostatnio kierunki i nagle fundamenty odwracały wszystko do góry nogami, pozostaje obserwować sytuacje na giełdach , jeśli te wzrosty od stycznia to było zwykłe odreagowanie gigantycznych spadków a teraz rozpoczął się powrót to i na U/J zawitamy do 100-101 , natomiast ja pozostaje w wierze we wzrosty na giełdach a co za tym oczywiście na naszej parce.

Dodano po 6 minutach:

dodam jeszcze rysuneczki, w obu przypadkach widzimy ładnie póki co wybronione wsparcia co daje nadal sporą szanse na wzrosty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

mkwadrat , jeśli mogę przedstawić jeszcze swój pogląd na fale , to nie brałbyum pod uwagę tego w takim krótkim interwale , bardziej dzienny lub tygodniowy. I teraz tak jak ja widze następne tygodnie.. ta cała korekta ma bardzo mały zasięg i pasowałoby tu odbicie w ok. 110 , dopiero z tamtąd kontynuacja spadków z celem na 101.4 po czym odbicie z mocnym wejsciem grających srednio i dlugoterminowe carry

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

no i teraz pięknie , mkwadrat nie chciałem nic negować co napisałeś, tylko wyraziłem swój pogląd odnośnie fal, poza tym wszystkim i Twoim sprostowaniem widzę że "kombinujemy" tak samo. A więc czekamy i gramy ze swoimi założeniami - pipsy z Nami :) pozdrawiam i fajnie że dyskusja w temacie jest . Miłego weekendu

yoshhi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yoshhi »

Jest okazja do złapania ok 34 do 55 pipsów.
Ustawiłbym zlecenie sell w okolicach poziomu cenowego 107,73 po ukazaniu sie jakiejś wyraźnej formacji świecowej potwierdzającej moje założenie.
Moim celem jest poziom 107,18 ale tu szczególnie byłbym czujny juz przy poziomie 107,39. Możliwe, że dopiero w okolicach tego poziomu przetną się moje średnie.
Jeśli chodzi o stop loss, to chyba najlepiej ustawić go w okolicach 107,86 ale tu jest dość nieciekawa sytuacja, bo moim zdaniem jeśli poziom 107,76 zostanie przekroczony jest wysoce prawdopodobne, że moje obecne założenie jest błędne... :/
Człowiek mądry uczy się na swoich błędach, człowiek sprytny uczy się na cudzych błędach, człowiek głupi nigdy się nie uczy!

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

ładnie Yoshi, tp Ci ładnie weszło, teraz piękna okazja do kupna w ok. 107 - 107.20 i jazda w górę , aż dziwne że dzisiaj o tyle spadliśmy ( główna zasługa tych złych danych makro, i zapowiedz kolejnej obnizki stóp nawet przy tak rosnącej inflacji) no ale potraktujmy to jako okazję ;)

Awatar użytkownika
fenix777
Stały bywalec
Stały bywalec

Spokojnie. Kursik idzie w kierunku 104.70. Średnie Daily dają o sobie znak [odpalcie sobie macd +osma 12,26,9]. :)
Morfeus do Neo:

tak_i

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

Jak wróci do 106,40 to jedziemy na 107,40, i tak się będziemy bujać do końca marca aż linia trendu spadkowego dojedzie.

Jak pójdzie na nowe minima to jedziemy w dół

Awatar użytkownika
fenix777
Stały bywalec
Stały bywalec

majek pisze:
fenix777 pisze:Tak był pewien moment odetchnienia, a teraz centralnie spadamy w dół... .

Fenix nie strasz :D , technika wiele razy już wskazywała ostatnio kierunki i nagle fundamenty odwracały wszystko do góry nogami, pozostaje obserwować sytuacje na giełdach , jeśli te wzrosty od stycznia to było zwykłe odreagowanie gigantycznych spadków a teraz rozpoczął się powrót to i na U/J zawitamy do 100-101 , natomiast ja pozostaje w wierze we wzrosty na giełdach a co za tym oczywiście na naszej parce.
majek mam nadzieję że nie przestraszyłem Cię za bardzo 8)

tak_i czy na pewno piszesz o forex -para walutowa u/j czy też te liczby powyżej
to przyszłe wyniki totolotka? :D

W obecnym układzie średnich śmiem twierdzić, że to tylko kwestia czasu:
101.67 -patrze już na wykres Weekly a więc to trochę potrwa... .
Ja sobie spokojnie po 150 pipsów zarabiam na 1 pozycji.
Nudne to już... . :roll:
Morfeus do Neo:

ODPOWIEDZ