Szkolenia Inwestycyjne [Laboratorium Finansowe]
Re: Szkolenia Inwestycyjne [Laboratorium Finansowe]
Czy szkolący są praktykami (jeśli tak jakie doświadczenie) czy sami teoretycy?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
- mdmainside
- Gaduła
Na stronie w opisie szkoleń jest małe bio... "trenerów"Tig3r pisze:Czy szkolący są praktykami (jeśli tak jakie doświadczenie) czy sami teoretycy?
ukończył kurs dla obserwatorów meteorologicznych

Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Człowieku, Ty chyba żartujesz. Poziom jaki zaprezentowałeś wpisując tu to jedno wyrwane z kontekstu zdanie świadczy o tym, że nie potrafisz wymyśleć już ani jednego sensownego argumentu na potwierdzenie Twojej z góry narzuconej tezy, że szkolenia jakie prezentuje są gówno warte. Cieszę się przynajmniej z tego, że fakt umieszczenia przez Ciebie tego zdania świadczy o tym, że dokładnie przeczytałeś przynajmniej jeden opis szkolenia. Czyżbyś był zainteresowany?Wirus pisze:ukończył kurs dla obserwatorów meteorologicznych
Pozdrawiam - postaram się już nie odpisywać na Twoje posty bo szkoda na to mojego czasu.
-- Dodano: wt 09-10-2012, 22:28 --
Wszystkie osoby szkolące są zawodowo związane z tematyką inwestycji giełdowych lub analizy finansowej. Tak jak zostało już wcześniej wspomniane, pod każdym opisem szkolenia jest krótki opis osoby lub instytucji szkolącej.Tig3r pisze:Czy szkolący są praktykami (jeśli tak jakie doświadczenie) czy sami teoretycy?
Pozdrawiam
Instytut Badań i Analiz Finansowych
Laboratorium Finansowe
Laboratorium Finansowe
Brawo, brawo, czekamy na dalsze popisyIBAF pisze:Człowieku, Ty chyba żartujesz. Poziom jaki zaprezentowałeś wpisując tu to jedno wyrwane z kontekstu zdanie świadczy o tym, że nie potrafisz wymyśleć już ani jednego sensownego argumentu na potwierdzenie Twojej z góry narzuconej tezy, że szkolenia jakie prezentuje są gówno warte. Cieszę się przynajmniej z tego, że fakt umieszczenia przez Ciebie tego zdania świadczy o tym, że dokładnie przeczytałeś przynajmniej jeden opis szkolenia. Czyżbyś był zainteresowany?

Poza tym nadal nie zrozumiałeś tego, co napisałem i imputujesz mi jakieś niestworzone rzeczy. Nigdzie nie wypowiadałem się na temat jakości tego "szkolenia". a to z prostej przyczyny: nie byłem na nim. Napisałem tylko, że Twoja wypowiedź reklamująca to szkolenie, to bełkot marketingowy i nowomowa. Oraz, że poziom wyższych uczelni sięgnął bruku, odkąd zaczęły brać pieniądze od studentów.
A zdanie "wyrwane z kontekstu" po prostu mi się spodobało; Twój odbiór mojej wypowiedzi, niestety, świadczy o Tobie

Aha, pisze się wymyślić (i mówi też); niby nic, ale osobie związanej podobno z wyższą uczelnią nie wypada robić takich błędów...
Sugerowałbym zwrócenie się do moderatora o zamknięcie tego wątku.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
IBAF troszkę cie poniosło, nie wypada odpowiadać w takiej formie szczególnie osobie reprezentującej wyższa szkołę
Może rzeczywiście mnie poniosło i muszę przeprosić za tamtą wypowiedz. Żałuje jednak, że na tym forum już od długiego czasu obserwuje niepokojące zjawisko równania z błotem większości promowanych tutaj szkoleń, konsultacji itp. Przykro mi, że mimo poważnej tematyki panuje tu atmosfera trochę jak na forach dla nastolatków. Co więcej zawsze w takich przypadkach głupie dyskusje zaczynają mniej więcej te same osoby. Cieszę się natomiast, że ludzie rzeczywiście zainteresowani pogłębianiem swojej wiedzy w obszarze forexu nie odzywają się zbyt często bez sensu publicznie, tylko zadają sensowne pytania drogą mailową. Nie zamierzam nikogo przekonywać. Napisałem, co miałem napisać i widzę, że nie ma sensu wdawać się w dyskusje bo nie chcę ponownie sprowadzać się do czyjegoś poziomu.
Proszę dokładnie sprawdzić moją wypowiedz, pod kątem ewentualnych błędów, aby móc napisać kolejnego bezwartościowego posta.
Osobom zainteresowanym sugeruje ciągle zadawać pytania na podany przeze mnie w pierwszym poście adres mailowy. Nie zamierzam tu więcej zaglądać bo nie widzę w tym większego sensu.
Pozdrawiam
Proszę dokładnie sprawdzić moją wypowiedz, pod kątem ewentualnych błędów, aby móc napisać kolejnego bezwartościowego posta.
Osobom zainteresowanym sugeruje ciągle zadawać pytania na podany przeze mnie w pierwszym poście adres mailowy. Nie zamierzam tu więcej zaglądać bo nie widzę w tym większego sensu.
Pozdrawiam
Laboratorium Finansowe
Laboratorium Finansowe
No niestety tak tu juz jest ze termin "szkolenie" działa na niektórych jak plachta na byka, trzeba sie po prostu przyzwyczaić 

Już powoli się przyzwyczajam. Dlatego oświadczam, że nie będę odpowiadał więcej na bezpodstawną krytykę. Proszę zauważyć, że nie krytykujecie tylko mnie, czy Instytucji jaką prezentuje, ale także współpracujących z nami trenerów indywidualnych z wieloletnim doświadczeniem i poważne instytucje działające w branży inwestycyjnej. Nie wiem czy wynika to ze zbyt dużego przekonania o własnej nieomylności, czy z jakichś innych powodów, ale uważam, że jest to bardzo niepokojące zjawisko.
Bardzo proszę więc tylko o pytania dotyczące szkoleń. Na takie z przyjemnością odpowiem.
Bardzo proszę więc tylko o pytania dotyczące szkoleń. Na takie z przyjemnością odpowiem.
Laboratorium Finansowe
Laboratorium Finansowe
Dla kogo to są szkolenia(dla profesjonalistów? dla laików? dla średniozaawansowanych)? Za co konkretnie płacę? Rozumiem, że za zakwaterowanie(gdzie?), catering(jaki?), szkolenie(gdzie zajdę szczegółowy plan?) i czy za coś jeszcze jak jakieś materiały, dostęp do danych, itp? Czy dostanę szkolene w postaci suchego wykładu z przykładami i ewentualnie demonstracją? Jak przedstawia się cena, jeśli zrezygnujęz noclegu?