BOSSAFX
-
- Gaduła
Re: BOSSAFX
Sugerujesz, że mam wyłączany rachunek bo zawieram zbyt dużo transakcji (zapytań) ??
Mój problem występuje od maja 2012.
Np. dzisiaj, rano się zalogowałem, nic nie robiłem - wylogowanie. Po 2-3 godzinach loguję się - rachunek wyłączony, odblokowuję - rysuje kreski, zawieram jedną transakcję - wylogowuję się.
Po 2 godzinach loguję i znowu rachunek wyłączony.
Czasem tydzień jest dobrze, a czasem w ciągu 3 godzin mam 5-6 razy wyłączony, za każdym razem gdy się loguję np. 3 logowania pod rząd jest wyłączony.
Mój problem występuje od maja 2012.
Np. dzisiaj, rano się zalogowałem, nic nie robiłem - wylogowanie. Po 2-3 godzinach loguję się - rachunek wyłączony, odblokowuję - rysuje kreski, zawieram jedną transakcję - wylogowuję się.
Po 2 godzinach loguję i znowu rachunek wyłączony.
Czasem tydzień jest dobrze, a czasem w ciągu 3 godzin mam 5-6 razy wyłączony, za każdym razem gdy się loguję np. 3 logowania pod rząd jest wyłączony.
hehe... no i po arbitrażu 
Co za świat.. jak są warunki do tak owego to requote
Zbiera się im na mikołaja prezent

