Fajnie, że Ci się podobakubarzeznik pisze:Witaj! Bardzo podoba mi się Twoj dziennik .. a najbardziej praktyka poparta dużą dozą teorii. Ja dopiero zaczynam z Forexem, lecz dla mnie to za wczesnie, żeby zakładać dziennik, pewnie nawet nie potrafiłbym dokładnie opisać sensu swoich zagrań niemniej jednak , trzymam kciuki!

Na pewno warto przeczytać i zrozumieć wątek ZL, choć może początkowo nie być łatwo --> pamiętam jak ja gdzieś 8 miechów temu czytałam o ZL to myślałam: świeczka tu świeczka tam, jakiś wacek tu, wacek tam i niby to ma działać

Pamiętam jeszcze czasy mojej frustracji kiedy w kółko był SL, myślałam wtedy: O kur.. znowu, jak to się stało, przecież był pinbar, miało iść w góre, oddajcie moją kase!!!
Kiedy uświadomiłam sobie pewne sprawy, a stforex mnie jeszcze w tym utwierdził, frustracja znikneła i pojawiają się pomału zyski, a straty wynikają z głupoty, albo z nudów...
Nie wiem na jakim etapie jesteś, ale zapewne 99% osób zaczynających na fx oleje te mądre posty, które w dzienniku się pojawiły i będzie szukało super sytemu...
Mam nadzieje, że ty będziesz wyjątkiem i życzę Ci owocnego pipsowania:)
Dobra, koniec przemyśleń kury domowej, pora spać - przecież kury chodzą zaraz po zmroku....