Od Kury Domowej do Tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Od Kury Domowej do Tradera

Nieprzeczytany post autor: ewen »

kubarzeznik pisze:Witaj! Bardzo podoba mi się Twoj dziennik .. a najbardziej praktyka poparta dużą dozą teorii. Ja dopiero zaczynam z Forexem, lecz dla mnie to za wczesnie, żeby zakładać dziennik, pewnie nawet nie potrafiłbym dokładnie opisać sensu swoich zagrań niemniej jednak , trzymam kciuki!
Fajnie, że Ci się podoba :) Jeśli jesteś na początku swojej drogi to mogę tylko poradzić Ci: olej wszystkie wskaźniki (ja kiedyś dostałam taką radę i myślę, że sporo czasu, pieniędzy i frustracji zaoszczędziłam).
Na pewno warto przeczytać i zrozumieć wątek ZL, choć może początkowo nie być łatwo --> pamiętam jak ja gdzieś 8 miechów temu czytałam o ZL to myślałam: świeczka tu świeczka tam, jakiś wacek tu, wacek tam i niby to ma działać :? , a jednak jak połączysz tfy to działa.

Pamiętam jeszcze czasy mojej frustracji kiedy w kółko był SL, myślałam wtedy: O kur.. znowu, jak to się stało, przecież był pinbar, miało iść w góre, oddajcie moją kase!!!
Kiedy uświadomiłam sobie pewne sprawy, a stforex mnie jeszcze w tym utwierdził, frustracja znikneła i pojawiają się pomału zyski, a straty wynikają z głupoty, albo z nudów...

Nie wiem na jakim etapie jesteś, ale zapewne 99% osób zaczynających na fx oleje te mądre posty, które w dzienniku się pojawiły i będzie szukało super sytemu...
Mam nadzieje, że ty będziesz wyjątkiem i życzę Ci owocnego pipsowania:)
Dobra, koniec przemyśleń kury domowej, pora spać - przecież kury chodzą zaraz po zmroku....
królowa jest tylko jedna... :D

Awatar użytkownika
kubarzeznik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kubarzeznik »

Nie wiem na jakim etapie jesteś, ale zapewne 99% osób zaczynających na fx oleje te mądre posty, które w dzienniku się pojawiły i będzie szukało super sytemu...
Jestem zupełnym świeżakiem ! :D Zaczynam od linii wsparcia i oporu, no i staram sie znaleźć jakieś linie trendu :D Ciekawe, że często znajduje je tam, gdzie pewnie w ogole nie powinno ich być :D Ale Murphy dobrze mi to wczoraj wytlumaczył wiec ide do przodu!

Pozdrawiam i bacznie obserwuje !:)

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziś +32 pipsy, w sumie bez szału, ale ważne, że na plus :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Bez szału?

Rób takie bez szału 32 pipsy dzień w dzień i jesteś milionerem (milionerką?) po pewnych czasie. Ogólnie gratulacje i oby tak dalej :)

Odpowiedź mi tylko na jedno pytanie.. Skąd ten short? Dla mnie to tam było nie złe miejsce na longa.

Polecam przyjrzeć się m5 zamiast m15, ale to jak kto lubi :P

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
ewen
Stały bywalec
Stały bywalec

Midas pisze:Bez szału?

Rób takie bez szału 32 pipsy dzień w dzień i jesteś milionerem (milionerką?) po pewnych czasie. Ogólnie gratulacje i oby tak dalej :)

Odpowiedź mi tylko na jedno pytanie.. Skąd ten short? Dla mnie to tam było nie złe miejsce na longa.

Polecam przyjrzeć się m5 zamiast m15, ale to jak kto lubi :P

Pozdrawiam, Midas
W porównaniu z innymi którzy wykręcaja spokojnie 50 pips i więcej, to dalej utrzymuje, że jest to bez szału :wink:

No tak short nietrafiony, wejście było trochę na zasadzie nie chce iść w górę to może pójdzie w dół :roll:
Jak na szybko patrze na m5 to cena zrobiła podwójny szczyt i niższy dołek, wejście na nowej godzinie, szkoda tylko że wyjście nie w pore, bo ze sporą stratą...

Mimo tej wtopy to ogólnie jestem zadowolona, bo po zaliczonym SL się nie poddałam (jak to często bywało) i dzień wyszedł na plus.

Pozdrawiam,
Ewelina

Obrazek
photo storage

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

ewen pisze: W porównaniu z innymi którzy wykręcaja spokojnie 50 pips i więcej, to dalej utrzymuje, że jest to bez szału :wink:
jak dojdziesz do średniej 10p to będziesz w czołówce najlepszych
nauczyć się brać zysk (to jeden z trudniejszych elementów tej gry)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Rób regularnie +1% konta dziennie, wystarczy... I nie więcej niż ten 1%; jak go zrobisz z rana, jednym strzałem, to wolne do następnego dnia ;)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Wydaje mi się, że ten ostatni S się po prostu pospieszyłaś, bo nie chciałaś stracić możliwego spadku. To częsty błąd i trudny do wyeliminowania.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Stforex pisze:Wydaje mi się, że ten ostatni S się po prostu pospieszyłaś, bo nie chciałaś stracić możliwego spadku. To częsty błąd i trudny do wyeliminowania.

Właśnie wydaje Ci się , koleżanko graj swoje i pod żadnym pozorem nie sugeruj się jakimiś opiniami, jesteś tylko Ty i wykres, nic więcej. Jak by poszło to by piali że super trejd. Zawarłaś transakcję, ok, widocznie na tamten moment były do tego przesłanki. Na historii same mądrusie, historykom od wykresów mówimy zdecydowanie NIE ! Co do pipsów , 10-15 i styka, ale rób to statystycznie w dzień w dzień. Co do mega pipsów co biorą jak piszesz inni, często to wynika z kreatywnego liczenia tych pipsów i się okazuje ze tak naprawdę zamiast 80-100 jest 20-30 .

powodzenia

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Właśnie, wydaje mi się :)
Nie bez powodu użyłem tego słowa.
Każdy stara się coś podpowiedzieć na podstawie tego, co sam doświadczył. I wiele takich zagrań w mojej historii. Stąd odważyłem się wypowiedzieć :).

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