Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Golda w piątek rano sobie wyrysowałem i jakby wszyscy handlujący trzymali się techniki 

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Czyli nie tylko ja drapię się w głowę co się tak nagle pogorszyły nastroje:
EUR/USD Coming Under Pressure Ahead Of Super Mario’s Speech
By Pete Jackson || October 9, 2012 at 07:31 GMT
Down around 1.2940/45 ahead of the ECB chief’s address to the European Parliament. European equities also now giving back earlier gains.
Damned if i know why unless something’s been leaked from his speech…..
Euro bids are reported from real money names below in the 1.2920/30 bracket with sell stops below
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
The ESM is planning a series of investor meetings ahead of a potential bond, according to a source
Dutch Industrial Production SA (Aug) M/M -0.1% (Prev. 1.4%, Rev. to 1.2%)
Dutch Industrial Production NSA (Aug) Y/Y -0.6% (Prev. 0.1%, Rev. to -0.3%) Dutch Industrial Sales NSA (Aug) Y/Y 1.3% (Prev. -0.4%, Rev. to -3.1%)
ECB's Draghi says intends to present results of the European Systemic Risk Board bank funding review at the next hearing with the European Parliament in H1 2013
Peripheral bond yield spreads continue to widen ahead of the speech by ECB's Draghi
Draghi nie ma nic strasznego do powiedzenia. Co najwyżej może pogrozić paluszkiem politykom i zapewnić, że ECB zrobi wszystko co trzeba jeżeli tylko ruszą oni swoje cztery litery...
To ja nieśmiało dołączę własne postrzeganie złota. Już wcześniej (przełom 2011/2012) złoto fajnie poruszało się w kanałach. W owym czasie były to kanały spadkowe, teraz mamy kanały wzrostowe. Mi z tego wynika, że jak wychodzimy z jednego to dość wyraźnie, więc trzeba łowić, czy przypadkiem teraz nie spadniemy o jeden poziom w dół.
Kurczę, zupełnie jakbym siedział przed kompem 25 lat temu i grał w prostą poziomówkę na C64
Kurczę, zupełnie jakbym siedział przed kompem 25 lat temu i grał w prostą poziomówkę na C64

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
A co on takiego powiedział, że tak ebło?
He, he,Sildra pisze:To ja nieśmiało dołączę własne postrzeganie złota. Już wcześniej (przełom 2011/2012) złoto fajnie poruszało się w kanałach. W owym czasie były to kanały spadkowe, teraz mamy kanały wzrostowe. Mi z tego wynika, że jak wychodzimy z jednego to dość wyraźnie, więc trzeba łowić, czy przypadkiem teraz nie spadniemy o jeden poziom w dół.
najlepsze sa te przytupy przed skokiem...

ale się ładny pinbar zrobił na edku
Nic szczególnego. Przynajmniej na razie. Ebło w razie gdyby miał mógł powiedzieć, ale nie że powiedział ;-)
Poza tym było wcześniej trochę raportów-słabiaków z eurozony więc każda okazja dobra do szybkiego skasowania zysku i kupienia jakiegoś dołka
Poza tym było wcześniej trochę raportów-słabiaków z eurozony więc każda okazja dobra do szybkiego skasowania zysku i kupienia jakiegoś dołka

Ja tam nie mam nic przeciwko żeby kupić jakiś porządniejszy dołekSildra pisze:Mi z tego wynika, że jak wychodzimy z jednego to dość wyraźnie, więc trzeba łowić, czy przypadkiem teraz nie spadniemy o jeden poziom w dół.