Co za świat.. jak są warunki do tak owego to requote

Zbiera się im na mikołaja prezent

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Co oznacza to "zapytanie" ? Czy złożenie zlecenia z limitem to zapytanie ?skrzat pisze: postanawia ustanowić następujące limity składanych zapytań do serwera transakcyjnego, to jest zleceń rynkowych po aktualnej cenie, zleceń z limitem ceny, zleceń typu stop, modyfikacji i anulacji zleceń oraz zapytań o cenę instrumentu finansowego z rachunku Klienta:
1) Limit godzinowy:
a) 1000 zapytań - poziom ostrzegawczy,
b) 2000 zapytań - poziom wyłączenia.
2) Limit dzienny:
a) 2000 zapytań - poziom ostrzegawczy,
b) 5000 zapytań - poziom wyłączenia.
Jeśli dobrze rozumiem to każde złożenie zlecenia lub jego anulowanie albo zmodyfikowanie jest ZAPYTANIEM .
Czyli Bossa wprowadza dzienne ograniczenia. Dla kogoś takiego jak ja, kto gra manualnie 1000 zapytań miesięcznie nie jest do zrobienia. Ale jeśli ktoś gra automatem na scalpingu to może przekraczać te limity. No ale scalping w Bossie ? No bez jaj. Nie przy ich spreadach. Ten limit to chyba trochę na wyrost . Ale nie mnie ich oceniać.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
a ja to widzę inaczej, chociaż przekroczenia mi raczej nie grożą, gdyby jednak jakimś cudem to w przypadku jakiegokolwiek w/w odłączeniaskrzat pisze: 3. W przypadku przekroczenia przez Klienta poziomu wyłączenia limitu godzinowego, o którym mowa ust.1 pkt 1) lit. b, tj. 2000 zapytań, rachunek Klienta zostanie automatycznie odłączony od możliwości zawierania transakcji za pośrednictwem Systemu Transakcyjnego - na czas 60 minut.
4. W przypadku przekroczenia poziomu wyłączenia limitu dziennego, o którym mowa w ust. 1 pkt 2) lit. b tj. 5000 zapytań, rachunek Klienta zostanie automatycznie odłączony od możliwości zawierania transakcji za pośrednictwem Systemu Transakcyjnego - na czas 24 godzin.
5. Czas odłączenia rachunku Klienta, o którym mowa w ust. 3 i 4 może zostać skrócony przez DM, po niezwłocznym skontaktowaniu się Klienta z DM i uprawdopodobnieniu przez Klienta, iż przekroczenie poziomu wyłączenia nastąpiło z przyczyn technicznych leżących po stronie Klienta, za które Klient nie ponosi odpowiedzialności."
od razu rezygnuję z usług i po sprawie, jaki problem Panowie.
Jak to mówią "każdy kij ma dwa końce"
-
- Gaduła
Znowu mi się wyłączyło, choć od rana nie wchodziłem. Tak już chyba jest, nawet się przyzwyczaiłem, że jak chce wejść na platformę, to odruchowo w przeglądarce wpisuję bossafx żeby odblokować.
kluczyk1234 pisze:Często zdarza się, że mam wyłączony rachunek. Czasami nawet kilka razy dziennie.
W zarządzeniu wyraźnie napisaliśmy, że po przekroczeniu pierwszego progu w pierwszej kolejności wysyłana jest na platformę stosowna informacja. Jeśli takie informacje ma Pan na swojej skrzynce w BossaFX to sprawa powinna być jasna. Jeśli takich informacji nie ma, to kwestia wyłączania rachunku nie ma żadnego związku ze wspomnianym zarządzeniem. W takiej sytuacji proszę się skontaktować z nami - postaramy się pomóc w ustaleniu co może być przyczyną. Myślę że to powinno być dość oczywiste.kluczyk1234 pisze:Sugerujesz, że mam wyłączany rachunek bo zawieram zbyt dużo transakcji (zapytań) ??
Chodzi o każdą interakcję z serwerem, oczywiście poza kwestią pobierania notowań. Zatem złożenie zlecenia z limitem jest zapytaniem. Modyfikacja zlecenia lub jego skasowanie także.MarioDM pisze:Co oznacza to "zapytanie" ? Czy złożenie zlecenia z limitem to zapytanie ?
Po pierwsze takie ograniczenia zawsze u nas były w postaci zapisów regulaminowych (par. 41 ust. 3), czyli niczego nowego nie wprowadzamy. Zmiana stanu rzeczy polega tylko na tym, że obecnie te limity zostały doprecyzowane (wcześniej zapis mówił o "istotnym obciążeniu serwera"). Co uważam jest tylko z korzyścią dla klientów, którzy na pewno wolą mieć jednoznaczne zapisy w regulaminach.MarioDM pisze:Czyli Bossa wprowadza dzienne ograniczenia. Dla kogoś takiego jak ja, kto gra manualnie 1000 zapytań miesięcznie nie jest do zrobienia.
Myślę że cel tych ograniczeń jest i zawsze był dość oczywisty - zapewnienie stabilności systemu i bezpieczeństwa obrotu wszystkim klientom. Takie ograniczenia w dobie coraz bardziej powszechnych EA są oczywiste i zapewniam że każdy solidny operator platformy transakcyjnej, który zna się na tym co robi, podobne ograniczenia również wprowadza. Wynika to z prostego faktu że nie ma niestety systemów o nieograniczonej przepustowości. I pewnie długo jeszcze nie będzie

