Szkolenia Inwestycyjne [Laboratorium Finansowe]

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
IBAF
Bywalec
Bywalec

Szkolenia Inwestycyjne [Laboratorium Finansowe]

Nieprzeczytany post autor: IBAF »

Szanowni Państwo,
z przyjemnością informujemy, że Instytut Badań i Analiz Finansowych działający przy Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie, ukończył pracę nad projektowaniem oferty szkoleniowej w obszarze szeroko pojmowanych inwestycji giełdowych. We współpracy ze specjalistami i praktykami inwestycyjnymi z całego kraju przedstawiamy Państwu naszą ofertę. Szkolenia obejmują główne obszary inwestycji giełdowych takie jak analiza techniczna, analiza fundamentalna, programowanie Expert Advisors oraz automatycznych systemów transakcyjnych. Oferta szkoleniowa będzie stale poszerzana, tak, aby w całości stanowić najbardziej kompleksowy zbiór szkoleń inwestycyjnych na polskim rynku. Nasze niskie ceny wynikają z możliwości przeprowadzenia szkolenia dla większej liczby osób jednocześnie przy zagwarantowaniu wszystkim dostępu do profesjonalnych trenerów, warunków, sprzętu i oprogramowania. Zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniach oraz do współpracy.

Oferta szkoleniowa znajduje się na stronie internetowej: http://www.laboratorium-finansowe.pl/of ... cyjna.html

Rekrutacja na wszystkie szkolenia trwa do 31 października 2012 roku. Warunkiem uruchomienia szkolenia jest zebranie odpowiedniej grupy szkoleniowej (20-24 osoby).

Zgłoszenia należy przesyłać na adres: mlesniowska@wsiz.rzeszow.pl

Serdecznie pozdrawiamy,

Zespół IBAF
Instytut Badań i Analiz Finansowych
Laboratorium Finansowe

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Re: Szkolenia Inwestycyjne [Laboratorium Finansowe]

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

Dlaczego moje posty w tym temacie są kasowane ?

Pod uwagę należy brać fakt że nikogo nie obraziłem , a do komentarza mam prawo :)

Nie wiem co mam myśleć , czy admin bierze ochłapy od złowionego adepta i wątek jest moderowany ?

Stronka mi się podoba , chłopaki się przyłożyli i pewnie bym skorzystał , gdybym nie wiedział że to nic nie daje.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Bo skomentowales tylko nazwe hehe

Tak sobie mysle,ze z tymi niby lepszymi szkoleniami to jest jak ze studiami.Daja Ci n papierow poswiadczen certyfikatow.. wypchaja cie lekka teoria z ktora niby mozesz cos zrobic.. tearz kwestia czy fatycznie to cos tam warte jest. I czy aby nie skonczysz jak student.. czyli np. nie zrobisz biznesu,kariery bo oddziela cie gleboka przepasc.. wlasne srodki,czas,koszty nie do spelnienia. Bo student na studia tez moze uzbierac ale potem jak to mowia ..nie zwaracaja sie heh.
W sumie rad bym był gdyby zostal ktos przedstawiony i szczerze powiedizal ze to mu cos pomoglo lub odnosi sukcesy.
Ale jak podchwyca.. to zaczna pojawaic sie ludzie widma..

Wydaje mi sie tez ze rynek jest zbyt brutalny by ktos chcial szkolic prawdy.. i ze w takim laboratorium sie ona nie pojawi tak jak pomija sie prawde na lekcjach historii..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

Tak, wypychają upowszechnioną teorią , szkoda że nie teorią ukierunkowaną na zrozumienie. Da się to zrobić tak aby osobnik po szkoleniu miał łatwiej...

heh brok na prowizjach Cię jeb... 2 strona transakcji również i jeszcze dodatkowo szkoleniowcy :) giełda to ciężki kawałek chleba

Awatar użytkownika
IBAF
Bywalec
Bywalec

Witam,
Panowie, poprosiłem o moderację strony, gdyż chciałbym, aby umieszczane były tu tylko sensowne pytania i komentarze dotyczące oferty. Nie chce, żeby zrobił się z tego śmietnik. To nie jest nic osobistego.

Co do uwag dotyczących wyłącznie teoretycznych szkoleń chciałbym zauważyć, że nasi trenerzy to ludzie, którzy pracują zawodowo w różnych obszarach związanych z inwestycjami, giełdowymi, więc ich wiedza nie jest wyłącznie teoretyczna, natomiast na szkoleniach zapewniamy Uczestnikom warunki, w których również mogą sprawdzić uzyskaną wiedzę w sposób praktyczny.
Proszę zauważyć, że nie ma w Polsce drugiej instytucji szkoleniowej zapewniającej takie warunki w tak atrakcyjnych cenach.

Jeżeli mają Państwo jakieś pytania lub wątpliwości proszę o nich napisać. Postaram się na wszystkie odpowiedzieć.

Pozdrawiam
Laboratorium Finansowe

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

IBAF pisze:...chciałbym, aby umieszczane były tu tylko sensowne pytania i komentarze dotyczące oferty
Proszę bardzo, sensownie: bełkot marketingowy i nowomowa. No ale jak może być inaczej, skoro oferta skierowana jest do odbiorcy, który po polsku nie rozumie? Człowiek, który myśli, nigdy na coś takiego nie da się złapać, więc oferta musi być ukierunkowana na tych "myślących inaczej". Niestety, jest to powszechne; odkąd nawet wyższe uczelnie mogą brać pieniądze za "naukę", poziom ich sięgnął bruku. Zdarza się, że dyplomy dostają osoby, które nigdy danej uczelni nie widziały... Nie chodzi o to, żeby nauczyć, ale o to, żeby zarobić.

Temat rzeka, a to miejsce nie jest odpowiednie do jego poruszania, więc tylko w skrócie.

Awatar użytkownika
IBAF
Bywalec
Bywalec

Wirus pisze:
IBAF pisze:...chciałbym, aby umieszczane były tu tylko sensowne pytania i komentarze dotyczące oferty
Proszę bardzo, sensownie: bełkot marketingowy i nowomowa. No ale jak może być inaczej, skoro oferta skierowana jest do odbiorcy, który po polsku nie rozumie? Człowiek, który myśli, nigdy na coś takiego nie da się złapać, więc oferta musi być ukierunkowana na tych "myślących inaczej". Niestety, jest to powszechne; odkąd nawet wyższe uczelnie mogą brać pieniądze za "naukę", poziom ich sięgnął bruku. Zdarza się, że dyplomy dostają osoby, które nigdy danej uczelni nie widziały... Nie chodzi o to, żeby nauczyć, ale o to, żeby zarobić.

Temat rzeka, a to miejsce nie jest odpowiednie do jego poruszania, więc tylko w skrócie.
W Pana wypowiedzi nie ma ani trochę sensu. Przykro mi, że na poważnym forum znajdują się osoby, które z góry potrafią obrzucić coś błotem nawet nie próbując zrozumieć co to jest. W moich wiadomościach oraz na stronie internetowej zawierającej oferty szkoleń wszystko jest napisane prostym językiem. Nie byłbym taki śmiały w sprowadzaniu wszystkich do jednego (może Pańskiego?) poziomu osoby, która po polsku nie rozumie. Na co tam można się złapać? Proszę mi wyjaśnić ? Reprezentuję Uczelnie prywatną, a dokładniej odrębną jednostkę Uczelni więc co jest dziwnego w tym, że szkolenia są płatne ? Proszę porównać sobie ceny tych szkoleń z ofertami innych firm o porównywalnym zakresie tematycznym. Wnioski powinny nasunąć się same.

Pozdrawiam
Laboratorium Finansowe

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

Czy szkolący pokażą swoje prywatne wyniki inwestycyjne z ostatnich 5 lat i czy podczas ewentualnego szkolenia będą handlować swoimi środkami aby zademonstrować skuteczność stawianych przez siebie tez?