Nie wiem na ile to Pana uspokoi, skoro jak sam Pan napisał limity Pana nie będą w żadnym wypadku dotyczyły, ale powiem, że limity wyznaczyliśmy w ten sposób, żeby nie dotyczyły na dzień dzisiejszy żadnego z naszych klientów. Wyjątkami, w których musieliśmy zastosować wspomniany zapis regulaminu, były błędnie zaprogramowane automaty, generujące niepotrzebne zapytania w wyniku błędu programistycznego. I udało się nam to potwierdzić z ich użytkownikami.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Mam pytanie odnosnie nadchodzacego Konkursu:
Czy umieszczenie w nicku nazwy strony internetowej (czyli de facto jej reklama) jest dozwolone?
W tamtym roku bylo wiele takich osob, ale slyszalem ze w tym roku wprowadzacie jakies ogranicznia co do uczestnikow, a jako ze regulaminy bywaja dlugie to postanowilem zapytac u zrodla.
ps a codo tych ograniczen to rzeczywiscie cel jest oczywisty. I niekoniecznie taki jaki Pan wymienil, chociaz posrednio powinno to sie przelozyc na lepsza prace serwerow.
Rowniez uwazam, ze taka kwantyfikacja zastepujaca slowo nadmierny jest krokiem do przodu, poniewaz klient ma argument jak mu wylaczycie EA przed dobiciem do 1000 zapytan.
Ciekawi mnie tylko co zrobicie jak delikwent bedzie wlaczal swoja maszynke na 10min i uruchamial ja ponownie po godzinie zeby "zmiescic sie" w zapisach regulaminu - i tak 5 razy az dojedzie do 5000
Oczywiscie obawiac sie powinni glownie Ci co korzystaja z niedoskonalosci kwotowan brokera za pomoca automatow - jak ktos trejduje manualnie to nawet 100 zapytan w godzine bedzie ciezkie do osiagniecia.
Czy umieszczenie w nicku nazwy strony internetowej (czyli de facto jej reklama) jest dozwolone?
W tamtym roku bylo wiele takich osob, ale slyszalem ze w tym roku wprowadzacie jakies ogranicznia co do uczestnikow, a jako ze regulaminy bywaja dlugie to postanowilem zapytac u zrodla.
ps a codo tych ograniczen to rzeczywiscie cel jest oczywisty. I niekoniecznie taki jaki Pan wymienil, chociaz posrednio powinno to sie przelozyc na lepsza prace serwerow.
Rowniez uwazam, ze taka kwantyfikacja zastepujaca slowo nadmierny jest krokiem do przodu, poniewaz klient ma argument jak mu wylaczycie EA przed dobiciem do 1000 zapytan.
Ciekawi mnie tylko co zrobicie jak delikwent bedzie wlaczal swoja maszynke na 10min i uruchamial ja ponownie po godzinie zeby "zmiescic sie" w zapisach regulaminu - i tak 5 razy az dojedzie do 5000

Oczywiscie obawiac sie powinni glownie Ci co korzystaja z niedoskonalosci kwotowan brokera za pomoca automatow - jak ktos trejduje manualnie to nawet 100 zapytan w godzine bedzie ciezkie do osiagniecia.
Co do reklam to już od pierwszej edycji konkursu regulamin wyraźnie tego zabraniał i w tym zakresie się nie zmienił - nigdy tego nie można było robić, w tej edycji również.
Co do reszty to najdelikatniejsze słowo które przyszło mi do głowy a którym można opisać to co Pan robi to teoretyzowanie. Jeśli rzeczywiście kiedykolwiek miałoby się wydarzyć to o czym Pan pisze, to jak słusznie Pan zauważył - Klient będzie miał dodatkowe argumenty przeciw nam. Niech będzie.
Co do reszty to najdelikatniejsze słowo które przyszło mi do głowy a którym można opisać to co Pan robi to teoretyzowanie. Jeśli rzeczywiście kiedykolwiek miałoby się wydarzyć to o czym Pan pisze, to jak słusznie Pan zauważył - Klient będzie miał dodatkowe argumenty przeciw nam. Niech będzie.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
A to dlaczego w poprzednim Konkursie nawet w pierwszej 10tce zdarzaly sie nickname wyraznie zawierajace nazwy domen? Pamietam, bo sprawdzalem pozniej te strony.
Ok, ale nie mozna to nie mozna - moglbym tylko prosic o wskazanie punktu w regulaminie, co by sie zmiescic w obowiazujacych przepisach?
Ok, ale nie mozna to nie mozna - moglbym tylko prosic o wskazanie punktu w regulaminie, co by sie zmiescic w obowiazujacych przepisach?
par. 5 ust. 13
Sugerowałbym jednak zapoznać się z całym regulaminem przed przystąpieniem, abyśmy nie musieli prowadzić teoretycznych dywagacji na forum związanych z przebiegiem konkursu.
Sugerowałbym jednak zapoznać się z całym regulaminem przed przystąpieniem, abyśmy nie musieli prowadzić teoretycznych dywagacji na forum związanych z przebiegiem konkursu.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