EDIT:
Gdzie znajdę szczegółowy zakres materiału jaki chcecie nauczyć uczestnika szkolenia? No i interesują mnie też szkoleniowcy-gdzie mogę poznać ich nazwiska? Naturalnie poproszę o linki.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

IBAF, czzego nie rozumiesz? Może w punktach, będzie łatwiej. Przepraszam, ale slajdów nie będę wyświetlał.

1. Nie widziałem jeszcze poważnego forum internetowego.
2. W Internecie publicznym mówimy sobie per "Ty", "panów" się nie stosuje.
3. Nigdzie nie dziwiłem się, że "szkolenie" jest płatne; może spróbuj czytać ze zrozumieniem?
4. Nie będę porównywał cen "szkoleń" tak samo, jak nie będę porównywał cen sztucznych paznokci.
5. Ja Ciebie nie obrażam, więc nie usiłuj mnie obrazić. Nie uda Ci się a smród pozostanie.
6. Przykłady bełkotu marketingowego i nowomowy:
- ukończył pracę nad projektowaniem oferty szkoleniowej - co miało zapewne znaczyć, że przygotował ofertę;
- w obszarze szeroko pojmowanych inwestycji giełdowych - to nic nie znaczy, konkrety proszę;
- we współpracy ze specjalistami i praktykami inwestycyjnymi z całego kraju - nazwiska, wykształcenie, osiągnięcia itp., bo taki zwrot to brzmi jak "ludzie z łapanki";
- Szkolenia obejmują główne obszary inwestycji giełdowych takie jak - wystarczyło napisać "zakres szkoleń";
- Oferta szkoleniowa będzie stale poszerzana, tak, aby w całości stanowić najbardziej kompleksowy zbiór szkoleń inwestycyjnych na polskim rynku; to chyba znaczy, że jak na razie, to klient otrzyma półprodukt, wiedzę niekompletną. Jak zapłaci za kolejne "szkolenia", to dostanie następną drobinkę. Klasyczne wyciąganie pieniędzy;
- trener, to może być Małysza; używanie tego określenia w Waszym rozumieniu, to właśnie bełkot i nowomowa.

Przepraszam, ale nie chce mi się dalej tego komentować. Dla mnie koniec tematu.

Awatar użytkownika
IBAF
Bywalec
Bywalec

Wirus pisze:IBAF, czzego nie rozumiesz? Może w punktach, będzie łatwiej. Przepraszam, ale slajdów nie będę wyświetlał.

1. Nie widziałem jeszcze poważnego forum internetowego.
2. W Internecie publicznym mówimy sobie per "Ty", "panów" się nie stosuje.
3. Nigdzie nie dziwiłem się, że "szkolenie" jest płatne; może spróbuj czytać ze zrozumieniem?
4. Nie będę porównywał cen "szkoleń" tak samo, jak nie będę porównywał cen sztucznych paznokci.
5. Ja Ciebie nie obrażam, więc nie usiłuj mnie obrazić. Nie uda Ci się a smród pozostanie.
6. Przykłady bełkotu marketingowego i nowomowy:
- ukończył pracę nad projektowaniem oferty szkoleniowej - co miało zapewne znaczyć, że przygotował ofertę;
- w obszarze szeroko pojmowanych inwestycji giełdowych - to nic nie znaczy, konkrety proszę;
- we współpracy ze specjalistami i praktykami inwestycyjnymi z całego kraju - nazwiska, wykształcenie, osiągnięcia itp., bo taki zwrot to brzmi jak "ludzie z łapanki";
- Szkolenia obejmują główne obszary inwestycji giełdowych takie jak - wystarczyło napisać "zakres szkoleń";
- Oferta szkoleniowa będzie stale poszerzana, tak, aby w całości stanowić najbardziej kompleksowy zbiór szkoleń inwestycyjnych na polskim rynku; to chyba znaczy, że jak na razie, to klient otrzyma półprodukt, wiedzę niekompletną. Jak zapłaci za kolejne "szkolenia", to dostanie następną drobinkę. Klasyczne wyciąganie pieniędzy;
- trener, to może być Małysza; używanie tego określenia w Waszym rozumieniu, to właśnie bełkot i nowomowa.

Przepraszam, ale nie chce mi się dalej tego komentować. Dla mnie koniec tematu.
Witam,
tu nie chodzi o obrażanie, tylko dziwi mnie fakt, że uogólnia Pan sposób odbioru różnych informacji przez wszystkich użytkowników Internetu. Napisałem moją wiadomość w sposób, który uważałem za uprzejmy. Zgadzam się, że forma jest w pewnym stopniu ukierunkowana na promocję, ale właśnie po to umieściłem tą wiadomość. Ja podchodzę poważnie do ludzi korzystających z tego forum, ponieważ sam wiele z niego wyniosłem i pozyskałem bardzo wartościowe kontakty. Czy miałem napisać tą wiadomość w sposób : "Siema, Ziomki - obczajcie nowe zaj**** szkolenia.... " ? Nie napisałem tego w ten sposób, gdyż szanuje ludzi na tym forum i przede wszystkim wiem, że nie wciskam im kitu. Sam kiedyś byłem na etapie poszukiwania szkoleń i chciałbym wtedy mieć możliwość zrobić je w takiej cenie. Myślę, że lepsze to niż czytanie książek. Poza tym z Pana wiadomości wnioskuje, że nie jest Pan zainteresowany tymi szkoleniami. Po co więc zaśmieca Pan forum wiadomościami, które właściwie do niczego nie prowadzą?
Gdzie znajdę szczegółowy zakres materiału jaki chcecie nauczyć uczestnika szkolenia? No i interesują mnie też szkoleniowcy-gdzie mogę poznać ich nazwiska? Naturalnie poproszę o linki.
Proszę wejść na stronę, do której linka podałem w pierwszej wiadomości i wybrać interesujący Pana obszar tematyczny, a następnie szkolenie. W opisie znajduje się nazwisko trenera, lub instytucji prowadzącej. Znajdują się też tam programy szkoleń.

Pytania dotyczące przedstawiania przez trenerów wyników własnych inwestycji pominę bez większego komentarza. Jeżeli którykolwiek z trenerów zechce podać takie wyniki to z pewnością je poda. Szczerze mówiąc to pytanie zawsze dziwi mnie najbardziej przy takich okazjach, ponieważ uważam, że zarabiać trzeba się nauczyć samemu, a zrobić to można tylko na podstawie zasobu wiedzy jaką się posiada. Szkolenia są właśnie środkiem dzięki, któremu możemy otrzymać tę wiedzę w sposób przystępny, bo przez interakcję z osobą doświadczoną, z innymi uczestnikami i poprzez możliwość spróbowania praktycznego tego, o czym mówi się na szkoleniu. Jeżeli ktoś ma już za sobą etap zdobywania wiedzy to mówię otwarcie, że tego typu szkolenia nie są dla niego. Jeżeli ktoś uważa, że może nauczyć się zarabiać od kogoś kto tylko pokaże mu statement z ostatniego miesiąca czy roku, to uważam, że powinien dobrze przemyśleć swoje podejście do inwestowania.

Mam nadzieje, że nie napisałem tego za mało "internetowo".
----
Jednocześnie chciałbym podziękować za dotychczasowe zainteresowanie. Z uwagi na fakt, iż dostałem także zapytania dotyczące sposobu wejścia na stronę, wyjaśniam, że należy w pierwszej kolejności wybrać interesujący Państwa obszar tematyczny poprzez kliknięcie na jeden z kolorowych prostokątów (AT,AF, EA itp...) .

Pozdrawiam
Laboratorium Finansowe

ODPOWIEDZ